Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

"Vilki" saplosa pretiniekus, Ļebedevam - komplekts

"Vilki" saplosa pretiniekus, Ļebedevam - komplekts
Andžejs Ļebedevs (vadībā) bija neuzvarams Gņezno mototrekā.

Polijas spīdveja 1. līgas čempionātā graujošu uzvaru viesos guva Andžeja Ļebedeva pārstāvētā komanda Krosno "Cellfast Wilki" - "Vilki" viesos burtiski saplosīja Gņezno komandu "Aforti Start" ar 61:29.

Pēc pirmajiem diviem braucieniem Polijas pirmās galvaspilsētas komanda bija vadībā ar 9:3 un nekas neliecināja, ka mājiniekus gaida tāda sagrāve. Trešajā braucienā Andžejs Ļebedevs un Mateušs Ščepaņaks uzvarēja ar 5:1 un ar to sagrāve arī sākās - "Vilki" uzvarēja sešus nākamos braucienus un turklāt četrus no tiem ar 5:1. Mača liktenis bija skaidrs jau pēc 8. brauciena, kad viesi panāca 32:16 savā labā.

Andžejs Ļebedevs uzvarēja visos savos piecos braucienus un maču pabeidza ar tā saukto punktu komplektu - 15 no 15 iespējamajiem punktiem. Līdz ar to caurmērā vienā braucienā daugavpilietim ir 2,60 punkti un viņš izvirzījās pirmajā vietā visā 1. līgā. Savukārt Krosno komanda turnīra tabulā ir otrā - tās rēķinā ir 8 punkti 6 mačos. Līderi ar 10 punktiem ir Zeļona Guras "Falubaz" spīdvejisti ar nesenā GP posma uzvarētāju austrālieti Maksu Friku priekšgalā.

Sestdien "Vilki" savā mototrekā uzņems "Velnus" no Landshutas - Vācijas klubu "Trans MF Devils" (1. līgas jaunpienācējiem ir 6 punkti 6 mačos).


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).