Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīve" mājās sagrauj Grudzjoncu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Lokomotīve" mājās sagrauj Grudzjoncu
Maksims Bogdanovs
Foto: Laimonis Saulītis, Sportacentrs.com

"Lokomotīve" Polijas 1. spīdveja līgas kārtējās sacīkstēs savā trekā ar 61:29 sagrāva Grudzjoncas "GTŽ", nostiprinoties pirmajā vietā. Spoža debija Vadimam Tarasenko, kuram 12 no 15 iespējamajiem punktiem

Šodienas sacīkstes bija īpaši nozīmīgas, jo savu debiju piedzīvoja 16 gadīgais Vadims Tarasenko, bet vakar laulību ostā pietauvojās Kjasts Puodžuks. Pretinieku rindās iztrūka Olivera Alena, kurš uz Latviju tā arī neieradās. Viņu visos braucienos aizstāja vācietis Kevins Volberts, kuram gan šodien pagalam negāja.

Jau pirmajā braucienā Vadims Tarasenko ar Grigoriju Lagutu izcīnīja dubultuzvaru, apsteidzot Deiviju Vatu, kurš vēl vakar piedalījās "Grand Prix" posmā. Tarasenko jau savā pirmajā startā tika pie pirmās uzvaras! Spoža debija. Iesākto viņš turpināja arī nākamajos braucienos, pie tam ne tikai pārī ar Lagutu, bet arī ar Mesjoncu. Komplektam gan mazliet pietrūka, jo 15. braucienā, sīksti cīnoties par otro vietu, Vadims sāpīgi krita. Galu galā 12 no 15 iespējamajiem punktiem.

Pašas sacīkstes aizritēja ar izteiktu daugavpiliešu pārsvaru, kuru rindās labi brauca visi, izņemot Pāvelu Mesjoncu, kuram ļoti vājas sacīkstes. Jau pēc pirmajiem braucieniem bija skaidrs, ka uzvara, kā arī bonuspunkts neizpaliks. Viesu rindās vien Kšištofs Bučkovskis spēja izrādīt pienācīgu konkurenci. Beigās graujoša uzvara ar 61:29, kas garantēja ne tikai uzvaru, bet arī tik ļoti nepieciešamo bonusu.

Turnīra tabulā "Lokomotīve" nostabilizējusies pirmajā vietā. Līdz pamatturnīra beigām atlikušas divas kārtas, pēc kura komandas sadalīsies divos četriniekos. "Loko" būs labāko četriniekā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2010-07-11 19:58, pirms 14 gadiem
Labs mačs! Tā turpināt!

  +8 [+] [-]

, 2010-07-11 20:10, pirms 14 gadiem
baiggi patika Vadims Tarasenko,izstās kad čalim būs laba nākotne,bet nevaru spriest pēc vienas sacīkstes.

  +5 [+] [-]

, 2010-07-11 20:10, pirms 14 gadiem
Labi bija, tikai pārāk karsti. Gan līdzjutējiem, gan sportistiem

  +8 [+] [-]

, 2010-07-11 20:22, pirms 14 gadiem
Žēl, ka Tarsenko nav latvietis, būtu mums tad "baigais" braucējs!

  +7 [+] [-]

, 2010-07-11 20:33, pirms 14 gadiem
celjaa uz augstaako liigu

 +52 [+] [-]

, 2010-07-11 21:11, pirms 14 gadiem
krištianu rakstīja: Žēl, ka Tarsenko nav latvietis, būtu mums tad "baigais" braucējs!
Nevienam no mūsu krievu leģionāriem (izņemot Romānu Považniju-jo tam ir krievijas-polijas pilsonība) nebūtu pretenziju pret Latvijas pilsonību, lai spīdvejā varētu pārstāvēt Latvijas nacionālo izlasi, BET- saeimas deputāti (TB/LNNK) ir izdomājuši, ka spīdvejistiem, izņemot sporta prasmi, jāprot arī latviešu valoda, kaut gan pilsonība ir sadota gan basketbolistiem, gan hokejistiem, kuriem nav valodas prasmes. Būtu priecājušies, ka TĀDI džeki vēlas būt LATVIJAS komandā. Domāju, ka man daudzi piekritīs!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2010-07-11 21:27, pirms 14 gadiem
Mediariga rakstīja: Nevienam no mūsu krievu leģionāriem (izņemot Romānu Považniju-jo tam ir krievijas-polijas pilsonība) nebūtu pretenziju pret Latvijas pilsonību, lai spīdvejā varētu pārstāvēt Latvijas nacionālo izlasi, BET- saeimas deputāti (TB/LNNK) ir izdomājuši, ka spīdvejistiem, izņemot sporta prasmi, jāprot arī latviešu valoda, kaut gan pilsonība ir sadota gan basketbolistiem, gan hokejistiem, kuriem nav valodas prasmes. Būtu priecājušies, ka TĀDI džeki vēlas būt LATVIJAS komandā. Domāju, ka man daudzi piekritīs!!!
...bet ja jau ir vēlme kļūt par Latvijas pilsoni, kāpēc gan nedaudz nepacensties un iemācīties valodu - nu nav tas nekas ļoti grūts. un nevajag skatīties sliktos Ostlera un Perepļotkina piemērus.

 +12 [+] [-]

, 2010-07-11 21:45, pirms 14 gadiem
rampa2 rakstīja: ...bet ja jau ir vēlme kļūt par Latvijas pilsoni, kāpēc gan nedaudz nepacensties un iemācīties valodu - nu nav tas nekas ļoti grūts. un nevajag skatīties sliktos Ostlera un Perepļotkina piemērus.
....neko jau nepareizu Tu ar to nepateici-likums jau visiem viens, bet nu jābūt izņēmumiem un jāskatās kas ir kas. Polija, pēc Latvijas saeimas lēmuma par pilsonības G.Lagutam atteikšanu, nākamajā dienā piedāvāja savu pisonību, lai tikai dabūtu SPORTISTU. Lieta tāda, ka krieviem latvija ir daudz tuvāka mentalitātes ziņā. Paskatietie kā publika mīl un atbalsta savas komandas sportistus!!!

     [+] [-]

, 2010-07-11 22:01, pirms 14 gadiem
Sāpīgākais moments jau ir tas, ka Latvija spīdveja nāciju kausā nevar nokomplektēt izlasi (5 sportisti neskaitot rezervistus). Ir Puodžuks, Bogdanovs, Giruckis, Karavackis, Paura. Varētu teikt 3 ar pus braucēji. Tāpēc atnācēji nesastādītu konkurenci vietējiem kadriem.

     [+] [-]

, 2010-07-11 23:02, pirms 14 gadiem
Super gonka !!!! G.Laguta piepalidzeja savejam radiniekam Tarasenko.Tarasenko salasija 12 Punktu,Bagdanovs 13.

 +10 [+] [-]

, 2010-07-11 23:14, pirms 14 gadiem
Russia ka vienmer izcelas ';

     [+] [-]

, 2010-07-11 23:22, pirms 14 gadiem
helkama rakstīja: Russia ka vienmer izcelas
auns tu esi, nekas vairāk

  +4 [+] [-]

, 2010-07-11 23:52, pirms 14 gadiem
Snikers007 rakstīja: auns tu esi, nekas vairāk
Piekrītu!!!

 +12 [+] [-]

, 2010-07-12 00:28, pirms 14 gadiem
"Dārgā" Latvija ar savu valodas prasmi var iet ieskrieties......dārgie spīdveja fani, tikai uz mirkli iedomājieties Latvijas izlases potenciālais sastāvs : 2 Lagutas, Bogdanovs, Poudzuks, Ļebedevs (15 gadu puikam-kā viņi abi ar Tarasienko treniņos brauc=SGP) plus jaunie........
Latvija bez patosa būtu viena no spīdveja lielvalstīm.........pasapņojām - pietiks - valodas prasme svarīgāka!

  +2 [+] [-]

, 2010-07-12 09:12, pirms 14 gadiem
Nēģeris latviešu valodu var iemācīties gada laikā, krievi ir tik tupi, ka to pat piecdesmit gadu laikā nevar iemācīties. Lagutas jau cik gadus dzīvo Latvijā, ir kāds progress valodas ziņā?

  +5 [+] [-]

, 2010-07-12 09:41, pirms 14 gadiem
maris777 rakstīja: Nēģeris latviešu valodu var iemācīties gada laikā, krievi ir tik tupi, ka to pat piecdesmit gadu laikā nevar iemācīties. Lagutas jau cik gadus dzīvo Latvijā, ir kāds progress valodas ziņā?
Jā ar jebkuru valodu ir tā, ka iemācās to, kurā vidē atrodies un komunicē. Tā kā no latviešiem vistuvāk spīdveja pasaulei ir Kreipāns un Kārlis Ezergailis, kurš diez vai zina, kur atrodas latvija, bet vietējie latvieši spīdvejā braukt nemēģina, tad nav jau kur pielietot to valodu. Toties VISI lokomotīves braucēji sazinās poļu valodā, kurā runā lielākā daļa no spīdveja pasaules (gan Polijā, Čehijā, Ungārijā, Zviedrijā, Dānijā).

Īstenībā šo visu komentāru doma ir nevis par to, lai kaut kam iedotu latvijas pilsonību, bet tāpēc, lai nokomplektētu tiešām spēcīgu latvijas izlasi. Ja tas būtu iespējams no Latvijas pilsoņiem-aborigēniem, cepuri nost, nekādu problēmu!!!!!

  +3 [+] [-]

, 2010-07-12 10:01, pirms 14 gadiem
Mediariga rakstīja: Nevienam no mūsu krievu leģionāriem (izņemot Romānu Považniju-jo tam ir krievijas-polijas pilsonība) nebūtu pretenziju pret Latvijas pilsonību, lai spīdvejā varētu pārstāvēt Latvijas nacionālo izlasi, BET- saeimas deputāti (TB/LNNK) ir izdomājuši, ka spīdvejistiem, izņemot sporta prasmi, jāprot arī latviešu valoda, kaut gan pilsonība ir sadota gan basketbolistiem, gan hokejistiem, kuriem nav valodas prasmes. Būtu priecājušies, ka TĀDI džeki vēlas būt LATVIJAS komandā. Domāju, ka man daudzi piekritīs!!!
ar hokejistiem un basketbolistiem ir savādāk, viņi zina to, ka citur viņi izlasē netiks, bet ja nespēlēs izlasē, un neesi baigais spečuks, tad problemātiski dabūt labu līgumu. otrkārt, ne jau vieni vien tb/lnnk ir tie vainīgie, kas stumj malā sportistus dēļ valodas, bieži vien viņi paši iegāž sevi kļūstot par zvaigznēm un sāk kā sakās "vijobivatsa". jādara būtu vispār kā Krievijā, plānu neizpildīji čempī, viss visi atlaisti un nekādu sarunu, citādi pie mums uzreiz - napaveicās, nu ja mēs jau maziņi, ko nu tur utt. baigais attaisnojums

  +5 [+] [-]

, 2010-07-12 10:12, pirms 14 gadiem
PizzaMAN rakstīja: ar hokejistiem un basketbolistiem ir savādāk, viņi zina to, ka citur viņi izlasē netiks, bet ja nespēlēs izlasē, un neesi baigais spečuks, tad problemātiski dabūt labu līgumu. otrkārt, ne jau vieni vien tb/lnnk ir tie vainīgie, kas stumj malā sportistus dēļ valodas, bieži vien viņi paši iegāž sevi kļūstot par zvaigznēm un sāk kā sakās "vijobivatsa". jādara būtu vispār kā Krievijā, plānu neizpildīji čempī, viss visi atlaisti un nekādu sarunu, citādi pie mums uzreiz - napaveicās, nu ja mēs jau maziņi, ko nu tur utt. baigais attaisnojums
Nu bet NAV Latvijā spīdveja braucēju, lai varētu nokomplektēt izlasi, NAV pat viena rezervista! Runa iet jau tikai par to!!! Ja Kramps, Gollobs, Pedersens utt...... vēlētos braukt Latvijas izlasē, es teiktu to pašu. Spilgts piemērs Rune Holta-norvēģis, kuram poļi iedeva pilsonību, jo saredzēja potenciālu. Mūsu gadījumā tie ir2 KRIEVIJAS izlases PAMATSASTĀVA dalībnieki ........

  +1 [+] [-]

, 2010-07-12 10:14, pirms 14 gadiem
Es, saso...īts,brīnos par šeit norādītajiem komentiem. Pēc dažu loģikas mēs varētu "iedot pilsonību" visādām personām - uzlikt uz latviešu valodas prasmi, ka tikai mums ir komanda. Tikai jautājums - kāda ir s..da jēga no šādas komandas? Ar ko viņa kļūst par "mūsu" komandu - ar to, ka uzvelk Latvijas karoga krāsu krekliņu?

Mēs dienas laikā varētu sameklēt 20 indiešus, kas mūsu labā spēlētu kriketu, bet netiek Indijas izlasē. Tāpat 20 ungārus, kas mūsu labā spēlētu ūdenspolo, bet netiek Ungārijas izlasē? Es varētu turpināt.... BET KĀDA NO TĀ JĒGA?

Valoda ir katras nācijas identitātes pamats. Iemācoties konkrētu valodu, cilvēks reizē uzņem konkrētās valsts kultūru, dzīves skatījumu, treadīcijas - īsāk izsakoties, identitāti. Cilvēki, kas to darīt nevēlas, nekad nebūs piederīgi konkrētajai nācijai (vienalga, latviešu, krievu, franču vai kādai citai). Vēlreiz jājautā - kāda ir jēga no naturalizētiem algotņiem tikai tādēļ lai mums būtu komanda? Cilvēkiem, kas vēlas fanot par šādu komandu, ir jāsaprot, ka viņi fano par tukšu, mākslīgu veidojumu - formu bez satura, čaulu bez kodola.

  +9 [+] [-]

, 2010-07-12 10:17, pirms 14 gadiem
Vispār šī diskusija var būt bezgalīga, tāpēc uzaicinu diskusijas dalībniekus 01. augustā uz gonku Daugavpilī Lokomotiv-RKM ROW Rybnik. Iedzersim kopā alu un padiskutēsim

  +9 [+] [-]

, 2010-07-12 10:17, pirms 14 gadiem
Izklausās ka tu esi viens no 100gudrajiem
Sporta Ģēnijs rakstīja: Es, saso...īts,brīnos par šeit norādītajiem komentiem. Pēc dažu loģikas mēs varētu "iedot pilsonību" visādām personām - uzlikt uz latviešu valodas prasmi, ka tikai mums ir komanda. Tikai jautājums - kāda ir s..da jēga no šādas komandas? Ar ko viņa kļūst par "mūsu" komandu - ar to, ka uzvelk Latvijas karoga krāsu krekliņu?

Mēs dienas laikā varētu sameklēt 20 indiešus, kas mūsu labā spēlētu kriketu, bet netiek Indijas izlasē. Tāpat 20 ungārus, kas mūsu labā spēlētu ūdenspolo, bet netiek Ungārijas izlasē? Es varētu turpināt.... BET KĀDA NO TĀ JĒGA?

Valoda ir katras nācijas identitātes pamats. Iemācoties konkrētu valodu, cilvēks reizē uzņem konkrētās valsts kultūru, dzīves skatījumu, treadīcijas - īsāk izsakoties, identitāti. Cilvēki, kas to darīt nevēlas, nekad nebūs piederīgi konkrētajai nācijai (vienalga, latviešu, krievu, franču vai kādai citai). Vēlreiz jājautā - kāda ir jēga no naturalizētiem algotņiem tikai tādēļ lai mums būtu komanda? Cilvēkiem, kas vēlas fanot par šādu komandu, ir jāsaprot, ka viņi fano par tukšu, mākslīgu veidojumu - formu bez satura, čaulu bez kodola.

  +4 [+] [-]

, 2010-07-12 11:04, pirms 14 gadiem
Gribētos ieviest skaidrību jautājumā ar pilsonības iegūšanu.. mūsu lieliskajā valstī ir aizliegta dubult pilsonība (manuprāt tas ir pilnīga stūlbība) tāpēc neviens no braucējiem (G.Laguta, A.Laguta....) nekad nebūs Latvijas pilsonis, pat tad ja viņš iemācītos latviešu valodu... viņi nevar atteikties no krievijas pilsonības, jo tad būs kā leģionāri Krievijā, bet Krievijas līga leģionāri ir aizliegti!P.S. Visi runā par to ka jāmācās latviešu valoda, mums Daugavpilī var nodzīvot visu dzīvi un nezināt latviešu valodu, jo tā šeit nav vajadzīga, un manuprāt tā ir valdības problēma, lai valdība izdara tā, lai valoda būtu nepieciešama!!

  -3 [+] [-]

, 2010-07-12 12:15, pirms 14 gadiem
Snikers007 rakstīja: auns tu esi, nekas vairāk
Pats tu lashara,Tie Krievijas karogi sak apnikt....

  -2 [+] [-]

, 2010-07-12 12:51, pirms 14 gadiem
Kaspars1984 Izklausās ka tu esi viens no 100gudrajiem
_____________________________________________________
Vai šis ir arguments, ar kura palīdzību Tu centies pierādīt, ka man nav taisnība? Bet, ja reiz jautā - neesmu gan

  +2 [+] [-]

, 2010-07-12 12:57, pirms 14 gadiem
Elvik: Gribētos ieviest skaidrību jautājumā ar pilsonības iegūšanu.. mūsu lieliskajā valstī ir aizliegta dubult pilsonība (manuprāt tas ir pilnīga stūlbība) tāpēc neviens no braucējiem (G.Laguta, A.Laguta....) nekad nebūs Latvijas pilsonis, pat tad ja viņš iemācītos latviešu valodu... viņi nevar atteikties no krievijas pilsonības, jo tad būs kā leģionāri Krievijā, bet Krievijas līga leģionāri ir aizliegti!P.S. Visi runā par to ka jāmācās latviešu valoda, mums Daugavpilī var nodzīvot visu dzīvi un nezināt latviešu valodu, jo tā šeit nav vajadzīga, un manuprāt tā ir valdības problēma, lai valdība izdara tā, lai valoda būtu nepieciešama!!
________________________________________________________
Te mēs arī nonākam poie diskusijas būtības - ja cilvēkam pilsonība būtu vajadzīga, jo viņš saista sevi ar Latviju, tad nekas viņu nekavētu mēģināt to iegūt. Bet, ja ir arguments, ka sportists negrib to iegūt, jo nevarēs startēt citas valsts līgā - tas parāda tikai to, kādēļ tā pilsonība viņam ir vajadzīga. Bet es nekādā gadījumā nevainoju sportistus - vairāk kritikas veltu faniem, kuri uzskata, ka patriotismu var nopirkt.
Attiecībā uz valodu - lai valdība izdara tā...? Demokrātiskā valstī nebūtu normāli, ja kādu ar varu piespiestu runāt kādā valodā. Ir Valsts valodas likums, kas definē valodas lietojuma obligātās robežas. Tas, ka Daugavpilī var visu mūžu nodzīvot, nezinot latviešu valodu, pats par sevi nav liels brīnums, ņemot vērā, ka 80% turienes iedzīvotāju dzimtā vloda nav latviešu. Bet vai tur vajadzētu un vispār kaut ko var darīt - kā jau teicu, valodu savā privātajā telpā cilvēks izvēlas pats. Cita lieta, ka Dpilī spīdveja sacensības (ja esmu pareizi sapratis) notiek krieviski un tribīnēs ir daudz cilvbēku ar Krievijas karogiem. Lūk, tas jau man šķiet patoloģiski.

  -3 [+] [-]

, 2010-07-12 13:00, pirms 14 gadiem
Mouricio: Latvija bez patosa būtu viena no spīdveja lielvalstīm.........pasapņojām - pietiks - valodas prasme svarīgāka!
_______________________________________________
Varens sasniegums - būt tāda sporta veida lielvalstij, kurš vispār ir pārstāvēts 5 valstīs uz zemeslodes. Ar to negribu nevienu aizvainot, vienkārši gribu teikt to, ka mums nebūtu jālie vai no ādas ārā, lai tikai būtu sekmīgi spīdvejā...

     [+] [-]

, 2010-07-12 14:06, pirms 14 gadiem
Varu tikai piekrist iepriekšējiem komentāriem.

  +6 [+] [-]

, 2010-07-12 14:25, pirms 14 gadiem
Sporta Ģēnijs rakstīja: Mouricio: Latvija bez patosa būtu viena no spīdveja lielvalstīm.........pasapņojām - pietiks - valodas prasme svarīgāka!
_______________________________________________
Varens sasniegums - būt tāda sporta veida lielvalstij, kurš vispār ir pārstāvēts 5 valstīs uz zemeslodes. Ar to negribu nevienu aizvainot, vienkārši gribu teikt to, ka mums nebūtu jālie vai no ādas ārā, lai tikai būtu sekmīgi spīdvejā...
Neviens arī nelien ārā par to sporta veidu, kas viņu neinteresē. Kādam interesē hokejs, kādam futbols, kādiem arī spīdvejs!!!

  -3 [+] [-]

, 2010-07-12 15:27, pirms 14 gadiem
Mediariga:Kas tu tads vispar esi Mate tereza ??Krievu karogi saprotami ka ir prieksh braucejiem,bet tas jau parak izcelas un sak apnikt.Protams nebutu piemums tadu ka G.Laguta A.Laguta .... Speedway nebutu Daugapili,Bet ir jaciena mazliet ari Latviju. ';

  +6 [+] [-]

, 2010-07-12 20:27, pirms 14 gadiem
helkama rakstīja: Mediariga:Kas tu tads vispar esi Mate tereza ??Krievu karogi saprotami ka ir prieksh braucejiem,bet tas jau parak izcelas un sak apnikt.Protams nebutu piemums tadu ka G.Laguta A.Laguta .... Speedway nebutu Daugapili,Bet ir jaciena mazliet ari Latviju.
Kāpēc Tu runā tikai par Krievijas karogiem??? Katrā gonkā ir daudz Polijas un Latvijas karogu!!! Neviens jau tev neliedz tur iet ar savu Latvijas karogu, lai to būtu vairāk.

P.S. Mediariga ir vienkāršs Latvijas spīdveja līdzjutējs, kurš jau daudzus gadus atbalsta Latvijas spīdveju gan morāli, gan materiāli!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-07-14 22:16, pirms 14 gadiem
helkama rakstīja: Mediariga:Kas tu tads vispar esi Mate tereza ??Krievu karogi saprotami ka ir prieksh braucejiem,bet tas jau parak izcelas un sak apnikt.Protams nebutu piemums tadu ka G.Laguta A.Laguta .... Speedway nebutu Daugapili,Bet ir jaciena mazliet ari Latviju.
Ja Dinamo nebutu Hosas, Dinamo play-off arī mazticami ka spēlētu