Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Atmiņas par Rio: Kubas pludmales volejbolisti turpina pārsteigt Parīzē

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Atmiņas par Rio: Kubas pludmales volejbolisti turpina pārsteigt Parīzē
Horhe Alajo. Foto: Reuters/Scanpix

Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā vīriešiem pie otrās uzvaras, neesot favorītu statusā, tikuši Kubas pludmales volejbolisti Noslens Diass un Horhe Alajo, kuri pēc amerikāņu pieveikšanas tika galā ar brazīļiem, ierindojoties pirmajā vietā D grupā.

Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā vīriešiem šodien pirmās spēles aizvadīja C grupas komandas. Tajās gan iztika bez pārsteigumiem, jo uzvaras izcīnīja favorīti. Vispirms poļi Mihals Brils/Bartošs Losjaks divos setos tika galā ar austrāliešiem Tomasu Hodžesu un Zahariju Šūbertu, abos setos uzvarot ar 21:16. Tikmēr tikpat līdzīgi Nils Ēlers un Klemens Viklers no Vācijas tika galā ar mājiniekiem Remi Basereu un Žuliēnu Linēlu - 2-0 (21:15, 21:17).

Atmiņas no 2016. gada Rio olimpiskajām spēlēm turpina uzplaiksnīt pateicoties kubiešiem Noslenam Diasam un Horhem Alajo. Viņu tautieši Novaldo Diass un Serhio Gonzaless Rio pierādīja, ka nav grupas pastarīši, pielika roku favorītu Aleksandra Samoilova un Jāņa Šmēdiņa izslēgšanā pēc grupu turnīra un beigās aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam. Tikmēr astoņus gadus vēlāk Diass un Alajo turpina pārsteigt Parīzes smilšu laukumā. Kubieši pēc uzvaras pirmajā spēlē pret ASV duetu nebija favorīti pret brazīliešiem Džordžu Vanderleju un Andre Lojolu Steinu, bet pierādīja pretējo. Pirmajā setā kubieši ļoti dominēja un izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 21:13. Otrajā setā jau sanāca ilgāk pabūt iedzinēju lomā, bet ne vairāk kā ar divu punktu deficītu. Seta otrajā pusē tika lauzta cīņas gaita, iekrāts četru punktu pārsvars un izcīnīts otrais panākums ar 2-0 (21:13, 21:18), esot ļoti tuvu uzvarai D grupā.

• F grupā tuvu uzvarai grupā nonākuši nīderlandieši Stefans Būrmans un Joriks de Grots, kuri sacentās ar Mailzu Evansu un Čeisu Badingeru no ASV, kuri arī pirmajā spēlē izcīnīja uzvaru. Ja pirmajā spēlē Badingers dominēja pie tīkla, tad šajā spēlē pārāks bija Būrmans. Nīderlandieši ātri ieguva divu punktu pārsvaru, ko pirms tehniskā pārtraukuma dubultoja (12:8). Seta otrajā pusē ASV duets nespēja atgūties, Būrmanam un De Grotam izcīnot panākumu ar 21:13.

• Otrajā setā pirmos trīs punktus guva nīderlandieši, bet šoreiz Badingers ar Evansu prata atspēlēties. Izlīdzinājums gan netika panākts, ASV duetam labām epizodēm mijoties ar sliktām. Tas īpaši izpaudās seta otrajā pusē, kurā svaru kausi tomēr nosliecās par labu Nīderlandes duetam. Nīderlandiešiem talkā nāca arī video atkārtojums, fiksējot Badingera kļūdu, tādējādi izdzēšot jebkādas izredzes uz atspēlēšanos. Nīderlandiešiem pietika ar vienu mačbumbu, lai nokārtotu otro uzvaru turnīrā - 2-0 (21:13, 21:15).

Parīzes olimpiskās spēles, pludmales volejbols vīriešiem, 30. jūlijs

GrupaSpēleRezultāts
C grupaRils/Losjaks (POL) - Hodžes/Šūberts (AUS)2-0 (21:16; 21:16)
C grupaĒlers/Viklers (GER) - Baserū/Linēls (FRA)2-0 (21:15; 21:17)
D grupaDžordžs/Andre (BRA) - Diazs/Alajo (CUB)0-2 (13:21; 18:21)
D grupaParteins/Benešs (USA) - Abiča/Elgaoui (MAR)2-0 (21:12; 28:26)
F grupaKrū/Gotjē-Rā (FRA) - Erera/Gavira (ESP)1-2 (21:23; 23:21; 8:15)
F grupaBūrmans/De Grots (NED) - Evans/Badingers (USA)2-0 (21:13; 21:15)

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle