Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Mūsējie mēģinās atkal izcīnīt medaļu Eiropas čempionātā 24h rogainingā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Mūsējie mēģinās atkal izcīnīt medaļu Eiropas čempionātā 24h rogainingā
Publicitātes foto.

Šogad Eiropas čempionāts 24h rogainingā norisinās 4.-5. septembrī tepat kaimiņos Igaunijā pie Otepes. Latviju pārstāvēs samērā plaša delegācija visās kategorijās. Kopumā čempionātam ir reģistrējušies vairāk kā 500 dalībnieki no 15 valstīm.

Latvijas pārstāvju panākumus šogad ir grūti prognozēt, jo liela daļa 24h sacensībās pēdējā laikā nav atrādījušies. Latvijas čempionātā 24h rogainingā, kur daudzi potenciālie līderi izvēlējās nestartēt mazā atjaunošanās laika dēļ (tikai 3 nedēļas līdz Eiropas rogaininga čempionātam), pārliecinoši uzvarēja Guntis Šmaukstelis/Guntis Māliņš (Kāpa OK). Runā, ka Guntis Šmaukstelis vēl pavisam nesen esot pamanījies noskriet arī maratonu ar personīgo rekordu, tātad sportiskā forma ir teicama, bet vai pietiks spēka vēl trešajam izturības pasākumam mēneša laikā.

Tas pats jautājums ir par jaukto komandu potenciālajiem līderiem Pēteri Grīviņu/Ievu Upmaci Grīviņu, jo Pēteris nupat ar izcilu rezultātu finišēja ultraskrējienā TDS Monblānā. Sieviešu konkurencē, šķiet, mums nekas jauns nav parādījies, tāpēc jācer uz kādām labā formā esošām veterānu grupas pārstāvēm. Uz medaļām Latvija tradicionāli var cerēt vecuma grupās, kur starta sarakstā ir vairāki Eiropas un Pasaules čempionātu medaļnieki.

Pagājušajā Eiropas čempionātā, kas norisinājās pie mums Milzkalnē, bronzas medaļu elites grupās vīriešiem izcīnīja Zigmunds Bībers un Alberts Jasāns.Pie medaļām daži mūsējie pērn tika arī vecuma grupās.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums