Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Ņikitina Brestā izcīna vēl vienu godalgotu vietu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ņikitina Brestā izcīna vēl vienu godalgotu vietu
G.Ņikitina. Foto:F64.

Ar vēl vienu godalgotu vietu Brestā notikušo Baltkrievijas atklāto čempionātu peldēšanā noslēgusi olimpiete un Latvijas rekordiste Gabriela Ņikitina, kura izcīnīja otro vietu 50m brīvajā stilā, otro reizi šajā sezonā peldot ātrāk par 26 sekundēm.

Svētdien rīta daļā priekšpeldējumos SK „Delfīns” pārstāve ar trešo laiku (26,12 sek.) pārliecinoši kvalificējās finālam, kur spēja otro reizi sezonā nopeldēt ātrāk par 26 sekundēm un ar rezultātu 25,99 sekundes (755 FINA punkti) izcīnīt otro vietu, piekāpjoties tikai pirms diviem gadiem pasaules kausa posmā 5.vietu ieguvušajai baltkrievietei Anastasijai Korjakovskajai, kura bija par 0,7 sekundēm ātrāka. Gabriela februāra beigās „Latvian open” sacensībās šo distanci veica 25,92 sekundēs, izpildot pasaules čempionāta B normatīvu, kas ir par 0,4 sekundēm lēnāks par pašai piederošo valsts rekordu.

Ņikitina ceturtdien Brestā 50m tauriņstilā izcīnīja trešo vietu, ar rezultātu 26,93 sekundes uzstādot jaunu Latvijas rekordu. Vēl vienu valsts rekordu Brestā sasniedza arī brasa meistare Arina Sisojeva. SK „Delfīns” peldētāja un Latvijas izlases sportiste 100m distanci brasā veica 1:09,72, izcīnot otro vietu un teju par divām sekundes desmitdaļām pārspējot pirms septiņiem gadiem Aļonas Fokinas (Ribakovas) uzstādīto valsts rekordu. Ar šādu rezultātu Sisojeva arī šajā distancē izpildīja pasaules čempionāta B normatīvu.