Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Baltijas prestižākās orientēšanās sacensības "Kāpa" atgriežas Latgalē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šajā nedēļas nogalē no 30.jūlija līdz 1.augustam pēc vairāk kā divu gadu pārtraukuma atkal svinēsim Baltijā vērienīgākos trīs dienu orientēšanās svētkus "Kāpa 2021", kas pulcēs vairāk kā 1000 dalībnieku no Baltijas un Skandināvijas.

Visas trīs sacensību dienas norisināsies Ludzas pusē, kur bija plānota "Kāpa 2020", taču pandēmijas un pulcēšanās ierobežojumu dēļ tā tika atcelta. Kā ierasts, sacensības notiks trīs dienas. Pirmajā dienā dalībnieki sacentīsies saīsinātā garajā distancē, otrajā dienā starts vidējā distancē, kas elites grupām ir arī Pasaules ranga (WRE) sacensības, bet noslēgumā trešajā dienā paredzēta garā distance. Otrās sacensību dienas vakarā Ludzas pilsētā notiks arī Kāpas sprints, kas būs Latvijas sprinta kausa otrais šīs sezonas posms.

Saspringta starptautisko sacensību kalendāra un nometņu dēļ elites grupās uz starta neredzēsim visus stiprākos Latvijas orientieristus, taču cīņas par vietām uz pjedestāla solās būt interesantas gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē. Dāmu elitē konkurenc šobrīd spēcīgākajai Latvijas orientieristei un arī 2019. gada Kāpas uzvarētājai Sandrai Grosbergai konkurenci sastādīs Līga Valdmane, Irita Puķīte, Aija Skrastiņa, Laura Vīķe, Kristīne Bertuka, kā arī viena no spēcīgākajām Lietuvas orientieristēm Sandra Pauzaite. Tikmēr starp vīriem par godalgām cīnīsies Jānis Krūmiņš, Ilgvars Caune, Ainārs Drozds, Valters Reneslācis un citi.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums

     [+] [-]

, 2021-07-29 13:59, pirms 3 gadiem
Tas ir paradokss, pirms pāris nedēļām divas dienas Smiltenes mežā pulcējās vairāk nekā 500 dalībnieki, bet neviena inficētā? Varbūt pavļuts un Co tomēr kļūdās savos aprēķinos par vakcinētajiem un nevakcinētajiem?