Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2546, Did:0, useCase: 3

Paste: "Gribētu, lai uzvar Somija, bet domāju, ka zeltu izcīnīs Kanāda"

Paste: "Gribētu, lai uzvar Somija, bet domāju, ka zeltu izcīnīs Kanāda"
Guntars Paste
Foto: Ekrānzuņēmums

"OlyBet" hokeja eksperts Guntars Paste izteica savas domas par aizvadītajiem pasaules čempionāta pusfināliem un izteica prognozi finālmačam, kas notiks svētdienas vakarā.

"Krievijai tagad atkal būs traģēdija, taču somi šajā čempionātā tiešām spēlē ļoti labi. Šodien somi bija ļoti pacietīgi un gaidīja savu brīdi. Nopelnīja vairākumu un jaunais Aho panāca izlīdzinājumu. Somijas jaunie hokejisti spēlē citādāk. Viņi vairāk piekopj piespēļu hokeju, nevis darba hokeju. Turpretī Krievijas izlases vairākums bija pagalam bezzobains. Turklāt pēc tā beigām Komarovs vēl izskrēja viens pret vienu ar vārtsargu. Principā krievi izgāza otro periodu, tajā viņiem nebija nekādu variantu.

Otrais gols vispār bija klasika - trīs somu hokejisti apspēlēja piecus krievus un beigās Laine atdeva izcilu piespēli Jokinenam. Jau iepriekš teicu, ka tieši aizsardzība ir Krievijas izlases vājākais punkts un šodien tas bija labi redzams. Protams, no krievu puses sākās arī dzimtenes glābšanas akcija. Pie rezultāta 1:2 tādam meistaram kā Ovečkinam bija jābūt savaldīgākam, bet viņš nopelnīja noraidījumu un somi ļoti ātri to realizēja. Var teikt, ka Ovečkins šoreiz iegāza komandu.

Runājot par Somiju, var redzēt, ka viņiem hokejā ir struktūra, piramīda. Pirmkārt, somiem ir ļoti spēcīgs vietējais čempionāts, kurā komandās ir liela konkurence uz vietu sastāvā. Otrkārt, somi spēlē gandrīz visās līgās un šādas izlases varētu atvest pat vairākas. Tāpat man ļoti simpatizē, ka Somija nebaidās ņemt komandā jaunos puišus. Un vēl aizsardzība - krievi vairākumā nedabūja ripu līdz vārtiem, jo somi pa diviem trim metās priekšā ripai. Pat tad, kad krievi nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, viņiem nebija reālu iespēju samazināt rezultāta starpību.

Otrs pusfināls starp Kanādu un ASV sākās tā, ka šķita - nebūs interesanti, jo kanādieši pirmajā trešdaļā 2:0 panāca bez īpašas piepūles. Ar otro golu Kanāda vispār sarāva amerikāņus gabalos. Taču otrajā periodā amerikāņi parādīja, ka nav ar pliku roku ņemami. Uzskatu, ka kanādiešiem vēl paveicās, ka viņi realizēja vairākumu un diezgan ātri panāca 3:3, bet pēc tam Eliss ielika golu "devītniekā". ASV valstsvienība spēlēja jautru, īsti ne amerikāņu hokeju. Ar daudz piespēlēm un daudz spēles komponentiem. Kanādai jāsaka paldies vārtsargam Telbotam, ka uzvaru izdevās nosargāt, jo amerikāņi bija tuvāk ceturtajiem vārtiem nekā kanādieši piektajiem.

Rīt būs interesanti mači gan cīņā par bronzu, gan finālā. "Sarkanajai mašīnai" kaut kas būtu jāvinnē. Domāju, ka rīt viņiem tas tomēr izdosies. Bet, runājot par finālu Kanāda-Somija, man gribētos, lai uzvar somi. Taču labas komandas vienā turnīrā divreiz vienam un tam pašam pretiniekam parasti nezaudē. Protams, ir izņēmumi, taču biežāk divreiz uzvarēt neizdodas. Tādēļ domāju, ka rīt zeltu iegūs Kanāda."

  +1 [+] [-]

, 2016-05-22 07:18, pirms 8 gadiem
Lai cik tas nebūtu banāli,bet domāju tāpat.Tomēr cīņā par trešo vietu gribētos tādu paskaļāku sensāciju,vienīgi treneru žēl,jau tagad uz viņu galvām izgāzts vezums mēslu un gāzīsies vēl.Tiesa tāds liktens visiem treneriem,kuri sēžās pie sarkanā "Žiguļa" stūres.

  +2 [+] [-]

, 2016-05-22 07:24, pirms 8 gadiem
Nju šoreiz Nav to zvaigžņu Kanādai kuriem tiešām zelta medaļas atdotu labprātīgi, bet Somiem gribētos Trešo titulu šogad U-18 zelts, U-20 zelts, un WC ceru, ka zelts, es personīgi par Somiem! Bet runājot par Bronzas spēli, varētu pat būt, ka ASV juniori ir radošāki nekā RUS!

  +2 [+] [-]

, 2016-05-22 08:01, pirms 8 gadiem
Fin. Can. Usa. Rusa.