Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Spīdvejs: "Loko" uz Miškolcu, Bogdanovs par pasaules junioru čempionāta finālu

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Spīdvejs: "Loko" uz Miškolcu, Bogdanovs par pasaules junioru čempionāta finālu
Artjoms Laguta un Maksims Bogdanovs
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Labas sacīkstes Zviedrijas pēc spēka otrajā spīdveja līgā aizvadījis Maksims Bogdanovs, spēcīgākajā divīzijā debitējis Romāns Považnijs, bet virkne Daugavpils "Lokomotīves" jauno braucēju gatavojas pasaules junioru čempionāta atlasei.

Bogdanovs un Považnijs Zviedrijā
Latvijas jaunais talants Maksims Bogdanovs aizvadījis kārtējās izcilās sacīkstes Zviedrijas "Allsvenskan" līgā, atvedot 12 no 12 iespējamajiem punktiem, bet viņa komanda "Masarna Avesta" ar 72:24 sagrāva "Solkatternu". Turnīra tabulā "Masarna" ieņem trešo vietu.

Kamēr brāļi Lagutas atpūtās, nestartējot Zviedrijas Elites sērijas kluba "Valsarna" rindās, šīs pašas komandas rindās debitēja "Loko" krievu leģionārs Romāns Považnijs. Četros braucienos viņš iekrāja četrus punktus (divas otrās vietas), bet komandai nācās piekāpties "Vastervik" (Hariss, Gollobs, Hrzanovskis, Ljungs) ar 43:53.

"Lokomotīve" viesosies Ungārijā
Jau svētdien Daugavpils "Lokomotīve" viesos tiksies ar Ungārijas klubu "Miskolc". Pretinieku komandas sastāvs vēl nav zināms, jo šodien ungāri savā trekā aizvadīs pārceltās sacīkstes ar Gņežno "Start". Pret "Start" komanda startēs ļoti novājinātā sastāvā, kuru "Loko" pieveiktu bez jebkādām problēmām, bet redzēs, vai arī svētdien Miškolcai nebūs virknes līderu. Pirmajā vietā turnīra tabulā izvirzījušies Žešuvas "Marma" spīdvejisti, bet daugavpilieši saglabā trešo vietu.

"Lokomotīves" četrinieks par vietu pasaules junioru čempionāta finālā
Sestdienas vakarā spīdveja līdzjutējiem būs aktīvi jāseko līdzi "Lokomotīves" jauno braucēju startiem pasaules junioru čempionāta pusfinālos. Uzreiz četri "Loko" juniori cīnīsies par vietu finālā. Slovēnijas pilsētā Krško startēs Artjoms Laguta, Vadims Tarasenko un Maksims Bogdanovs. Starp konkurentiem Pžemislavs Pavļickis, Matejs Kušs, Aleksandrs Loktajevs, Jurica Pavličs, Džastins Sedgmens un citi. Bogdanovam un Lagutam pusfināla barjera jāpārvar noteikti, bet 16 gadus vecajam Tarasenko galvenais gūt pieredzi cīņās ar labākajiem pasaules jaunajiem sportistiem.

Smagi Vācija klāsies Vjačeslavam Giruckim, kurš ticis spēcīgākā konkurencē, pie tam būs spiests cīnīties vienatnē. Starp Sjavas konkurentiem Martins Vaculiks, Dārsijs Vords, Artūrs Mročka, Deniss Andersons, Kevins Volberts, Slavomirs Pišnijs, Simons Kielbasa un citi. Tikt labāko septītniekā, kas garantē vietu finālā, būs ļoti smagi.

Sajfutdinovs gatavs atgriezties
Labas ziņas pienākušas Krievijas spīdvejista Emīla Sajfutdinova atbalstītājiem. Krievijas braucējs, kurš 22. maijā "Grand Prix" posmā lauza roku, jau nākamajā nedēļā varēs atgriezties trekā. Visticamāk, ka viņš varēs startēt sestajā "Lielās Balvas" posmā Kārdifā. Interesanti, ka pagājušajā gadā tieši Kārdifā viņš sakāvās ar Skotu Nikolsu. Lielu cerību uz augstu vietu šosezon krievam gan vairs nav, jo viņš kopvērtējumā atkritis uz 14. vietu.

Tajā pašā laikā problēmas ar savainojumiem ir Krisam Holderam un Magnusam Zeterstrēmam, kuri aktīvi cīnās par vietu labāko astoņu sportistu vidū, kas ļautu saglabāt vietu pamatdalībnieku vidū arī 2011. gada sezonā. Abi gan ir gatavi braukt, un solās būt ierindā uz 10. jūlija "Grand Prix" posmu Kārdifā.

     [+] [-]

, 2010-06-26 20:34, pirms 14 gadiem
Bagdanovam un Lagutam noveelu veiksmi un ticu,ka vinji tiks uz grand prix posmu Daugavpilii...