Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīvi" eksaminēs ungāri

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Lokomotīvi" eksaminēs ungāri
Kjasts Puodžuks (priekšplānā) šo sezonu iesācis labi
Foto: Laimonis Saulītis, Sportacentrs.com

Šodien Daugavpils "Lokomotīves" spīdvejisti otro reizi šosezon atrādīsies vietējās publikas priekšā. Šoreiz pretiniekos būs Polijas 1. spīdveja līgas debitani - Miškolcas spīdvejisti. Sacensību sākums plkst. 18:00.

Miškolca debitēs Daugavpilī

Polijas 1. spīdveja līga pamazām sāk uzņemt apgriezienus, taču aizvadīto sacīkšu skaits dažām komandām joprojām ir niecīgs, bet Miškolcas spīdveja komandas braucējiem pirmā atrādīšanās būs tikai šodien(!!). Kamēr ungāriem sezona sāksies tieši Daugavpilī, "Lokomotīve" paspējusi aizvadīt trīs sacīkstes. Bilance varbūt nav tik spoža (viena uzvara trīs sacīkstēs), bet priecējis tas, ka izbraukumā piedzīvotie zaudējumi bijuši tikai ar astoņiem punktiem, kas ļauj saglabāt izredzes tikt pie bonuspunktiem.

Līdera lomu mūsu komandā uzņēmies Grigorijs Laguta, kurš bijis stabils punktu pelnītājs visās sacīkstēs. Lielākā vilšanās - Maksims Bogdanovs, kurš izbraukumā abas reizes nobraucis ļoti vāji. Epizodiski izdevies uzspīdēt Romānam Považnijam un Artjomam Lagutam, bet Pāvels Mesjoncs tikai pēdējos mačos nobrauca cienījamā līmenī. Lielākais un patīkamākais pārsteigums - Kjasta Puodžuka labais sniegums pirmajās divās sacīkstēs.

Ko var pretstatīt Ungārijas klubs? Pirmkārt, šogad Miškolca pirmo reizi tikusi līdz Polijas 1. spīdveja līgai, kas vien ir panākums. Ambīciju šiem vīriem pietiek un tāpat arī kluba vadībai, jo līgumi tika noslēgti ar tādiem vīriem kā Skots Nikolss, brāļi Drimli, Kamerons Vūdvords un citiem. Tas viss gan ir tikai uz papīra, jo uz Daugavpili neieradās ne Nikolss, ne Drimli, tādējādi ungāriem nāksies iztikt praktiski tikai ar saviem vietējiem spēkiem. Debija viņiem būs smaga...

"Lokomotīvei" jāgrauj

Lai arī Miškolcas klubs ir ļoti ambiciozs (pirms sezonas paziņots, ka komanda cīnīsies par medaļām), "Lokomotīvei" šodien savs darbiņš ir jāpadara - jāuzvar un ļoti pārliecinoši. Tā kā Miškolcas klubs pirmo reizi iekļuvis 1. līgā, tad pēdējās divās sezonās komandu ceļi nav šķērsojušies, ko nevarētu teikt par tiem gadiem, kad abas vienības startēja 2. līgā. Četrās tikšanās reizēs trīs panākumi tikuši daugavpiliešiem. Labākais mūsu komandā cīņās ar ungāriem bijis Grigorijs Laguta, bet tāpat spīdējis arī Maksims Bogdanovs. Uz viņiem cerēsim arī šodien. No ungāru puses bīstamākais cīņās ar "Loko" bijis jauniņais Jozefs Tabaka un Lāslo Szatmari. Māc šaubas, ka šodien Daugavpilī ungāri varētu būt konkurētspējīgi.

"Lokomotīve" pret Miškolcu (2006. un 2007. gads)

RezultātsLabākais "Loko"Labākais Miškolcai
67:23 (mājās)Puodžuks 12; Bogdanovs 12Tihanji 10
43:47 (viesos)G.Laguta 11; Bogdanovs 11Szatmari 10
57:36 (mājās)G.Laguta 14Tabaka 11
51:39 (viesos)G.Laguta 12Szatmari 10

Braucēju salīdzinājums

Nu ko, pienācis laiks palūkoties, kādi tad šodien būs komandu sastāvi. Kā ierasti, salīdzinājumu veiksim pa pāriem.

Juniori:
Maksims Bogdanovs, Artjoms Laguta pret Jozefu Tabaku, ?
Nekā jauna nevar pateikt, jo arī šodienas sacīkstēs, tāpat kā visās citās, priekšroka jādod Daugavpils junioru duetam. Lai cik labi brīžiem nebrauktu jaunais Tabaka, Bogdanovs un mazais Laguta savā trekā būs neapturami.
Secinājums: "Loko" drošs pārsvars.

1. pāris:
Grigorijs Laguta, Kjasts Puodžuks pret Kameronu Vūdvordu un Rolandu Kovāču.
Nikolajs Kokins nav atklājis jaunu Ameriku un vienā pārī nolēmis atgriezt Grigoriju Lagutu ar Kjastu Puodžuku. Šie braucēji sevi ļoti spilgti apliecināja mājas gonkā pret "Start", tādēļ šāda sastāva rokāde patiešām nepārsteidz. Miškolca no savas puses var pretstatīt Vūdvordu un Kovāču. Kamerons varētu sagādāt problēmas, taču kopumā visi trumpji daugavpiliešu rokās.
Secinājums: "Loko" liels pārsvars.

2. pāris:
Romāns Považnijs, Vjačeslavs Giruckis pret Norbertu Māgoši un Džeimsu Raitu.
Šis varētu kļūt par diezgan interesantu četrinieku. Visticamāk, ka Girucki bieži vien aizvietos Artjoms Laguta, kas šķietamu priekšrocību dod Latvijas pārstāvjiem, taču Māgoši un Raits varētu izšaut. Priekšroku dodu "Loko" pārim, taču, nez kāpēc, ir sajūta, ka šis Miškolcas duets sagādās pārsteigumu.
Secinājums: "Loko" priekšroka.

3. pāris
Pāvels Mesjoncs, Maksims Bogdanovs pret Jozefu Tabaku un Lāslo Szatmari.
Nestabilais "Loko" duets Mesjoncs-Bogdanovs sezonas sākumā ne reizi vien ir kritizēts. Ja vienam izdodas nobraukt labi, tad pieviļ otrs. Diemžēl, bet šis pāris pagaidām ir galīgi garām. Miškolcas klubam trešajā duetā labākie komandas braucēji tieši mačos ar "Loko", kas varētu radīt satraukumu. Taču ir viens "bet"... "Lokomotīve" savā trekā brauc filigrāni, tādēļ arī šajā pārī, neskatoties uz visu, labāki ir daugavpilieši.
Secinājums: "Loko" neliels pārsvars.

Sportacentrs.com prognoze: "Lokomotīve" uzvarēs, pie tam ļoti pārliecinoši. Uzvara ar mazāk kā 25 punktu pārsvaru būtu jāuzņem kā neveiksme.

Komandu sastāvi

LokomotīveValstsVecums-MiškolcaValstsVecums
G.LagutaLatvija26K.VūdvordsAustrālija25
K.PuodžuksLatvija23R.KovāčsUngārija22
R.PovažnijsKrievija33N.MāgošiUngārija35
V.GiruckisLatvija21D.RaitsLielbritānija23
P.MesjoncsPolija24L.SzatmariUngārija32
M.BogdanovsLatvija21J.TabakaUngārija20
A.LagutaKrievija19?

Izmantotie resursi:
latvijasspidvejs.lv
sportowefakty.pl

  +2 [+] [-]

, 2010-05-02 11:58, pirms 14 gadiem
Lai veicas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-05-02 15:19, pirms 14 gadiem
Alt3rnati4e rakstīja: Jau nevaru sagaidit. Tikai zel ka list lietus...
Nu ja lietus tad jau varbut nenotiks ko ??? Laba bilde

     [+] [-]

, 2010-05-02 15:24, pirms 14 gadiem
helkama rakstīja: Nu ja lietus tad jau varbut nenotiks ko ??? Laba bilde
būs, viss notiksies

     [+] [-]

, 2010-05-02 15:59, pirms 14 gadiem
D-Pils lidzjuteji ';

     [+] [-]

, 2010-05-02 16:00, pirms 14 gadiem
Nauris Mackevičs rakstīja: būs, viss notiksies
Ta jau labi ,zel ka nevaru but klatiene,kad esmu majas ,uz visam gonkam eju

     [+] [-]

, 2010-05-02 17:06, pirms 14 gadiem
vpered loko ';