Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Kokins: "Esam gatavi startēt Ekstralīgā"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Kokins: "Esam gatavi startēt Ekstralīgā"
Nikolajs Kokins sola cīnīties par Ekstralīgu
Foto: Jevgēņijs Jaņens, Sportacentrs.com

Daugavpils spīdveja komandas "Lokomotīve" galvenais treneris Nikolajs Kokins pēc šodien izrautā neizšķirta viesos pret Gņežno "Start" (45:45) priecājās par izcīnīto punktu, kā arī paziņoja, ka komandas mērķis ir tikt Ekstralīgā. Kamēr mēs sapņojam par Ekstralīgu, Polijā fani aizņemti ar "Start" kritizēšanu.

Daugavpils "Lokomotīve" pagājušajā svētdienā tika aprunāta gan tepat Latvijā, gan arī ārzemēs, jo komanda, daudzuprāt, tīšām netika pie uzvaras pār Žešuvas "Marma", lai izvairītos no tikšanas Ekstralīgā. Skeptiķu netrūka, bet tagad viņi kaut kur ir pazuduši. Par to jāpasakās pašiem spīdvejistiem, kuri šodien bija ļoti tuvu uzvarai viesos pār Gņežno "Start", bet beigās 45:45, kas ir identisks tam rezultātam, kāds pirms nedēļas tika fiksēts Daugavpilī "Loko" un "Marma" savstarpējā cīniņā.

Polijā par "Lokomotīves" izrauto neizšķirtu nerunā daudz, jo pamatuzmanība pievērsta "Start" komandas vadības un braucēju kritikai. Visām tēmām pieskārties mums nebūs iespēju, bet skatītājos sašutumu izraisījušas daudzas lietas. Galvenais apsmiekla objekts - Matejs Ferjans. Ļoti spēcīgais ungārslovēnis šogad 1. līgā ar spilgtu sniegumu nav spīdējis, un nemaz nebija sākotnējā pieteikumā cīņai ar "Lokomotīvi", taču pēdejā brīdī tieši viņš aizvietoja zviedru Peteru Ljungu. Piecos braucienos potenciālajam komandas vilcējspēkam tikai četri punkti jeb vismazāk no pamatsešinieka braucējiem. Kādi tik vārdi netiek izmantoti, lai aprakstītu Ferjanu. Tāpat līdzjutēji ir sašutuši par kluba politiku - komanda jau vairākus gadus cenšas iekļūt Ekstralīgā, pirms katras sezonas nostādot sev tādu mērķi, taču progresa šajā ziņā nav ne mazākā. Jau tagad skaidrs, ka nekas nemainīsies arī šogad, kaut arī sastāvā ir vairāki spēcīgi un arī ļoti dārgi spīdvejisti, kuri saņem nesamērīgi lielas algas, bet rezultāta nav. Lai arī šodienas gonkā mājinieku rindās lielāko punktu summu savāca Mihals Ščepaņjaks, viņš saņēmis bargu kritiku, jo šis spīdvejists nesaprotot, kā tas ir braukt komandas labā. Viņa sautīgums maksājis komandai virkni punktu. Vienvārdsakot, savu žagaru devu saņēmuši visi, pat līdzjutēji, kuru skaits tribīnēs neesot pārsniedzis divus ar pusi tūkstošus (Polijai tas ir ļoti mazs skaitlis). "Vai tad šādam cilvēku skaitam ir nepieciešama Ekstralīga," ironizē kāds no poļu apskatniekiem.

Tajā pašā laikā, priecīgi par sasniegto bijuši Daugavpils "Lokomotīves" braucēji un galvenais treneris Nikolajs Kokins, kaut arī viņu vārdos bija jūtama vilšanās, ka nav izdevies uzvarēt.

Nikolajs Kokins, "Lokomotīves" galvenais treneris: "Šī bija līdzvērtīga cīņa. Mēs varējām uzvarēt, taču pietrūka pavisam nedaudz. Divi pāragrie starti man sagādāja nepatīkamu pārsteigumu. Ne pret vienu no braucējiem man pretenziju nav, un mēs turpināsim cīnīties. Mēs esam gatavi Ekstralīgai. Ja neuzvarēsim līgā, cīnīsimies par otro vietu."

Kjasts Puodžuks, "Lokomotīves" braucējs: "Kārtējo reizi man nekas neizdevās. Man nav ne jausmas, kādēļ tā notika. Centos darīt visu iespējamo, bet neizdevās. Turpināsim cīnīties."

Grigorijs Laguta, "Lokomotīves" zvaigzne: "Žēl, ka neizdevās uzvarēt. Braucām labi, cīnījāmies. Iespējams, ja nebūtu problēmu ar starta lenti (pāragriem startiem), būtu uzvarējuši. Treks bija citādāks, nekā mēnesi iepriekš."

Pretinieku komandas galvenais treneris veltīja atzinīgus vārdus "Lokomotīvei", piemetinot, ka tā ir komanda, kura vienmēr cīnās līdz galam, kā arī atteicās kritizēt savus braucējus. Neveiksminieks Matejs Ferjans žēlojās, ka viņa tehnika šodien nebija līmenī, kā arī cietais treks nav bijis īsti piemērots viņam.

Izmantotie resursi:
SportoweFakty.pl

     [+] [-]

, 2010-08-30 01:23, pirms 14 gadiem
Nu lai viss izdodas!!!