Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionātā peldēšanā junioriem labākais Rullis, jauniešiem Savickis

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas čempionātā peldēšanā junioriem labākais Rullis, jauniešiem Savickis
Augsvērtīgāko rezultātu uzrādītāji ar Redu Rulli uz augstākā pakāpiena. Foto: Latvijas Peldēšanas federācija.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Ķīpsalas peldbaseinā notikušajā Latvijas junioru un jauniešu čempionātā augstvērtīgāko rezultātu uzrādīja Valmieras sporta skolas audzēknis Reds Rullis, savukārt jauniešu vecuma grupā labāko rezultātu pēc starptautiskās federācijas punktu tabulas sasniedza Daugavpils ISVS audzēknis Ņikita Savickis.

Rullis sacensību augstvērtīgāko rezultātu sasniedza 100m brīvā stila finālā, distanci veicot 51.25 sekundēs, kas atbislt 764 AQUA (iepriekš – FINA) punktiem. Sportista sasniegtais finiša laiks ir arī jauns personīgais rekords – valmierietis savu labāko sniegumu spēja uzlabot par 0.45 sekundēm. Rullis šajā čempionātā junioru atklatajā vērtējumā izcīnīja sešas zelta un vienu sudraba godalgu, tādējādi kļūstot arī par sacensību titulētāko sportistu.

Sacensību otrs augstvērtīgākais rezultāts jelgavniekam Nikolasam Deičmanam, kurš klātesošos pārsteidza ar jaunu junioru rekordu 200m peldējumā uz muguras – 2:03.65 (741 punkts). Jāatzīmē, ka Deičmana rezultāts nav tālu arī no Latvijas pieaugušo rekorda, kas ir par 0.65 sekundēm ātrāks.

Trešā vieta vēl vienam Jelgavas SPS pārstāvim Kristianam Brenčam, kas šoreiz labāko rezultātu uzrādīja nevis peldējumos uz muguras, kas ir viņa pamatdisciplīna, bet gan 100m brīvajā stilā, finišējot pēc 52.21 sekundes, nopelnīti 723 punkti.

Augstvērtīgāko rezultātu sešinieku noslēdza Francis Pēteris Lufts (50m brass – 29.05), Valērijs Čurgelis (50m uz muguras – 26.57) un Oļegs Mihailovs (400m br./st. – 4:09.38).

Tikmēr jauniešu vecumā augstvērtīgāko rezultātu sasniedza Ņikita Savicklis, kas 100m brīvajā stilā distanci veica 57.40 sekundēs (544 punkti). Savickis bija arī vienīgais jauniešu vecuma sportists, kurš šajā čempionātā uzrādīja rezultātu, kas atbilst SMK normatīvam.

Vienlaikus jāatzīmē arī ārpus sacensību ieskaites startējošā Kristapa Miķelsona sasniegums, kas 200m kompleksajā peldējumā spēja izpildīt 2023.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas B normatīvu (2:03.43). Tas ir arī sportista personīgais rekords šajā distancē – divu nedēļu laikā valmierietis spējis nomest 0.3 sekundes.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Peldēšanas federācija