Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Trīs Grand Slam titulus izcīnījušais Marejs pēc Parīzes OS noslēgs karjeru

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Trīs Grand Slam titulus izcīnījušais Marejs pēc Parīzes OS noslēgs karjeru
Endijs Marejs. Foto: AP/Scanpix

Par karjeras beigām pēc Parīzes olimpiskajām spēlēm pavēstījis viens no izcilākajiem britu tenisistiem Endijs Marejs, kurš karjeras laikā izcīnījis trīs Grand Slam vienspēļu titulus.

37 gadus vecais Endijs Marejs, kurš pašlaik ATP rangā ieņem 121. pozīciju, karjeras laikā 2012. gadā izcīnīja ''US Open'' vīriešu vienspēļu titulu, bet 2013. un 2016. gadā triumfēja Vimbldonā. Tāpat Marejs piecas reizes spēlējis ''Australian Open'' finālā un vienu reizi cīnījies par ''French Open'' titulu finālcīņā.

''Esmu ieradies Parīzē, lai aizvadītu savu pēdējo tenisa turnīru – piedalītos olimpiskajās spēlēs. Sacensības, kurās pārstāvu Lielbritāniju, ir bijušas neaizmirstamākās nedēļas manā karjerā. Esmu ārkārtīgi lepns, ka varu to darīt vēl vienu pēdējo reizi,'' savā ''X'' kontā rakstīja titulētais tenisists.

Mareja karjeru daudz ietekmēja dažādi savainojumi, taču, neraugoties uz to, tenisists iekrājis ievērojamu trofeju skaitu, izcīnot 46 vienspēļu titulus, kas ir 15. labākais rādītājs atklātajā ērā.

Parīzes olimpisko spēļu tenisa turnīru izloze gaidāma ceturtdien, 25. jūlijā.