Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ko atvedīsim no "Bezdelīgu ligzdas"?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ko atvedīsim no "Bezdelīgu ligzdas"?
Jācer, ka Vadims Tarasenko (vadībā) arī Tarnuvā krietni palīdzēs.

Kārtējo maču Polijas eWinner 1. līgas spīdveja čempionātā Daugavpils "Lokomotīve" aizvadīs šovakar Tarnuvā pret "Unia", bet jau svētdien savā mototrekā uzņems komandu no Bidgoščas "Polonia". Nedēļas laikā sanāk trīs mači, kas Polijas 1. līgā vēl nav bijis, un visi trīs pret slaveniem Polijas klubiem, kuri pašreiz atrodas 1. līgā.

"Bezdelīgas" no Tarnuvas jau pirms 60 gadiem debitēja Polijas spīdveja virslīgā, Tarnuvas komandas rēķinā ir 7 medaļas un trīs no tām zelta medaļas. Visi trīs tituli iegūti jau šajā gadsimtā - 2004., 2005. un 2012. gadā. Savulaik "Unia" rindās brauca tādas pasaules spīdveja zvaigznes kā Tomašs Gollobs, Tonijs Rikardsons un Gregs Henkoks, kā arī Rūne Holta, Janušs Kolodzejs, Macejs Janovskis, Martins Vaculiks, Leons Madsens... Vēl pirms pieciem gadiem "Unia" ieguva bronzas medaļas Ekstralīgā, taču jau nākamajā gadā no tās izkrita. Uzreiz izdevās atgriezties, taču pēc gada - atkal uz 1. līgu.

Šosezon Tarnuvas komanda atkal cer atgriezties, taču pārāk spēcīgs šosezon ir Toruņas "Apator". Ir gan arī "apvedceļš" - otrā vieta 1. līgā un uzvara divos pārejas mačos ar Ekstralīgas priekšpēdējo vietu. "Unia" sastāvs "uz papīra" nav tik spēcīgs kā Toruņas komandai un to apliecina abu pirmais šīs sezonas duelis Tarnuvā, kurā viesi no "Apator" uzvarēja ar 57:33.

Mačam pret "Lokomotīvi" Tarnuvas komandas treneris Tomašs Prošovskis pieteica gandrīz visus labākos braucējus. Iztrūkst tikai 2016. gada Polijas junioru čempions Daniels Kačmareks un Rempalu dinastijas kārtējais pārstāvis Polijas spīdvejā, viens no komandas labākajiem junioriem Dāvids Rempala, taču gan jau viņi abi būs - treneris droši vien vēl nav izlēmis, ar kuru numuru viņus pieteikt (brīvi pašreiz ir 14. numurs un otra jeb papildus rezervista 16. numurs).

"Bezdelīgu" sastāvā mums vislabāk zināms ir pieredzējušais zviedrs Peters Ljungs, kurš 2018. gadā brauca "Lokomotīves" sastāvā, bija izteikts komandas līderis un labākais visā 1. līgā. Šī sezona 18 GP posmu dalībniekam pagaidām nav tik sekmīga, taču viens no galvenajiem komandas vilcējiem viņš ir. Labi zināms ir 2008. gada Eiropas junioru čempions un divkārtējs junioru pasaules čempions ar Polijas izlasi Arturs Mročka, savukārt Ernests Koza bija komandā, kad tā pēdējo reizi ieguva medaļas Ekstralīgā, viņam nav titulu, bet viņš ir stabils komandas braucējs. Vēl viens zviedrs Kims Nilsons piedalījās piecos GP posmos, bija pasaules junioru vicečempions 2010. gadā ar Zviedrijas izlasi. Kačmareku jau minēju, vēl paliek Mihals Gruhaļskis, kurš pērn Polijas junioru čempionāta finālā ieņēma 9. vietu, bet šosezon mačā ar Bidgoščas komandu atveda 11 punktus. Komandas spēcīgākais juniors ir 18 gadus vecais Mateušs Čerņaks, kurš mačā ar jau minēto Bidgoščas komandu atveda pat 12 punktus.

Daugavpils "Lokomotīves" rindās ir pamainīti starta numuri, kas nozīmē, ka būs citādāki pāri. Palīgā "viesa" lomā atkal tiks aicināts Vadims Tarasenko (Ostruvā šosezon atveda 15 punktus 6 braucienos, bet pērn Tarnuvā atveda 9 punktus 4 braucienos un vēl vienā braucienā izstājās motocikla defekta dēļ) un pirmajā braucienā tad tieši viņš (aizstās ar 11. numuru pieteikti Ernestu Matjušonoku) izbrauks pārī ar Pontusu Aspgrenu. Junioru pāris visticamāk būs Oļegs Mihailovs un Francis Gusts. Mihailovs acīmredzt tiks ierakstīts pirmā rezervista lomā, lai var nepieciešamības gadījumā kādu aizstāt. Bet varbūt tas būs Daniils Kolodinskis, savukārt Mihailovam tiks atvēlēts 8. numurs? Arī tad viņš varēs jebkuru mainīt.

Stundu pirms mača vēl drīkst veikt divas pārmaiņas starp pirmajiem sešiem braucējiem. Sastāvā, protams, ir arī Andrejs Kudrjašovs, Ķasts Puodžuks un Jevgeņijs Kostigovs.
2017. gadā "Loko" zaudēja Tarnuvā bezcerīgi - 29:61 ("Unia" togad uzvarēja 1. līgā), toties pērn tur zaudēts tikai ar 44:46 un turklāt vēl pēc 11 braucieniem "Loko" bija vadībā ar 34:32.

     [+] [-]

, 2020-08-06 12:53, pirms 4 gadiem
BLatrodas Jaltā/ Crimea/ Tauria

     [+] [-]

, 2020-08-06 15:49, pirms 4 gadiem
Ar tadu sastavu un vel KOSTIGOVU UN PODZUKU ,tikai bezierunu zaud'ejums.