Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Somijas WRC rallija treniņos ātrākais Hirvonens

Somijas WRC rallija treniņos ātrākais Hirvonens
Miko Hirvonens šodienas treniņu laikā
Foto: AFP/Scanpix

Šodien vakarā tiks dots starts Somijas WRC rallijam, kurš norisināsies jau 60. reizi un kurā brauks arī divas N4 klases automašīnas no Latvijas. Piloti pašreiz jau ir aizvadījuši treniņbraucienu jeb ''Shakedown'' sacensības, kurās ātrāko laiku uzrādījis soms Miko Hirvonens, aiz sevis atstājot Jari Mati Latvalu un Sebastianu Lēbu.

Šovakar Somijas pilsētā Juvaskulā ar pirmo ātrumposmu tiks dots starts Somijas WRC rallijam, kurš norisināsies jau 60. reizi. Dalību rallijam pieteikušas 120 ekipāžas no vairāk nekā 20 dažādām valstīm. Kopā trijās dienās pilotiem būs jāveic 19 ātrumposmi, kas kopā sastādīs nedaudz vairāk par 310 kilometriem.

Kā jau esam vēstījuši, rallijā piedalīsies arī divas N4 klases ekipāžas no Latvijas, ''LMT rallija komanda'' - Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals un Māris Neikšāns/Raivis Jansons. Mūsējie uz Somiju devās jau pirmdien. Pagaidām gan nav informācijas, kā šodienas treniņos veicās mūsu ekipāžām. Jāatzīmē, ka mūsējiem piešķirts attiecīgi 73. un 80. starta numurs.

Par patīkamu pārsteigumu parūpējusies Somijas rallija leģenda Juha Kankunens (51), kurš "Stobart" komandas sastāvā brauks ar ''Focus RS WRC 08'' automašīnu. Lai arī Kankunens aktīvās rallija gaitas beidzis ir gana sen, pilota mērķis šajā rallijā ir pārspēt Kimi Raikonenu un iebraukt Top 10.

Šodien sportisti jau aizvadījuši treniņus jeb, tā saucamās, ''Shakedown'' sacensības (4,46 kilometri), kuras notika aptuveni 10 kilometrus no Juvaskulas servisa parka. Saulainā un diezgan sausā laika dēļ termometra stabiņš rādīja 34 grādus pēc Celsija. Ātrāko laiku uzrādīja pērnā gada Somijas WRC uzvarētājs Miko Hirvonens, aiz sevis atstājot savu komandas biedru Jari Mati Latvalu un pēdējo sešu gadu čempionu Sebastianu Lēbu, kuriem treniņos vienāds laiks.

''Mašīna trasē jūtas lieliski,'' iesāk Hirvonens. ''Pirms Somijas rallija testos izmēģinājām daudz jaunu lietu, bet bija par maz laika, lai pilnībā sagatavotos un būt pārliecinātam par ieviestiem jauninājumiem. Lai nu kā, tagad jūtos gatavs. Šogad ''Shakedown'' ir daudz labāks nekā iepriekšējos četrus gadus – tas ir ātrs un ar daudz lieliem tramplīniem. Vai varu vēlreiz uzvarēt? Labāk teikšu, ka mums ir laba iespēja cīnīties par uzvaru,'' piebilda soms, kurš svētdien svinēs 30. dzimšanas dienu.

Šovakar sportistiem paredzēts tikai viens ātrumposms, kurš būs 4,19 kilometrus garš.

Somijas WRC ''Shakedown'' rezultāti

VietaPilotsMašīnaLaiks
1.Miko HirvonenFord Focus RS WRC 092:02.2
2.- 3.Jari-Matti LatvalaFord Focus RS WRC 09+0.1
Sebastien LoebCitroen C4 WRC+0.1
4.Sebastien OgierCitroen C4 WRC+0.2
5.Dani SordoCitroen C4 WRC+0.4
6.Petter SolbergCitroen C4 WRC+0.8
7.Matthew WilsonFord Focus RS WRC 08+1.8
8.Henning SolbergFord Focus RS WRC 08+2.4
9.Kimi RaikkonenCitroen C4 WRC+3.0
11.Juha KankkunenFord Focus RS WRC 08+6.2

Izmantotie resursi:
World Rally Championship

  +1 [+] [-]

, 2010-07-29 19:34, pirms 14 gadiem
Lai tad Miko 30. dzimšandienu sagaida ar uzvaru rallijā! To viņam novēlu!