Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ketomā Francijas WRC debitēs asfalta rallijā

Ketomā Francijas WRC debitēs asfalta rallijā
Jari Ketomā šī gada Jordānijas rallijā
Foto: ewrc.cz

SWRC klases somu pilots Jari Ketomā, kurš ir trīskārtējs Somijas N4 klases čempions, šajā nedēļas nogalē Francijas WRC rallijā pirmo reizi debitēs asfalta rallijā.

31 gadus vecais sportists iepriekš karjeras laikā braucis tikai grants rallijos. Lai apgūtu nepieciešamās iemaņas veiksmīgai braukšanai arī pa asfaltu, somu pilots mēneša sākumā piedalījās Lebanonas rallijā, kas ir viens no Tuvo Austrumu čempionāta posmiem. Visi ceļi Lebanonā bija ar asfalta segumu. Ketomā šajā rallijā veicās diezgan labi, taču, lai uzvarētu pietrūka pieredzes – soms kopvērtējumā ierindojās 2. vietā, piekāpjoties vien Nasera Al-Atijaha vadītajam ''Ford Fiesta S2000'' auto.

Šosezon, kad līdz sezonas beigām atlikuši vairs tikai divi posmi (šajā nedēļas nogalē rallijs notiks Francijā, bet nākammēnes – Anglijā), Ketomā ir iespēja triumfēt ''Super 2000 World Rally Championship'' (SWRC) klasē. Pašreiz soms no līderiem Šavjēra Ponsa un Martina Prokopa atpaliek par 13 punktiem. SWRC klases pilotiem šosezon jāaizvada 10 posmi, kamēr, piemēram, WRC klasē sportistu kalendārs stiepjas 13 posmu garumā. Šogad Ketomā piedalījies piecos no līdz šim astoņiem aizvadītiem posmiem, trijos no tiem izcīnot uzvaru, vienā ralliju noslēdzot 6. vietā, bet vienā – izstājoties. Somam šogad ir visvairāk uzvaru, salīdzinot ar līderiem (Ponsam divas, Prokopam viena).

Lai nu kā, jau rīt Elzasā (Francijas austrumu reģions) ar pirmo ātrumposmu tiks dots WRC sezonas 11. posmam, kurš ir arī SWRC posms. Ketomā asfalta rallija savas karjeras laikā nekad nav braucis, tāpēc cīņa par čempiontitulu SWRC klasē viņam būs diezgan grūta. ''Anglijā man bija pāris mācību stundas pie Roba Vilsona braukšanas treneris, un tas bija lieliski, jo bremzēšanas ziņā tas tik tiešām noder. Savulaik daudzus gadus esmu braucis kartingā. Mani laiki allaž bija labi, tāpēc jūtos pārliecināts, bet zinu, ka man jābūt ar asu prātu un daudz jāmācās,'' tā Ketomā, kurš brauc ar ''Ford Fiesta S2000'' automašīnu.

SWRC klases kopvērtējums

VPilotsMašīnaPunkti
1.Xavi PonsFord Fiesta S200096
2.Martin ProkopFord Fiesta S200096
3.Jari KetomaaFord Fiesta S200083
4.Patrik SandellŠkoda Fabia S200075
5.Eyvind BrynildsenŠkoda Fabia S200053
6.Michal KosciuszkoŠkoda Fabia S200048
7.Nasser Al-AttiyahFord Fiesta S200032
8.Bernardo SousaFord Fiesta S200026

Izmantotie resursi:
www.maxrally.com