Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Brinildsens no PWRC klases pāriet uz SWRC

Brinildsens no PWRC klases pāriet uz SWRC
Eivinds Brinildsens
Foto: www.ewrc.cz

21 gadus vecais norvēģu rallija braucējs Eivinds Brinildsens nākamgad vairs nebrauks PWRC čempionātā, bet gan jaunajā SWRC klasē.

Šogad talantīgais norvēģu autobraucējs piedalījās PWRC čempionātā, kurā, kā zināms, brauca arī Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals. Sezonu viņš iesāka ļoti veiksmīgi, jo savās mājās Norvēģijā viņš izcīnīja otro vietu. Arī turpinājumā sportists brauca ātri un stabili, tādejādi tiekot pie vērtīgiem ieskaites punktiem. Sezonas pēdējā posmā Velsā Brinildsens bija ātrākais pilots, taču beigās sportistu diskvalificēja, jo noteikumiem neatbilda viņa automašīnas bremzes. Ja šī uzvara paliktu spēkā, tad norvēģis kopvērtējumā būtu trešais, bet tā viņš ar 22 punktiem palika sestajā vietā (11 punkti un astotā vieta Neikšāna/Dzirkala ekipāžai – aut.).

Nākamgad sportists nolēmis piedalīties jaunajā SWRC klasē, kurā jau savu dalību apstiprinājuši tādi rallija braucēji kā Martins Prokops, Havjērs Pons, 34 gadus vecais soms Janne Tuohino un Bernardo Souza. Jāatzīmē, ka šie visi nosauktie piloti nākamgad brauks ar ''Ford Fiesta S2000'' automašīnu, kamēr Brinildsena rīcībā būs ''Skoda Fabia S2000''. Sezonu norvēģis iesāks janvārī, kad savās mājās piedalīsies divos rallijos, bet pēc tam jau būs debija SWRC čempionāta pirmajā posmā – Zviedrijas WRC rallijā. Bez šī rallija Brinildsens vēl brauks Meksikā, Jordānijā, Portugālē, Vācijā, Francijā un Velsā.

Izmantotie resursi:
wrc.com