Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Eksperte: ''Graudiņas un Samoilovas spēlē jāmazina pieļautās kļūdas''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Eksperte: ''Graudiņas un Samoilovas spēlē jāmazina pieļautās kļūdas''
Anastasija Samoilova un Tīna Graudiņa. Foto: Māris Vancevičs/LOK

Pēc Parīzes olimpisko spēļu pirmās spēles pludmales volejbolā kanāla ''Eurosport'' eksperte Aleksandra Jupitere pauž, ka Latvijas volejbolistes olimpiskajām spēlēm sagatavojušās pietiekami, taču viņu spēlē jāmazina pieļautās kļūdas. Tāpat viņa kopumā vērtē abu volejbolistu sniegumu olimpiskajās spēlēs.

Kā vērtējat Latvijas pludmales volejbolistu Tīnas Graudiņas un Anastasijas Samoilovas sniegumu?
Pēdējos desmit aizvadītajos mačos pirms Parīzes olimpiskajām spēlēm viņas izcīnīja sešas uzvaras un piedzīvoja četrus zaudējumus. Īpaši varu atzīmēt divas lieliskas uzvaras pret kanādietēm Melisu Humanu-Paredesu un Brendiju Vilkersoni, kā arī uzvaru pret itālietēm Valentīnu Gotardi un Martu Menegati. Kopumā Graudiņas un Samoilovas sagatavošanās process olimpisko spēļu mačiem vērtējams labi un atbilstoši.

Kā redzat Graudiņas un Samoilovas sadarbību olimpisko spēļu turnīru laikā un kādas taktikas palīdzētu sasniegt augstus rezultātus?
Šķiet, ka viņām ir ļoti laba komunikācija un uzdevumu sadale mača laikā, kas komandai ļauj stāties pretī pretinieku stratēģijai un taktikai. Šīs īpašības ir būtiskas pludmales volejbolā un, protams, arī visā olimpiskajā turnīrā.

Kā vērtējat T. Graudiņas un A. Samoilovas saspēli, un kas viņas atšķir no konkurentēm?
Stratēģija, ko abas sportistes izmanto turnīru laikā, īpaši izceļas ar pašiem pamatiem, īpaši ar Samoilovas servju uzņemšanas kvalitāti un Graudiņas servēšanas taktiku. Olimpisko spēļu pirmajā turnīrā abas sportistes izveidoja lielisku saspēli, Graudiņai nostiprinot uzbrukumus un spēju bloķēt pretinieču saspēli pie tīkla. Jāizceļ arī Samoilovas aizsardzības paņēmieni un ātrā reakcija.

Kas spēles taktikā Tīnai Graudiņai un Anastasijai Samoilovai būtu jāuzlabo, lai pilnveidotos nākamajiem olimpisko spēļu mačiem?
Pirmās spēles pretinieces izmantoja atkārtotas saspēles stratēģijas, kas spēles laikā paredz Samoilovai ļoti spēcīgi servēt un prioritāri nosegt viņas labo uzbrukuma pusi. Neraugoties uz jau atrastajiem risinājumiem, kā uzlabot spēles gaitu, vēl jāanalizē uzbrukumu stratēģija, lai mazinātu pieļautās kļūdas mača laikā, kas, līdzīgi kā citām komandām, ir būtiski izšķiroši svarīgos spēles brīžos arī Latvijas sportistēm.

Informāciju sagatavoja:
Warners Bros Discovery

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!

     [+] [-]

, 2024-07-30 16:40, pirms 2 mēnešiem
kas ir tas, lol?

  +1 [+] [-]

, 2024-07-30 17:04, pirms 2 mēnešiem
Vismaz kkāds kontents...
Pats Celmiņš jau nemūžam nekādus prieview,analīzes,intervijas par bīču šinī portālā netaisīs...

     [+] [-]

, 2024-07-30 18:29, pirms 2 mēnešiem
Virsraksts vienkārši iespārda. Nav jābūt ekspertam, lai saprastu, ka kļūdu skaits jāsamazina.