Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sordo: ''Neesmu nekad vēl uzvarējis, jo bija jālaiž garām Lēbs''

Sordo: ''Neesmu nekad vēl uzvarējis, jo bija jālaiž garām Lēbs''
Dani Sordo vēl "Citroen" komandas rindās
Foto: AFP/Scanpix

27 gadus vecais spāņu rallija braucējs Dani Sordo, kurš iepriekšējos piecus gadus brauca ''Citroen'' vienībā, bet gada sākumā pievienojās ''Mini'', kas šosezon atgriezusies WRC rallija apritē, izskaidrojis iemeslus, kāpēc tomēr nolēmis atstāt franču komandu un kāpēc viņam tā arī nekad vēl nav izdevies izcīnīt uzvaru.

Daudzi rallija līdzjutēji noteikti ir uzdevuši jautājumu: ''Kāpēc Sordo pēdējo piecu gadu laikā, pārstāvot ''Citroen'' komandu, tā arī nespēja uzvarēt nevienā no WRC čempionāta posmiem? Šo jautājumu bieži sev uzdod arī pats Sordo. Raksta turpinājumā var rast atbildi, kāpēc franču komandas ideālais otrais numurs nolēma pamest ''Citroen'' un atvērt jaunu lapu savā karjerā jauna kolektīva rindās. Lai arī Sordo ''Citroen'' sastāvā neizcīnīja nevienu uzvaru, piecu gadu laikā viņš 29 reizes kāpa uz goda pjedestāla. Pagājušās sezonas izskaņā ''Citroen'' paziņoja, ka tās sastāvā šosezon brauks Sebastjēns Lēbs un Sebastjēns Ožjē (27), kurš diezgan skaļi sevi pieteica un kura kontā jau ir divas uzvaras (arī punktu izteiksmē Ožjē pērn apsteidza Sordo). Tādējādi Sordo palika aiz borta. Viņš varēja turpināt braukt ''Citroen'', taču tad bija jāatrod papildu līdzekļi. Pēcāk spāņu braucējs veica pārrunas ar ''Ford'' un ''Mini'' un gada sākumā ar pēdējo parakstīja viena gada līgumu.

''Kāpēc ''Mini''? Esmu pārliecināts, kā šī ir vienīgā komanda, kuras rindās gribēju braukt. ''Mini'' atgriešanās WRC ir laba ideja, pat neskatoties uz to, ka šosezon komanda nepiedalīsies visos posmos. Sākumā gan tas mani nedaudz samulsināja. Neskaitot ''Prodrive'' komandu, ''BMW'' un ''Mini'' ir kompānijas ar bagātu rallija vēsturi, tāpēc esmu pārliecināts, ka, ņemot vērā ''BMW'' atbalstu, mērķi ir nopietni. Kas attiecas uz ''Ford'' un ''Citroen'', tad bija ļoti grūti iegūt vietu rūpnīcas komandā, bet ''Mini'' šādu tieši piedāvāja. Ir ļoti svarīgi būt pirmajā komandā un nemeklēt papildu līdzekļus. Jā, varēju savākt nepieciešamo summu, taču vēlējos braukt tur, kur mani uzskata par pilnvērtīgu pilotu, nevis ienākumu avotu,'' atklāja Sordo.

''Pievienošanās ''Mini'' noteikti nav solis nedz uz priekšu, nedz atpakaļ. Varbūt ''Mini'' arī nebūs konkurētspējīga komanda, taču tagad par to vēl pāragri runāt. Ja padomā, tad man nemaz nebija iespēja spert soli uz priekšu, jo iepriekš braucu labākajā komandā, ar labāko mašīnu un pat partneris bija labākais – septiņkārtējs čempions! Tāpēc pāreju uz ''Mini'' var nosaukt par citādu soli. Kāpēc piecu gadu laikā nekur nevinnēju? Tas ir miljona vērts jautājums! Iespējams, nebiju pārāk ātrs, lai uzvarētu. Ja godīgi, šāda iespēja man bija, un ne reizi vien, bet nācās laist garām Lēbu. Esmu pats sev bieži jautājis - kāpēc? Vienu brīdi tas jau man kļuva kā skabarga acī, taču mierināju sevi, ka mana iespēja vēl pienāks, taču nepienāca... Jā, pārāk bieži piekāpos un tagad to nožēloju. Lai nu kā, esmu guvis mācību, tāpēc turpmāk medībās eju ar pielādētu ieroci,'' piebilda spāņu sportists.

''Plāni un mērķi? Šosezon brauksim visos posmos pēc Sardīnijas rallija (5.-8.maijs, paliks septiņi posmi), izņemot Argentīnu (26.-29.maijs). Varbūt mēģināsim startēt arī Portugālē (24.-27.marts). Otrajā gadā cīnīsimies par uzvarām. Protams, tagad būšu komandas pirmais pilots (otrais - Kriss Mīke). Lai pieņemtu kādu lēmumu, tiks uzklausīts mans viedoklis. Patīkami, ka tagad visi ieklausās manī un novērtē manas idejas. Taču ''Citroen'' noslēpumus neizpaudīšu. Lai nu kā, ''Citroen'' nepametu ar nožēlu. Vairāk bija sarūgtināts par to, ka tā arī neizdevās uzvarēt kaut vienā posmā. Nenožēloju arī to, ka neaizgāju ātrāk, vienmēr tur jutos komfortabli, pie tam citas komandas mani neaicināja,'' tā Sordo, kurš divas reizes (2008. un 2009.g.) sezonu kopvērtējumā noslēdzis 3. vietā.

Izmantotie resursi:
www.autosport.com

  +5 [+] [-]

, 2011-01-27 23:12, pirms 13 gadiem
Spānis un verbālā caureja- sinonīmi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-01-28 02:19, pirms 13 gadiem
Nekas jauns. Ari Ozjers to piedzivoja vairakkart.

  +3 [+] [-]

, 2011-01-28 03:30, pirms 13 gadiem
Nu ja palasa visu tekstu nevis tikai virsrakstu, tad jāsecina, ka nekādu žēlošanos jau tur Sordo nav veicis. Neko nepareizu jau arī nepateica - taisnība jau vien ir...tiktiešām ir bijuši pāris posmi, kur Sordo ir atdevis uzvaru par labu Lēbam, tā kā viss ok.