Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

LK telpu orientēšanās Rīgas cirkā atkal rekordskaits dalībnieku, uzvar Ķuze un Stradiņš

Ivars Bācis
Ivars Bācis

LK telpu orientēšanās Rīgas cirkā atkal rekordskaits dalībnieku, uzvar Ķuze un Stradiņš
Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

Latvijas kausa otrajā posmā telpu orientēšanās, kas norisinājās Rīgas cirkā, uzvaru svinēja viena no Latvijas izlases līderēm Elza Ķuze un Kārlis Stradiņš.

Jau ziņojām, ka oktobra beigās norisinājās pirmais šīs sezonas telpu orientēšanās kausa posms Brasas cietumā, kur piedalījās līdz šim lielākais orientieristu skaits, kāds jebkad piedalījies telpu orientēšanās kausa posmā - 602 dalībnieki. Šī gada otrais šīs sezonas Telpu orientēšanās kausa posms norisinājās Rīgas cirkā. Atkal unikālā un estētiskā lokācija pulcēja vēl lielāku dalībnieku skaitu nekā pirmajā posmā - ap 630 visās grupās kopā. Tas ir patiešām liels telpu orientēšanās sporta sasniegums, un rīkotājiem ir liels prieks par to, ka šis sporta veids kļūst arvien populārāks.

Sievietēm vairāk nekā simts dalībnieču konkurencē nepārspēta palika Eiropas jauniešu vicečempione Elza Ķuze, kas distancē pavadīja piecas ar pusi minūtes un tuvākās konkurentes apsteidza par gandrīz pusminūti. Toties par otro vietu notika ļoti sīva cīņa, kurā ar divu sekunžu pārsvaru Sintja Ozola pārspēja Lauru ELizabeti Lapiņu.

Vīriešu konkurencē arī bija diezgan pārliecinošs uzvarētājs, jo Kārlis Stradiņš distanci vieca 4:29 un par 17 sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvēju un komandas biedru Uvi Šolmani. Stabila trešā vieta vairāk nekā 70 dalībnieku vidū Emīlam Lecinskim.

Dalībnieki dalās ar iespaidiem, ka 2. posms bijis āķīgs, ātrs, sarežģīts, ar iespēju iepazīt Rīgas cirka ēku un iekļūt tur, kur parasti cilvēkus nemaz nelaiž. Daudzi atzīst, ka sacensība varēja būt garāka, tieši tāpēc rīkotāji aicina startēt arī nākamajā posmā, kur distance solās būt ilgāka.

Izmanotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums