Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rallija supersprinta sezonas noslēdzošajā posmā Nitišam 4.vieta, Sirmacim neveiksme

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Rallija supersprinta sezonas noslēdzošajā posmā Nitišam 4.vieta, Sirmacim neveiksme
Reinis Nitišs un Valts Zvaigzne
Foto: Zvaigzne Motorsport

Sestdien Biķernieku trasē tika aizvadīts Latvijas čempionāta un FREKO kausu izcīņas rallija supersprintā standarta un sporta automašīnām noslēdzošais posms, kurā absolūti ātrākais bija Valts Zvaigzne.

Pavisam kopā sportistiem bija jāaizvada trīs ātrumposmi, kuru garums bija nepilni trīs kilometri. Šis posms notika kārtīgos ziemas apstākļos, lai arī uz brauciena beigām trasē jau bija izveidojušās bedres, kā arī dubļi.

1600 klasē trīs braucienu summā (kopvērtējumā tika ņemti divi labākie rezultāti) trīs sportisti uzrādīja vienādu punktu skaitu. Kā vēstīja sacensību nolikums, tad vienādas vietu summas gadījumā augstāka vieta pienākas tam dalībniekam, kurš kādā no diviem ieskaitītajiem braucieniem sasniedza augstāku vietu. Šoreiz uzvarēja Ģirts Ozoliņš, kuram sekoja Modris un Varis Žentiņi.

2WD Open klasē divi ātrākie bija Roberts un Edgars Poriņi, bet trešais palika Madars Dīriņš. 2WD klasē ātrākais bija Varis Žentiņš, kuram sekoja Jānis Aleksejevs un Modris Žentiņš.

Jaudīgajā 4WD klasē ātrākais bija Valts Zvaigzne, kuram sekoja Niks Kanders un Lauris Ozerovs. RWD klasē ātrākais bija Voldemārs Kalve, bet VAZ Historic Open klasē nepārspēts palika Juris Videnieks.

Visbeidzot jaudīgākajā 4WD plus ieskaitē ātrākais bija Zvaigzne. Otrais finišēja Artis Vicinskis, bet trešais palika Mārcis Stūriška. Ceturtajā vietā finišēja Reinis Nitišs, kurš pirmajā braucienā bija septītais, otrajā piektais, bet trešajā – otrais. Kā stāstīja Reinis, tad viņš par šīm sacensībām uzzināja tikai piektdien. Tāpat jāpiebilst, ka, kamēr līderi brauca ar mašīnām, kas bija sagatavotas šādām sacensībām, Nitišs brauca ar ielas auto, kuru sportists saudzēja un nebrauca par visiem 100%.

Neveiksmīgi šīs sacīkstes izvērtās Ralfam Sirmacim, kurš cīnījās ar tehniskām ķibelēm. Pirmajā braucienā Ralfam izdevās izcīnīt piekto vietu, tad otrajā un trešajā viņš uz starta neizgāja.

     [+] [-]

, 2016-11-13 12:51, pirms 8 gadiem
Reinis Šajās sacensībās bij lielākā zvaigzne, tomēr Valts Zvaigzne galvas tiesu pārāks. Arī otrās un trešās vietas ieguvēji pārāki. Biju uz vietas un nekāda Reiņa auto saudzēšana nenotika. Blūms, kas arī brauca ar Reiņa auto žēloja to vēl mazāk. Ziemas braukšana ir diezgan specifiska un nevienu reizi kāds lielā sporta braucējs nav bijis konkurētspējīgs atbraucot un atsevišķu gonku.Pa asfaltu cita lieta. Reinis pagājušajā gadā 333 trasē slapja asfalta apstākļos sīvā cīņā uzvarēja tieši ar šo pašu auto un grūti būtu noticēt ja kāds teiktu ka Reiņa EVO 10 ir pilnīgs standarts.Tur gan reti kuram ir standarts. Trešajā braucienā domāju Reinis gribēja parādīt rezultātu un no malas likās, ka brauc precīzāk un pa jau izdangātajām ārmalām,kas jau deva 2 vietu braucienā. Neapšaubu Reiņa ātrumu. Gribu uzsvērt vairāku citu braucēju labo un precīzo braukšanu.
Tad vēl. Šādā trasē,kur apakšā ir asfalts, nevar būt izdangāta, ja vien mantrauši LAF būtu pieaicinājuši un samaksājuši tiesnešiem, kuri būtu vismaz pie katra 3 līkuma un piefiksētu, kurš izbrauc no trases, par ko saņemtu sodu. Citos labākos un lētākos seriālos tā ir. Šoreiz dalībnieku sapulcē atļāva braukt ārpus trases un beigās jau nebija vienlīdzīga seguma, apstākļu un konkurētspējas. Vairāki pārsita riteņus, Reinis palika bez motora pannas (gandrīz).