Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Karstums – viena no Top tēmām Somijas WRC

Karstums – viena no Top tēmām Somijas WRC
Kimi Raikonens pirms ''Shakedown'' sacensību starta
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Somijas pilsētā Juvaskulā ar pirmo ātrumposmu tiks dots starts 60. Somijas WRC rallijam. Laika apstākļi Somijā nav no tiem patīkamākajiem – karstākā vasara kopš 1934. gada -, taču jau rīt pilotiem būs nedaudz vieglāk, jo gaidāms vēsāks laiks un lietus.

Šodien tiks dots starts Somijas WRC rallijam (WRC kalendāra astotais posms). Piloti jau paspējuši aizvadīt treniņu jeb, tā saucamās, ''Shakedown'' sacensības, kurās ātrāko laiku uzrādīja pērnā gada Somijas WRC uzvarētājs Miko Hirvonens, par 0,1 sekundi apsteidzot savu komandu biedru Jari Mati Latvalu un pēdējo sešu gadu čempionu Sebastianu Lēbu. Šovakar piloti uzsāks ralliju, lai gan pirmajā dienā paredzēts tikai viens ātrumposms (4,19 kilometri).

Viena no galvenajām tēmām, par ko pašreiz tiek runāts Somijas WRC ietvaros, ir karstums. Proti, maksimālā temperatūra sasniegusi 36 grādus pēc Celsija, tādējādi uzstādot karstuma rekordu. Šī ir karstākā vasara Somijā kopš 1934. gada. Lai nu kā, jau rīt pilotiem būs vieglāk, jo sinoptiķi paredz, ka temperatūra kritīsies un gaidām lietus. Protams, ja lietus tomēr nebūs, tad priekšrocība būs tiem pilotiem, kuri trasē dosies vēlāk, bet, ja tomēr līs, tad ieguvēji būs tie, kuri startēs pirmajās pozīcijās.

''Ja būs liels lietus, tad, protams, priekšrocība būs pirmajiem, jo trases segums vēl nebūs tik ļoti sabojāts. Bet, ja būs sauss, tad mums, piemēram, braucot kā piektajiem, būs priekšrocība, jo ceļš jau būs attīrīts,'' sacīja 2003. gada Somijas uzvarētājs Peters Solbergs.

''Ford'' komandas braucējs Jari Mati Latvala atzinis, ka šis Somijā ir karstākais laiks, kādu viņš atceras, kamēr ''Stobart M-Sport'' komandas braucējs Metjū Vilsons sacījis, ka karstais laiks ir šokējis daudzus. ''Karstumam īpaši negatavojas. Rallija laikā, kad tu esi trasē un ātrums ir ļoti liels, par to īpaši nan laika domāt un tā nav problēma. Lai nu kā, gaidāms vēsāks laiks un būs lietus,'' tā Metjū Vilsons.

''OK, ārā ir 35 grādi, bet esmu pieradis pie 40 grādiem, kad braucu Vidusaustrumu čempionātā. Kamēr daudz dzer ūdeni, tikmēr viss ir kārtībā,'' atzina Kriss Patersons, Petera Solberga stūrmanis.

''Augstā temperatūra riepām nebūs katastrofa. Taču riepu temperatūra kāps un varbūt nebūs viss tik labi kā parasti. Pilotiem būs jābrauc daudz uzmanīgāk, bet tā nav liela problēma,'' sacīja ''Pirelli'' riepu inženieris Mateo Braga.

Somijas WRC ''Shakedown'' rezultāti

VietaPilotsMašīnaLaiks
1.Miko HirvonenFord Focus RS WRC 092:02.2
2.- 3.Jari-Matti LatvalaFord Focus RS WRC 09+0.1
Sebastien LoebCitroen C4 WRC+0.1
4.Sebastien OgierCitroen C4 WRC+0.2
5.Dani SordoCitroen C4 WRC+0.4
6.Petter SolbergCitroen C4 WRC+0.8
7.Matthew WilsonFord Focus RS WRC 08+1.8
8.Henning SolbergFord Focus RS WRC 08+2.4
9.Kimi RaikkonenCitroen C4 WRC+3.0
11.Juha KankkunenFord Focus RS WRC 08+6.2

Izmantotie resursi:
World Rally Championship