Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Spānijas un ASV 3x3 basketbolistes iesaistās cīņā par pusfinālu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Spānijas un ASV 3x3 basketbolistes iesaistās cīņā par pusfinālu
Vega Žimono un Sandra Jgeravide. Foto: Reuters/Scanpix

Parīzes olimpisko spēļu 3x3 basketbola turnīrā sievietēm pirms pēdējās spēļu kārtas vadību saglabājusi Vācijas izlase, kas garantējusi vietu pusfinālā, bet par otro vietu cīnīsies četras komandas, Austrālija, Kanāda, ASV un Spānija.

Parīzes olimpisko spēļu 3x3 basketbola turnīrā sievietēm ceturtā sacensību diena sākās ar svarīgu spēli starp Vācijas un Ķīnas izlasēm, abām pamatoti cerot uz kādu no pirmajām divām vietām regulārajā turnīrā. Spēli ar 3:0 izrāvienu sāka vācietes, bet ķīnietes, līdzīgi kā iepriekšējās cīņās, centās izdarīt spiedienu groza apakšā. Tiesa izlīdzinājums tika panākts tieši ar tālmetiena palīdzību. Līdz spēles vidum cīņa pirncipā ritēja punkts punktā, bet tad neliels izrāviens padevās ķīnietēm (11:9). Minūtes laikā vācietes atbildēja ar savu izrāvienu, atgūstot minimālu vadību. Izšķirošos brīžos vācietes noturēja augumā raženās ķīnites groza apakšā, bet pašas realizēja sarežģītus metienus. Pēdējā minūtē vācietes turpināja spīdēt, izcīnot uzvaru ar 18:15. Marija Reiharta gua septiņus punktus, bet Minlina Čena Ķīnas labā atzīmējās ar sešiem.

• Pēc uzvaras pār Azerbaidžānas izlasi soli atpakaļ spēra Austrālijas basketbolistes, kurām vajadzēja mēroties spēkiem ar Spānijas izlasi. Lai arī Aleksa Vilsone spēles sākumā izvirzīja savu komandu vadībā ar 5:1, Vega Žimeno pretī lika divus sekmīgus tālmetienus. Kādu laiku spānietēm izdevās pabūt vadībā, bet spēles vidū austrālietes uz brīdi izlīdzidnāja rezultātu (10:10). Spēles galotne sākās pie neizšķirta rezultāta 17:17, bet spānietes tomēr ņēma virsroku, uzvarēja ar 21:17 un pietuvojās turnīra tabulā vadošajām komandām. Vega Žimono un Sandra Jgeravide guva pa deviņiem punktiem, bet Austrālijas labā septiņi punkti Marenai Vaitlai.

ASV izlase pēc divu uzvaru izcīnīšanas turpināja savu glābšanās kampaņu pret Kanādas izlasi, kas pretendē uz automātisku vietu pusfinālā pēc regulārā turnīra. Līdz ar to abām komandām šī bija svarīga spēle. Ziemeļamerikas komandu duelis sākās ar sarežģītu Sieras Bardikas metienu, kas izvirzīja ASV vadībā. Kanādietes atbildēja ar četru punktu izrāvienu, esot vadībā pēc divām spēlētām minūtēm (4:1). Kā visas iepriekšējās, arī šī spēle ar ASV izlases piedalīšanos bija smagnēja un mazrezulatīva. ASV izlasei izdevās pārņemt vadību, spēles vidū esot vadībā ar 8:7. Cīņa ritēja punkts punktā, bet divas minūtes līdz spēles laika beigām kanādietes veica izrāvienu, atjaunojot trīs punktu pārsvaru. Sākās cīņa par pārsvara nosargāšanu, ko paveikt neizdevās, jo 18 sekundes līdz finālsvilpei tālmetienu realizēja Heilija van Lita (16:16). Komandas spēli aizveda līdz pagarinājumam, kurā tālmetienu realizēja Raina Hovarda - 18:17. Viņa kopā guva septiņus punktus, kamēr Kanādas izlasē ar 10 izcēlās Katerīna Plufa.

Kanādas izlase centās reabilitēties spēlē pret Spānijas izlasi, kas pēc uzvaras varētu iesaistīties cīņā par garantētu vietu pusfinālā. Kanādietes spēja izvirzīties nelielā vadībā, bet spānietes atrada veidus kā panākt izlīdzinājumu (6:6). Līdz spēles laika vidum spānietes sekmīgi uzbruka no distances, izvirzoties vadībā ar 11:7. Kanādas basketbolistes deldēja deficītu līdz pat spēles pašai galotnei, pus minūti līdz beigām noslēdzot savu pirmo uzdevumu (18:18). Mišela Plufa no soda metiena līnijas izvirzīja Kanādas izlasi vadībā, bet pretī lidoja sekmīgs tālmetiens. Katerīnai Plufai bija iespēja izraut uzvaru pēdējā sekundē, bet tā vietā sekoja pagarinājums (20:20). Pagarinājumā par varoni kļuva Sandra Jgeravide, kura ar tālmetienu atnesa Spānijai uzvaru - 22:20. Viņa guva 10 punktus, bet Mišela Plufa Kanādas labā - 11.

• Tādējādi pirms pēdējās spēļu kārtas vadībā ir Vācija, kas ar uzvaru pār Franciju garantējusi vietu pusfinālā, bet uz labāko divnieku turpina pretendēt Austrālija, Spānija, ASV un Kanāda. Viss izšķirsies pēdējā kārtā.

Parīzes olimpiskās spēles, 3x3 basketbols sievietēm, 2. augusts

SpēleRezultāts
Ķīna - Vācija15:18
Austrālija - Azerbaidžāna21:12
Austrālija - Spānija17:21
ASV - Francija14:13
Azerbaidžāna - Ķīna21:19
ASV - Kanāda18:17
Kanāda - Spānija20:22
Francija - Vācija13:14

Parīzes olimpiskās spēles, 3x3 basketbols sievietēm

VKomandaSUZGP
1.Vācija65199
2.Spānija64299
3.Austrālija642111
4.ASV63394
5.Kanāda633107
6.Azerbaidžāna62487
7.Ķīna62495
8.Francija61581

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle