Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Sentlūsijas sprintere Alfreda triumfē olimpiskajā 100 metru skrējienā

Emils Ozerinskis

Sentlūsijas sprintere Alfreda triumfē olimpiskajā 100 metru skrējienā
Džuliena Alfreda. Foto: AFP/Scanpix

Par zelta medaļas ieguvēju Parīzes olimpisko spēļu 100 metru sprintā kļuvusi nelielās Karību jūras salas Sentlūsijas sprintere Džuliena Alfreda, kura par zelta ieguvēju kļuva ar 10,72 sekundes ātru skrējienu.

• Dāmu sprinta pirmais pusfināls nāca ar Lielbritānijas vadošās sprinteres Dinas Ašeres-Smitas palikšanu tikai skrējiena piektajā vietā, kas nozīmēja britu sportistes palikšanu bez fināla. Taču vēl lielāks šoks nāca uzreiz pēc pirmā skrējiena, jo no otrā pusfināla skrējiena dalībnieču pulka izstājās leģendārā jamaikiete Šellija Anna Freizere-Praisa. Līdz ar Freizeres-Praisas izstāšanos atbira viss Tokijas spēļu dāmu sprinta pjedestāls, jo čempione Eleina Tompsone-Hēra jau labu brīdi pirms Parīzes spēlēm paziņoja par nestartēšanu, bet bronzas ieguvēja Šerika Džeksone nolēma koncentrēties 200 metriem.

• Uz karstajiem ķebļiem no pirmā pusfināla skrējiena sēdēja Mujinga Kambundži un Eva Svoboda. Ja pēc trešā pusfināla šveiciete varēja atviegloti nopūsties, tad polieti ārpus labāko astotnieka par sekundes simtdaļas tiesu izstūma Tvaniša Terija.

• Pirms 100 metru fināla pār Parīzi savilkās brangs lietus mākonis, pielejot skrējceliņu un liekot pasaules ātrākajām dāmām skriet pa peļķēm. Pēc starta šāviena no starta blokiem ļoti labi izskrēja Džuliena Alfreda. Līdzīgi kā iepriekšējos skrējienos, ne īpaši veikli startā izskrēja Šakari Ričardsone, dodot Sentlūsijas sportistei iespējas aizskriet līdz olimpiskajam zeltam. Finiša līniju Alfreda sasniedza ar rezultātu 10,72 sekundes, kas ir jauns nelielās Karību jūras salu valsts Sentlūsijas rekords.

• Sudrabs un bronza devās pie ASV dāmām. Ričardsone taisni noskrēja 10,87 sekundēs, bet Melisa Džefersone sekoja ar 10,92 sekundēm. Uzreiz aiz godalgoto pjedestāla palika britu sprintere Derila Neita.

Parīzes olimpiskās spēles - 100 m sievietēm

VSportisteValstsRez.
1.Džuliena AlfredaSentlūsija10.72 (NR)
2.Šakari RičardsoneASV10.87
3.Melisa DžefersoneASV10.92
4.Derila NeitaLielbritānija10.96
5.Tvaniša TerijaASV10.97
6.Mujinga KambundžiŠveice10.99
7.Tia KleitoneJamaika11.04
8.Marī Žozē Talū-SmitaKotdivuāra13.84

• Kvalifikācijas skrējienā ASV sportisti Vernons Norvuds, Šeimiera Litla, Braiss Dedmons un Keilina Brauna jaukto apļa stafeti veica 3:07,41 minūtēs, uzstādot jaunu pasaules rekordu. Tik ātru kvartetu, protams, nebija iemesla mainīt, visam šim četriniekam dodoties skrējceliņā arī finālā.

• ASV četrinieks bija fināla skrējiena priekšgalā līdz pat finiša taisnes pēdējai trešdaļai, tomēr no amerikāņu kakliem teju jau uzkarinātās zelta medaļas nocēla fenomenālā Femke Bola. Nīderlandiešu apļa skrējiena zvaigzne stafetes kociņu saņēma vien ceturtajā pozīcijā, taču pirms pēdējās virāžas Bola neticami kāpināja tempu. ASV skrējējai Braunai nācās vien noskatīties, kā pēdējos distances metros par zelta ieguvējiem kļūst Nīderlandes sportisti ar rezultātu 3:07,43, kas ir jauns Eiropas kontinenta rekords.

• Čempionu skrējienu oranžajiem veica Judžins Omalla, Līke Klavere, Isajs Kleins Ikinks un Femke Bola. Par bronzas ieguvējiem kļuva Lielbritānijas sportisti - Semjuels Rērdons, Lavai Nīlsena, Alekss Heidoks-Vilsons un Ambere Aninga, kuri sasniedza nacionālo rekordu ar rezultātu 3:08,01 minūtes.

Parīzes olimpiskās spēles - 4x400 m jauktā stafete

VKomandaRez.
1.Nīderlande3:07.43 (AR)
2.ASV3:07.74
3.Lielbritānija3:08.01 (NR)
4.Beļģija3:09.36 (NR)
5.Jamaika3:11.67
6.Itālija3:11.84
7.Polija3:12.39
FrancijaDSQ

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle

     [+] [-]

, 2024-08-03 22:47, pirms 2 mēnešiem
Kā Bola izrāva zeltu vnk WOW!!