Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Spīdveja jaunumi

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Spīdveja jaunumi
Maksims Bogdanovs
Foto: Viktors Sarvuta, Sportacentrs.com

Latvijas spīdvejisti "Grand Prix" pasaules sērijas atlases mačos nav spējuši nodrošināt vietu pusfinālā, savā atlases grupā ieņemot trešo vietu četru valstu konkurencē. Tālāk tika tikai pirmās vietas ieguvēji.

Pasaules komandu čempionāts ir prestižākās spīdveja izlašu sacensības, kurās nu jau kuro gadu piedalās arī Latvijas izlase. Līdz šim mūsu komandai nekad nebija izdevies pārvarēt pirmās kvalifikācijas kārtas barjeru. Arī šis gads nekļuva par izņēmumu.

Latvijas komanda (Maksims Bogdanovs, Kjasts Puodžuks, Leonīds Paura, Vjačeslavs Giruckis, Jevgēņijs Karavackis) startēja Vācijā, kur pretī stājās Norvēģijas, Čehijas, kā arī Vācijas izlases. Visdraudīgāk izskatījās čehu sastāvs ar brāļiem Drimliem un Mateju Kušu ierindā. Augstu tika vērtētas arī Vācijas izredzes uz pirmo vietu, bet Latvijas izlase tika vērtēta pieticīgāk.

Diemžēl, pārsteigt Latvijas komandai neizdevās, kaut arī atsevišķi sacensību posmi izdevās pat ļoti veiksmīgi. Tā laikaposmā no 10.-12. braucienam pie uzvarām tika tikai Latvijas izlase (Bogdanovs, Puodžuks, Paura), taču mūsu izlasei pietrūka resursu, lai reāli pacīnītos par pirmo vietu. Summā iegūstot 43 punktus, Latvija palika trešajā vietā, par desmit punktiem atpaliekot no Čehijas. No čehiem tikai trīs punktus atpalika Vācija.

Mūsu vienībā 12 punkti Bogdanovam, par vienu mazāk Puodžukam, deviņi punkti Pauram, seši - Giruckim, bet Karavackim pieci.

Polijas 2. spīdveja līgā labas sacīkstes aizvadījis Andrejs Koroļovs, kurš palīdzēja savai komandai "Polonia" ar desmit punktiem. Komercmačos Vācijā neizteiksmīgas sacīkstes spēcīgā konkurencē aizvadījuši Karavackis un Paura. 16 braucēju konkurencē Karavackim 13. vieta (4 punkti), bet Pauram priekšpēdējā pozīcija ar vienu iegūto punktu. Uzvarēja Lukašs Drimls. Bez Grigorija Lagutas sastāvā Zviedrijas Elites sērijā graujošu sakāvi piedzīvojusi "Valsarna". Griša jau gatavojas sacensībām Vladivostokas "Vostok" rindās, kuras notiks rīt.

Vērts pieminēt, ka svētdien Daugavpils "Lokomotīve" savā trekā uzņems Gdaņskas "Lotos".

  +6 [+] [-]

, 2010-05-26 17:11, pirms 14 gadiem
Neko nevar jau daudz gribēt ar tādiem resursiem kādi mums ir! Objektīvi spīdvejs attīstās tikai Daugavpilī un ar to, manuprāt, ir stipri par maz, lai konkurētu ar spīdveja lielvalstīm! Derētu kādu spīdveja treku uzcelt Rīgā, Ventspilī un Liepājā! Lai katrā Latvijas galā redzētu un izbaudītu, kas tad īsti tas ir, netikai Latgalē!