Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Raivo Kivleniekam PČ orientēšanās ar slēpēm 18. vieta iedzīšanā

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Raivo Kivleniekam PČ orientēšanās ar slēpēm 18. vieta iedzīšanā
Raivo Kivlenieks. Foto: LOF

Pasaules čempionātā orientēšanās ar slēpēm, kas visu šo nedēļu norisinās Igaunijā, vakar lielisku startu iedzīšanas sacensībās aizvadīja Raivo Kivlenieks, uzlabojot sprinta rezultātu par astoņām pozīcijām un pakāpjoties uz 18. vietu finišā. Savukārt Eiropas jauniešu čempionāta garajā distancē Audrim Odo Vītoliņam augstā devītā vieta.

Šogad PČ orientēšanās ar slēpēm pirmoreiz medaļas netiek sadalītas garajā distancē. Tās vietā dalībnieki startēja iedzīšanā, kurā starta laiku noteica sprintā izcīnītā vieta. Distances garums gan ir pielīdzināms garajai distancei, jo uzvarētāju laiki bija ap 65 minūtēm. Raivo Kivlenieks 13,2 km garo distanci veica stundā, astoņās minūtēs un 44 sekundēs, uzrādot 14. labāko rezultātu. Tas viņam ļāva no 26. vietas startā pakāpties uz 18. vietu finišā.

Ne tik veiksmīgs starts pasaules čempionātā Jānim Baunim, kuram diskvalifikācija, bet dāmu konkurencē Jūlijai Matvijenko 33. vieta. Igauņu sportiste Deizija Kudre sprinta zeltam pievienoja sudraba godalgu iedzīšanā.

Juniori un jaunieši sacentās pēc ierastās programmas un aizvadīja garās distances sacensības. Pasaules čempionātā junioriem labākais rezultāts Uģim Beķerim, kurš finišēja 17. vietā, bet starp meitenēm labākā Anna Emīlija Suta, kurai 21. vieta. Aijai Denijai Trēziņai arī diskvalifikācija.

Eiropas čempionātā jauniešiem atzīstams starts padevās ogrēnietim Audrim Odo Vītoliņam, kurš 32 dalībnieku konkurencē finišēja labāko desmitniekā. Šis ir viens no pēdējo gadu labākajiem jauniešu individuālajiem rezultātiem orientēšanās ar slēpēm. 14. vieta Dāvim Vintišam, 18. Ritvars Ļepeškins, 18. Lūkass Siliņš, 23. Gustavs Staņa un 24. vietā Renārs Grasis. Meiteņu konkurencē labākā Elīza Madsena, kurai 14. vieta. Anetei Strautai 16., Elīzei Bremzei 17. un Žozefīnei Zavjalovai 19. vieta.

Šodien čempionātā ir atpūtas diena, bet sestdien tiks sadalītas godalgas vidējā distancē.

Sacensību programma

DatumsDisciplīna
24. februārisSprints
25. februārisPČ iedzīšana/ junioriem un jauniešiem garā distance
27. februārisVidējā distance
28. februārisPČ sprinta stafete/ junioriem un jauniešiem stafete

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Orientēšanās federācija (LOF)