Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Krievu raķete Lukjaņuks ERČ sezonu noslēdz ar uzvaru Kanāriju salu rallijā

Krievu raķete Lukjaņuks ERČ sezonu noslēdz ar uzvaru Kanāriju salu rallijā
Aleksejs Lukjaņuks līksmo. Foto: Alexey Lukyanuk Page

Par Eiropas rallija čempionāta (ERČ) noslēdzošā posma uzvarētāju Kanāriju salās tika kronēts krievu sportists Aleksejs Lukjaņuks, kurš tuvāko sekotāju apsteidza gandrīz par vienu minūti. Šī Lukjaņukam šogad bija otrā uzvara ERČ.

Pēc pirmās dienas deviņiem ātrumposmiem līderis bija Aleksejs Lukjaņuks, kurš iepriekšējā posmā nestartēja. Pēc pirmās dienas krievu braucējs par 32,6 sekundēm apsteidza spāni Efrenu Larenu.

Arī otrajā dienā dominēja Lukjaņuks, kurš palielināja pārsvaru, finišā par 52,3 sekundēm apsteidzot Larenu, bet 59,5 sekundes zaudēja SRT komandas braucējs Mikolajs Marčiks. ERC3 Junior klasē uzvarēja francūzis Entonijs Fotija, kuram 13,2 sekundes zaudēja Junior WRC čempions Sami Pajari. Neveiksmīgi rallijs beidzās ātrajam franču braucējam Joanam Bonato, kurš piedzīvoja avāriju.

Tāpat priekšpēdējā posmā problēmas piemeklēja nesen debiju ar WRC auto piedzīvojušo Nilu Solanu.

Jāatzīmē, ka Lukjaņuks bija ātrākais 16 no 17 ātrumposmiem! ''Esmu ārkārtīgi priecīgs par mūsu sniegumu. Mēs kontrolējām un izbaudījām visus ātrumposmus. Paldies visiem atbalstītājiem, kuri atbalstīja mūs šajā sezonā un komandai par automašīnu,'' tā Lukjaņuks.

Pateicoties šai uzvarai, Lukjaņuks, kurš tiek dēvēts arī par krievu raķeti, tagad šajā rallijā ERČ ietvaros ir uzvarējis četras reizes, tikpat cik Hesus Puras. Lukjaņukam šajā rallijā ERČ ietvaros vajag tikai vēl vienu panākumu, lai atkārtotu leģendārā spāņa Karlosa Sainsa rekordu, kurš šajā rallijā ERČ ietvaros uzvarējis piecas reizes.

Atgādināsim, ka par ERČ čempionu šogad tika kronēts Andreas Mikelsens.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Lukyanuk AlexeyCitroën C3 Rally21:59:41.2
2.Llarena EfrénŠkoda Fabia Rally2 evo+52.3
3.Marczyk MikołajŠkoda Fabia Rally2 evo+59.5
4.Campedelli SimoneŠkoda Fabia Rally2 evo+1:13.9
5.Cruz EnriqueFord Fiesta Rally2+1:19.2
6.Ares IvánHyundai i20 R5+1:32.6

Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Elfins Evans. Foto: Honza Fronek

Evans: "Ņemot vērā jauno punktu sistēmu, par to nav nekāda atalgojuma"

Pēc aizvadītā Horvātijas WRC rallija Elfins Evans atzina, ka, ņemot vērā jauno punktu sistēmu, viņš, izcīnot otro vietu, ieguva "nulles atalgojumu".
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.