Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Kā pirmie Parīzes paralimpiskajās spēlēs startēs Krūmiņa un Gailišs

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Kā pirmie Parīzes paralimpiskajās spēlēs startēs Krūmiņa un Gailišs
Latvijas delegācija Parīzes paralimpisko spēļu atklāšanā. Foto: LPK

Piektdien plkst. 11:00 un 12:30 pēc Latvijas laika pirmie sportisti no Latvijas delegācijas dosies uz starta Parīzes paralimpiskajās spēlēs. Diska mešanā F-55 grupā piedalīsies Diāna Krūmiņa, bet pirmo reizi riteņbraukšanā startēs Oskars Gailišs.

• Piektdien plkst. 11:00 un 12:30 pirmie Latvijas sportisti piedalīsies Parīzes paralimpiskajās spēlēs.

• Plkst. 10:00 Diāna Krūmiņa, kas bija viena no karognesējām, startēs diska mešanā F-55 klasē. Krūmiņa iepriekšējās olimpiskajās spēlēs šajā disciplīnā kļuva par sudraba medaļnieci. Viņai vēl šajās spēlēs būs starts šķēpmešanā F-55 klasē.

• Vēlāk pirmo reizi paralimpiskajās spēlēs Latvijai būs dalībnieks riteņbraukšanā. Pēc 12 gadu pūliņiem vietu paralimpiskajās spēlēs izcīnījis Oskars Gailišs.

• Kopumā Latviju paralimpiskajās spēlēs pārstāvēs astoņi sportisti – vēl arī Rihards Snikus, Jurijs Semjonovs, Margita Kanopka, Emīls Dzilna, Raivo Maksims un Aigars Apinis.

• Spēlēm bija kvalificējies arī lodes grūdējs Edgars Bergs, kurš veselības apsvērumu dēļ atteicās no starta Parīzes paralimpiskajās spēlēs.

• Kopumā Parīzes paralimpiskās spēles notiks no 28. augustam līdz 8. septembrim, 22 sporta veidos sadalot 549 medaļu komplektus.

• Pirms trīs gadiem Tokijā Latvijas delegācija izcīnīja piecas medaļas. Bez Diānas Krūmiņas divām medaļām, divas izcīnīja arī Rihards Snikus, bet vienu – Apinis.

Izmantotie resursi:
https://www.paralympic.org/paris-2024