Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Ērgļi uzņems Latvijas čempionātu vidējā distancē un stafetē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ērgļi uzņems Latvijas čempionātu vidējā distancē un stafetē
Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Šajā nedēļas nogalē, 4. un 5. septembrī, Ērgļos norisināsies 2021. gada Latvijas čempionāts orientēšanās sporta vidējā distancē un stafetē, kas reizē būs arī Latvijas kausa un Latvijas stafešu kausa posmi un pulcēs vairāk kā 500 dalībnieku.

Abās sacensību dienās dalībniekus sagaida jauktu koku mežs un piesātināts reljefs. Cauri apvidum vijas dažāda izmēra upītes, purvi, veģetācija mainās no ļoti labi līdz slikti skrienamai.

Elites grupās cīņas par tituliem un medaļām solās būt īpaši spraigas, jo uz starta redzēsim visus Latvijas labākos orientieristus. Vīru elitē čempiona titulu centīsies aizstāvēt Rūdolfs Zērnis, kuram konkurenci sastādīs Uldis Upītis, Artūrs Pauliņš, Mārtiņš Sirmais, Edgars Bertuks, Jānis Tamužs, Rihards Krūmiņš un vēl virkne spēcīgu sportistu. Sieviešu konkurencē trīskārtējai Latvijas čempionei vidējā distancē Sandrai Grosbergai pretī stāsies Laura Vīķe, Aija Skrastiņa, Kristīne Bertuka, Signe Sirmā, Irita Puķīte un citas dāmas.

Latvijas čempionāti ir daļa no Latvijas kausa seriāla orientēšanās sportā, kas ilgst no aprīļa līdz oktobrim. Medaļas un tituli tiek sadalīti sprintā, nakts orientēšanās, pagarinātajā, garajā un vidējā distancē, kā arī jauktajā sprinta stafetē, kas notiek pilsētā, un klasiskajā stafetē mežā.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums