Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Zērnim 15. vieta Pasaules kausa posmā Zviedrijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Zērnim 15. vieta Pasaules kausa posmā Zviedrijā
Rūdolfs Zērnis. Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Pagājušajā nedēļas nogalē Zviedrijā norisinājās sezonas otrais Pasaules kausa posms orientēšanās sportā, kur Latvijas izlase b ija pārstāvēta 10 sportistu sastāvā. Pasaules kausa posms sākās ar garo distanci, kur augsto 15. vietu 117 dalībnieku konkurencē izcīnīja saldenieks Rūdolfs Zērnis. Tas ir sportista labākais rezultāts šajā distancē un arī šogad pirmais TOP20 rezultāts Latvijas vīriešu elites sportistiem starptautiskajos startos.

Sacensības norisinājās Idrē, kur dalībniekus izaicina gan fiziski, gan tehniski skarbs Skandināvijas apvidus, un arī Rūdolfs distancē neiztika bez kļūdām: "Pēdējās divas nedēļas biju aizvadījis kvalitatīvus treniņus Somijā, gatavojoties Jukolai, kas noderēja arī Pasaules kausam Zviedrijā, jo pārsvarā skrējām skarbos apvidos. Jebkurā gadījumā šodienas distance bija liels izaicinājums, jo pārsvarā pamats bija ļoti akmeņains. Distanci iesāku nepārāk labi. Nepareiza varianta izvēle pirmajā garā etapā, un papildus kļūda uz 3kp nebija labs sākums. Tas mani neietekmēja, un turpinājumā skrēju un orientējos daudz labāk, kā arī biju gatavs cīnīties līdz distances beigām. Pie 90 skrietām minūtēm mani noķēra norvēģu sportists, kurš aizvadīja izcilu distances beigu gaļu, un turpinājumā līdz finišam varējām sadarboties. Protams, esmu apmierināts ar izcīnīto 15. vietu. Tagad kārtīgi jāatjaunojas, un jāgatavojas nākošajiem startiem brīvdienās."

Pārējo Latvijas sportistu ieņemtās vietas: 33. Artūrs Pauliņš, 66. Uldis Upītis, 67. Ilgvars Caune, 75. Rihards Krūmiņš, 80. Fricis Spektors, 64. Elza Ķuze, 77. Signe Sirmā, 89. Anna Eleonora Freimane, 91. Laura Puķīte.