Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Vairāk nekā 500 jauniešu un junioru uzsākuši Latvijas čempionātu peldēšanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Vairāk nekā 500 jauniešu un junioru uzsākuši Latvijas čempionātu peldēšanā
Foto: Latvijas Peldēšanas federācija.

Šodien Ķīpsalas peldbaseinā sācies 5. Latvijas atklātais jauniešu un junioru čempionāts peldēšanā, kurā vairāk kā 500 jauno peldētāju pēc pilnīgi jaunas programmas uzsākuši cīņas par čempionu tituliem divās vecuma grupās, kā arī – atklātajā ieskaitē.

Jauniešu un junioru čempionāts pirmo reizi norisināsies ne vien pēc trīs dienu programmas, bet arī ar priekšsacīkstēm un fināliem vakara sesijā. Atbilstoši sacensību nolikumam 50m, 100m un 200m distancēs sportisti rīta sesijā ne vien cīnīsies par čempionu tituliem jauniešu un junioru vērtējumā, bet arī par iespēju kvalificēties sacensību finālam, kurā startēs astoņi labākie jaunie peldētāji. Savukārt 400m, 800m, 1500m distancēs, kā arī stafetēs uzvarētāji tiks noskaidroti pēc laika fināla ar individuālo disciplīnu ātrāko peldējumu vakara sesijā.

Trīs dienu laikā, no 28. līdz 30. aprīlim, sportisti cīnīsies par 39 medaļu komplektiem gan jauniešu, gan junioru vecuma grupās. Jāatzīmē, ka atbilstoši LPF Valdes lēmumam, čempionātā ir ļauts startēt arī sportistiem, kas ir vecāki par junioru vecumu (sievietes – 2005. dz.g. un vecākas; vīrieši – 2004. dz.g. un vecāki), taču bez tiesībām kvalificēties sacensību fināliem, kā arī bez cīņas par čempionāta medaļām.

Latvijas jauniešu un junioru čempionāts ir pēdējā iespēja pašmāju sportistiem izpildīt kvalifikācijas normatīvus dalībai visās šī gada nozīmīgākajās starpautiskajās sacensībās – Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā, Eiropas junioru čempionātā, Eiropas U23 čempionātā, kā arī pasaules čempionātam Fukuokā (Japānā).

Latvijas peldēšanas federācija aicina ikvienu interesentu apmeklēt sacensības klātienē vai vērot tās tiešraidē TV4 vai sportacentrs.com. Tiešraides sākums katru dienu 10:00 (priekšsacīkstes) un 17:00 (fināli).

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Peldēšanas federācija