Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2546, Did:0, useCase: 3

Guntars Paste: "Somijas vienīgā cerība finālā - gūt vārtus pirmajai"

Guntars Paste
Guntars Paste

Guntars Paste: "Somijas vienīgā cerība finālā - gūt vārtus pirmajai"
Somijas hokejisti atzīmē iekļūšanu pasaules čempionāta finālā
Foto: AP/Scanpix

Šovakar noskaidrojās, ka 2014. gada pasaules hokeja čempionāta finālā tiksies astoņas uzvaras astoņos mačos izcīnījusī Krievija un Somija, kas pusfinālā atstāja sausā Čehijas valstsvienību. Pēc "Olybet" hokeja eksperta Guntara Pastes domām, spēlē par zelta godalgām nav gaidāms vārtu birums, bet somu vienīgā cerība ir izvirzīšanās vadībā un vārtsarga Pekas Rinnes pārliecinošais sniegums. Taču viņš arī atzīmē, ka Oļega Znaroka vadītā komanda nekrīt panikā arī pēc nonākšanas iedzinējos.

2014. gada olimpiskajās spēlēs Krievijas izlase galvenā trenera Zinetulas Biļaļetdinova vadībā pēc nonākšanas iedzinējos vairs neticēja, ka var atspēlēties, rokas nolaidās. Savukārt Oļega Znaroka modelis saglabā mieru, nemaina plānu, visi pilda pienākumus, nav slinkotāju, visi metas zem ripām, iestājas cits par citu. Darba, nevis zvaigžņu komanda. Patīkami skatīties, turklāt paveic tieši tik, cik nepieciešams uzvarai, - nav pretinieku sagraušanas ar 5:0 vai 7:1. Panākumam pietiek ar trim vārtu guvumiem, pēc tam notiek spēku taupīšana un gatavošanās nākamajam mačam.

Plus Krievijas valstsvienības rīcībā ir lieliska vārtsargu līnija, Sergejs Bobrovskis ir glābējs. Manuprāt, zviedrus pusfinālā salauza Bobrovska atvairītais Oskara Mēllera metiens 26. minūtē, kas viņiem ļautu panākt neizšķirtu. Pēcāk Zviedrijas izlase nemaz neticēja, ka var iemest, nekādu argumentu neatradās, lai gan sākums izdevās teicams - iedeva iekšā krieviem, neļāva ieskrieties, ātri guva vārtus, sausēja krievu uzbrukumu, neļāva atgūties, vadīja spēli, pieturēja ripu. Tomēr visu sabojāja uzbrukums, kurā vārtsargs Anderss Nilsons atvairīja ripu uz Sergeja Plotņikova nūjas. Un viss.

Vienīgais, kas Krievijas izlasei var traucēt izcīnīt uzvaru 2014. gada pasaules čempionātā, ir likums, ka viena komanda citu divreiz neapspēlē. Apakšgrupā, pateicoties diviem vārtiem pirmo piecu minūšu laikā un diviem vārtiem otrajā trešdaļā, Somija tika pārspēta ar 4:2. Domāju, ka finālā vērosim aizvērtu maču, liela nozīme būs tam, kura komanda gūs pirmos vārtus. (Pēc "Olybet" bukmeikeru domām, iespēja, ka finālā tiks gūti vairāk nekā 3,5 vārti, vērtējama ar koeficientu 1,4 jeb 71%, bet iespēja, ka tiks gūti mazāk nekā 3,5 vārti, - koeficients 2,7 jeb 37%.) Arī somiem ir augstas klases vārtsargs, kurš šodien mierīgi uz ceļiem nolika Jaromiru Jāgru un viņa kompāniju.

Čehija sāka labi, tā ir meistarīga izlase. Galvenajam trenerim Vladimiram Rūžičkam patīk uzbrūkošais hokejs, patīk atļaut spēlēt arī sāncenšiem. Tikmēr somi spēlēja no aizsardzības. Jāgrs ar draugiem laimi meklēja uzbrukumā, vienreiz iekrita pretuzbrukumā un ielaida. Turklāt čehiem daudz brāķa ir piespēlēs, daudz mazo kļūdu, pēc kurām Somija viegli ieguva ripu savā kontrolē. Otrie ielaistie vārti ir uz vārtsarga Aleksandra Salāka sirdsapziņas, jo Jarko Immonenam nemaz nebija, kur likt ripu. Savukārt beidzamajā trešdaļā bija žēl skatīties uz Jāgru, kurš pēc noraidījuma pret Leo Komarovu bija ļoti nikns, pēc tam skrēja un cīnījās kā lauva, taču sāka trakot. Tad rokas nolaidās arī komandas biedriem. Izbrīna, ka tādas lietas notiek ar spēcīgu izlasi, kurā ir lieli uzvārdi.

Par bronzas spēles iznākumu ir ļoti grūti spriest. Iespējams, Jāgrs gribēs ar troksni aizcirst durvis, izcīnot medaļu pasaules čempionātā, - tomēr pēdējais turnīrs izlases rindās. Liela loma būs arī tam, kā čehi šonakt atpūtīsies, kā sagatavosies. Pēc uzvārdiem viņu izlase ir interesantāka nekā Zviedrija. Lai gan čehiem traucē nemitīgās kļūdas, domāju, ka viņi turnīru noslēgs ar panākumu. (Citās domās ir "Olybet" bukmeikeri, Čehijas uzvarai atvēlot koeficientu 3,05 jeb 33%, kamēr Zviedrijas panākums tiek vērtēts ar 50% iespējamību jeb koeficientu 1,98.)

Bet fināls ir un paliek fināls. Krievija skaitās pāra favorīts, var atpūsties par piecām stundām ilgāk. Somijai vienīgā iespēja, kuru redzu, ir: gūt vārtus pirmajai un cerēt, ka Peka Rinne atkal vilks komandu. Mačs būs aizvērts, bez daudz gūtajiem vārtiem, bet favorīts ir Krievija. (Vienisprātis ir arī "Olybet" bukmeikeri - Krievijas panākums novērtēts ar 68% iespējamību jeb koeficientu 1,48, bet Somijas uzvaras koeficients ir 5,1 jeb 20%.)

Zelts tiks Znaroka komandai, bronza - čehiem.

  +2 [+] [-]

, 2014-05-24 22:47, pirms 10 gadiem
tak ej tu pagaisu ar savām mulķībām
tikpat labi bimbabola rakstus var likt te
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-24 22:59, pirms 10 gadiem
biedrinjsh#15 rakstīja: tak ej tu pagaisu ar savām mulķībām
tikpat labi bimbabola rakstus var likt te
tos vismaz var lasit ar vieglu praatu.

Sads eksperts, kurs pirms turnira paredz Latvijai cinu par izkrisanu, pat pec OS paraditaa snieguma, un pec tam izsaka kaut kadas domas par katru speli atseviski un aplauzoties katraa otrajaa vardaa, ir kaitinoss un nebaudami lasit tadus viedoklus. Citiem vardiem sakot, sads cilvekss nedrikst sevi saukt par ekspertu, ka arii citiem vins nebutu par tadu jauzskata.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-25 00:03, pirms 10 gadiem
SC ir sadarbības līgums ar pasti par viņa nejēdzīgo viedokļu popularizešanu?
Tak neliekat te tos sūūdus!
pastes viedokļa uzzināšana ir viens no bezjēdzīgākajiem veidiem kā pavadīt savas dzīves laiku.

     [+] [-]

, 2014-05-25 00:34, pirms 10 gadiem
Asais_Nazis rakstīja:

A, ko - Ja Paste gribēs , uzņemšu viņu Imperionā, domāju, ka arī pārējie atbalstītu viņa kandidatūru iekš Ekspertu pavēlniekiem.
Droši kad atbalstitu! velviens cirvja kats jusu skauta pulcina mikroklimatu nebojatu.

  +3 [+] [-]

, 2014-05-25 02:27, pirms 10 gadiem
Cik daudz ekspertu komentēt saradies... Bet tā jau vienmēr bijis, vinnē mūsējie vai zaudē.
Paste gan šoreiz ar iepriekšējo prognozi par FIN-RUS dueli finālā vārtsargu dēļ trāpījis 10-niekā, to nevar noliegt, lai kādas un bieži greizas bija viņa iepriekšējās prognozes.
Par Somiju kā Pasaules čempioni!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-05-25 10:15, pirms 10 gadiem
cik var likt tā lopa pravojumus? noriebies tas viņa purns un vārds

  +1 [+] [-]

, 2014-05-25 12:58, pirms 10 gadiem
Guņa labs, saprot no hokeja vairāk nekā visi viņa kritiķi kopā ņemti!

     [+] [-]

, 2014-05-25 13:23, pirms 10 gadiem
pernambucano rakstīja: Guņa labs, saprot no hokeja vairāk nekā visi viņa kritiķi kopā ņemti!
ko tad viņš tik gļukaini/šķībi prognozē spēles?!

     [+] [-]

, 2014-05-25 13:47, pirms 10 gadiem
latgalestauretajs rakstīja: Gan jau somiem nav nekādu izredžu.
Tukši muldēt vari arī citur,

  +1 [+] [-]

, 2014-05-25 14:11, pirms 10 gadiem
mr.lexus rakstīja: SC ir sadarbības līgums ar pasti par viņa nejēdzīgo viedokļu popularizešanu?
Tak neliekat te tos sūūdus!
pastes viedokļa uzzināšana ir viens no bezjēdzīgākajiem veidiem kā pavadīt savas dzīves laiku.
Ja jums neinetersē viņa teiktais, kāpēc tad lienat lapā iekšā, sc.com redz, ka lapas apmeklējumu daudz, un tik turpinat ražot.