Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīves" pēdējā iespēja aizķert Ekstralīgu

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Lokomotīves" pēdējā iespēja aizķert Ekstralīgu
Romāns Považnijs un Maksims Bogdanovs jau kaļ plānus, kā atņemt punktus "Marmai"
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Šodien plkst. 18:00 Polijas pilsētā Žešuvā savu pēdējo šīs sezonas Polijas 1. spīdveja līgas sacīksti aizvadīs Daugavpils "Lokomotīve", kurai izbraukumā obligāti jāņem punkti pret līgas labāko klubu "Marma".

Daugavpils "Lokomotīves" aizvadīto sezonu Polijas 1. spīdveja līgā nekādā gadījumā nevar vērtēt viennozīmīgi, jo bieži vien braucēju darbā iejaucās kluba vadība. Sezonas sākumā daugavpilieši fantastiski brauca savā trekā, šad tad iepriecināja izbraukumā, bet izšķirošajos brīžos kluba vadība sagandēja visu iepriekšpanākto, piektrītot braukt ar novājinātiem spēkiem. Tā visa rezultātā var tikt pazaudēta otrā vieta (kas zina, varbūt būtu iespējas aizķert arī pirmo pozīciju), kas liegs klubam nākamgad startēt Polijas Ekstralīgā. Situācija gan nav tik vienkārša, jo Polijas elitē "Lokomotīve" netiek gaidīta.

Jaunie Polijas Ekstralīgas noteikumi paredz, ka visās šīs līgas komandās ir jābūt vismaz trīs poļiem, starp kuriem vismaz diviem jābūt junioriem. Skaidrs, ka tādā gadījumā jēgas startēt šajā līgā daugavpiliešiem nav. Ja izdotos iegūt otro vietu 1. līgā, pārbraucienos pret "Włókniarz Częstochowa" "Loko" rindās būtu obligāti jābūt šiem trīs poļiem. To mūsu komandas rīcībā nav, tādēļ pārbraucienos mēs nemaz nevarētu piedalīties. Daugavpils kluba vadība jau aizsūtījusi lūgumu izdarīt izņēmumu, tas ir, ļaut mūsu klubam startēt bez šiem poļu junioriem, bet atbilde gaidāma vien oktobra sākumā. Vārdu sakot, skaidrības, vai ir vērts visiem spēkiem rauties cīņā par otro vietu, nav.

Iespējams, ka tieši tas bijis iemesls tam, ka "Lokomotīve" pēdējai cīņai pret Žešuvas "Marma", kas jau nodrošinājusi sev vietu Ekstralīgā, pieteikusi ne to labāko sastāvu, ierindā iekļaujot Leonīdu Pauru un Pāvelu Mesjoncu, bet ārpus sastāva palikuši Grigorijs un Artjoms Lagutas. Pastāv gan varbūtība, ka viņi pēdējā brīdī nomainīs augstākminēto divnieku. Sacīkstei daugavpilieši mājās gatavojušies ļoti nopietni, tādēļ cerība aizķert kādu punktu viesos nav zudusi.

"Marma" savā trekā brauc ļoti labi, pie tam pēdējā komandu tikšanās reizē Daugavpilī pirmo reizi klubu savstarpējās cīņās paņēma punktu izbraukumā. Cīņai ar "Lokomotīvi" žešuvieši pieteikuši savu vislabāko sastāvu, pierādot, ka sezonas atvadu cīņā klubs negrasās vienkārši ievilkt ķeksīti sezonai, bet gan noslēgt to ar uzvaru.

"Lokomotīve" Žešuvā nekad nav tikusi pie punktiem, pie tam labākais rezultāts šajā pilsētā bijis zaudējums ar 24 punktu pārsvaru... Lai saglabātu izredzes uz otro vietu, "Loko" OBLIGĀTI jāņem vismaz punkts, pie tam arī šajā gadījumā otrā vieta netiks garantēta. Ja pašiem izdosies iegūt punktu, bet galveno konkurentu cīņā "Lotos" savā trekā pieveiks "Start" ar ne vairāk kā 24 punktu pārsvaru, daugavpilieši garantēs sev otro vietu. Cita iznākuma gadījumā otrajā pārī mums pašiem būs jāuzvar "Marma".

Sacīkstei līdzi sekot varēsiet teksta režīmā: Relacja live z meczu Marma Hadykówka Rzeszów -... .

Marma - Lokomotīve

MarmaValstsLokomotīveValsts
Kriss HarissLielbritānijaLeonīds Paura (Grigorijs Laguta)Latvija
Mikaels MakssZviedrijaPāvels MesjoncsPolija
Rafals OkoņevskisPolijaRomāns PovažnijsKrievija
Macejs KucjapaPolijaVjačeslavs GiruckisLatvija
Lī RīčardsonsLielbritānijaKjasts PuodžuksLatvija
Davids LampartsPolijaMaksims BogdanovsLatvija
Lukašs KretsPolijaArtjoms Laguta(?)Krievija

Polijas 1. spīdveja līga. Cīņa par 1.-4. vietu

VKomandaSacīkstesP
1.Marma1117
2.Lokomotīve1113
3.Start1112
4.Lotos1112

  -1 [+] [-]

, 2010-09-26 12:51, pirms 14 gadiem
Kāda no tā ir jēga?? Jau pag. sezonā viņi atteicās tur spēlēt?

     [+] [-]

, 2010-09-26 12:51, pirms 14 gadiem
...nu diezvai paņems uzvaru.. marmai sastāvs protams pārāk labs.vienīgi varētu "sarunāt" ar marmiešiem... mož, ka atdos gonku.. nu redzēs..

žēl nav video on-line... sportacentrs varētu kādu deliģēt nākamsezon uz poliju. izbraukuma on-line organizēt

     [+] [-]

, 2010-09-26 15:27, pirms 14 gadiem
žēl, bet noteikumi par poļu spīdvejistiem sastāvā reāli grauž Loko. Ekstralīga arī novelk visu pasākumu, nereaģējot uz daugavpiliešu jautājumiem pietiekami ātri. šogad nebūs mums Ekstralīgas, bet, cerams, ka noteikumi tiks pārveidoti un jau pēc nākošās sezonas mēs varēsim priecāties.