Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"RallyX" čempionātā dalību piesaka trīs latviešu rallijkrosa braucēji

"RallyX" čempionātā dalību piesaka trīs latviešu rallijkrosa braucēji
Ronalds Baldiņš. Foto: Rallycross.lv

Skandināvu izcelsmes RallyX rallijkrosa seriāla rīkotāji pauduši sajūsmu par lielo regulāro dalībnieku pieteikumu skaitu – no 125 dalībnieku vietām marta beigās aizņemtas jau 115. To vidū arī trīs Latvijas braucēji, katrs savā klasē.

Rally X gadu gaitā (šogad desmit gadu jubileja) veidojas par spēcīgu alternatīvu FIA pasaules un Eiropas čempionātam. Tas tiek panākts ar klasiskāku sacensību formātu un sportiski un finansiāli pieejamākām klasēm. Šāds formāts ir saistošs ne tikai ziemeļvalstu sportistiem, bet arvien aktīvāk seriālam piesakās arī citu reģionu braucēji. Šā brīža pieteikumos fiksēti 14 valstu sportisti. Arī Latvijas braucēji.

Open 4WD klasē cīņai gatavojas Mārcis Martinovs. Crosscar klasē cīņai gatavs šīs klases gandrīz veterāns Ronalds Baldiņš. Savukārt Crosscar Junior cīņām gatavojas Oskars Zaķītis.

Noprotams, ka Crosscar klases dalībnieku saraksts jau ir piepildīts, pārējās klasēs pa kādai opcijai vēl ir. Tāpat noprotams, ka katrā posmā varētu būt kāda brīva vietai dalībai, pamatā attiecīgā posma vietējiem braucējiem. Kopumā seriālā ir piecas klases – bez minētajām arī Supercar Lites un Open 2WD.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv


Ivo Gabrāns. Foto: Maximum attack Photo

Folkreisa otrajā posmā Aizkrauklē dramatiskā finālā uzvar Ivo Gabrāns

Nedēļas nogalē Aizkrauklē, Daugavas Senlejas trasē ar otro posmu turpinājās Folkreisa Vasaras kausa un Krosa komisijas autokrosa kausa sezona. Folkreisa galvenajā klasē, tāpat kā pirmajā posmā Smiltenē, uzvaru izcīnīja Ivo Gabrāns.
Foto: Raimonds Volonts

Ar spraigām cīņām un negaisu aizvadīts Latvijas-Lietuvas rallijkrosa otrais posms

Jau trešo gadu pēc kārtas Jēkabpils novada Biržos uz gaidītāko pasākumu autotrasē "Baroni" pulcējās rallijkrosa braucēji un autosporta entuziasti no visas Baltijas, kur aizvadīts Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta otrais posms.
Vaidots Žala/Ivo Pūķis. Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

Žala/Pūķis Lietuvas rallija čempionāta pirmajā posmā piedzīvo neveiksmi

Vaidots Žala un Ivo Pūķis aizvadījuši pirmās kopīgās sezonas sacensības, piedaloties Lietuvas rallija čempionāta atklāšanas posmā "7bet Gravel Fest Rally Lazdijai". Diemžēl tika pieļauta kļūda, kam sekoja sods un zudušas cerības uz uzvaru.