Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Pie Austrijas stūres stājas NHL trenējušais soms Suhonens

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pie Austrijas stūres stājas NHL trenējušais soms Suhonens
Alpo Suhonens un Dīters Kalts
Foto: OEHV

Latvijas izlases pretiniece olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Austrija spiesta veikt galvenā trenera nomaiņu, un pie komandas stūres stājies 67 gadus vecais soms Alpo Suhonens, kurš kopš 2012. gada bija valstsvienības menedžeris.

Austrijas izlase pagājušajā gadā izkrita no spēcīgāko komandu sabiedrības, bet aprīļa nogalē nespēja izcīnīt ceļazīmi atpakaļ, jo izšķirošajos mačos zaudēja Polijas un Slovēnijas izlasēm, sešu komandu konkurencē ierindojoties ceturtajā vietā.

Austriešu galvenais treneris otro gadu pēc kārtas bija Daniels Ratušnijs, taču viņš nolēmis koncentrēties karjerai Šveicē, kur vada "Lausanne" komandu. "Pēc visu apstākļu izsvēršanas esmu nonācis līdz secinājumam, ka turpmāk nevarēšu būt Austrijas izlases galvenais treneris," paziņojumā sacīja 45 gadus vecais speciālists.

Viņa vietā stājies 67 gadus vecais soms Alpo Suhonens, kurš kopš 2012. gada bija Austrijas valstsvienības sporta menedžeris. Pirms tam viņš bija slovāku "Banska Bystrica" galvenais treneris, šveiciešu Klotenes "Flyers" ģenerālmenedžeris un Pori "Assat" galvenais treneris.

Suhonens iekrājis pieredzi arī Ziemeļamerikā. Viņš bija Vinipegas "Jets" un Toronto "Maple Leafs" treneru palīgs, bet 2000. gadā stājās pie Čikāgas "Blackhawks" stūres. Tomēr nebija veiksmīga - sezonas vidū Suhonens tika atlaists, un pēcāk viņš atgriezās dzimtenē.

"Pirms četriem gadiem Austrijas hokejs ar Suhonena palīdzību sāka veidot tēlu. Negrasāmies atkāpties, tieši pretēji - strādāsim vēl intensīvāk," sacīja federācijas galva Dīters Kalts. "Suhonens ir redzējis visas valstsvienības spēles pēdējo četru gadu laikā un zina hokejistu spējas. Iecelt viņu galvenā trenera amatā bija loģisks solis."

Septembra ievadā Austrijas izlase dosies uz Rīgu, lai olimpiskās kvalifikācijas turnīrā cīnītos ar Latviju, Vāciju un Japānu. Pirms tam tiks aizvadītas trīs pārbaudes spēles - 24. augustā mājās pret Slovākiju, 27. un 28. augustā viesos pret Norvēģiju.

Izmantotie resursi:
Page Redirection

  -3 [+] [-]

, 2016-05-25 20:50, pirms 8 gadiem
Labi, ka Japāna grupā, citādi būtu pilnīgi Suho viss

  +1 [+] [-]

, 2016-05-25 22:13, pirms 8 gadiem
Cik komandas no grupas kvalificējas OS???

  +1 [+] [-]

, 2016-05-25 22:48, pirms 8 gadiem
ilgonix rakstīja: Cik komandas no grupas kvalificējas OS???
1