Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Lēbs vai Hirvonens - kurš būs WRC rallija čempions? (+video)

Lēbs vai Hirvonens - kurš būs WRC rallija čempions? (+video)
Netīrākais un dubļainākais rallijs ir klāt!
Foto: www.ewrc.cz

Šodien Velsā startēs pēdējais WRC rallija posms, kurā par titulu cīnīsies divi sportisti – ''Citroen'' braucējs Sebastjans Lēbs un Miko Hirvonens no ''Ford'' vienības.

Šobrīd līderis kopvērtējumā ir Lēbs, kurš par astoņiem punktiem apsteidz Hirvonenu. Somu sportists apzinās, ka, lai izcīnītu titulu, viņam ir jāuzvar, taču arī ar to var nepietikt, tāpēc jācer uz Jari Mati Latvalas palīdzību (Ja Hirvonens uzvar gan rallijā, gan "Power Stage", bet Lēbs paliek otrais rallijā un "Power Stage", tad abiem sportistiem ir vienāds punktu skaits, bet par čempionu kļūst Lēbs) ''Vienīgā lieta, kas man atliek - jāuzvar," saka Miko Hirvonens. ''Protams, ja kaut kas neparedzēts atgadīsies Lēbam, tad man nav obligāti jābūt pirmajam, taču jebkurā gadījumā - mērķis finišēt pirmajā vietā. Šis ir pēdējais posms, kurā var uzvarēt vai visu pazaudēt. Pirmos asfalta posmus aizvadīšu piesardzīgi, bet tikko kā mēs būsim mežā, tā ar pilnu gāzi!"

Lēbs šajā rallijā uzvarējis pēdējos trīs gadus, taču sportists apzinās, ka Miko šoreiz būs ļoti ātrs. ''Mans uzdevums nebūs uzvarēt par katru cenu, tāpēc mana braukšana būs atkarīgi no Hirvonena rezultāta,'' saka Sebastjans Lēbs.

Iespējams, lielu lomu var nospēlēt Hirvonena un Lēba komandas biedri, kuri jau atzinuši, ka darīs visu iespējamo, lai palīdzētu saviem komandas biedriem izcīnīt tik kāroto čempiontitulu.

Pavisam kopā uz starta izies 78 ekipāžas, no kurām 20 brauks ar WRC. Šo pilotu vidū būs arī igaunis Ots Tanaks, kura rīcībā būs ''Ford Fiesta RS WRC" automašīna. Jāatzīmē, ka igaunis būs vienīgais WRC pilots, kurš šajā posmā dosies ar jaunām ķīniešu DMACK riepām. Nepilnās četrās dienās sportistiem būs jāveic 23 ātrumposmi, kas kopā sastādīs 358 kilometrus.

Vakar notika treniņbraucieni, kuros ātrāko laiku uzrādīja Mads Ostbergs un Kriss Mīke, taču, kā atzina Lēbs, tad šie treniņbraucieni atšķīrās no ceļiem, kādi sportistus sagaida turpmāk.

Jau šodien sportistiem būs jāaizvada trīs posmi, kas kopā sastādīs nepilnus 26 kilometrus.

Velsas treniņbraucieni

Treniņbraucienu rezultāti:

V.BraucējsMašīnaLaiks
1.M.OstbergsFord Fiesta RS WRC1.31.2
2.K.MīkeMini Cooper WRC1.31.2
3.S.LēbsCitroen DS3 WRC1.32.1
4.D.SordoMini Cooper WRC1.32.2
5.S.OžjēCitroen DS3 WRC1.32.5
6.J.M.LatvalaFord Fiesta RS WRC1.32.5
7.M.VilsonsFord Fiesta RS WRC1.32.5
8.M.HirvonensFord Fiesta RS WRC1.32.8
9.K.RaikonensCitroen DS3 WRC1.32.8
10.K.BloksFord Fiesta RS WRC1.33.4
11.H.SolbergsFord Fiesta RS WRC1.33.9
12.D.KuipersFord Fiesta RS WRC1.34.4
13.P.SolbergsCitroen DS3 WRC1.34.4

WRC kopvērtējums pirms pēdējā posma:

V.PilotsPunkti
1.S.Lēbs222
2.M.Hirvonens214
3.S.Ožjē193
4.J.M.Latvala146
5.P.Solbergs110
6.M.Ostbergs70
7.D.Sordo57
8.M.Vilsons53

Kurš kļūs par čempionu?

  • 58

  • 35



, 2011-11-10 09:31, pirms 13 gadiem
Jā! Būs interesants rallijs! Cerams būs kārtīgi dubļi un lai uzvar stiprākais!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-11-10 09:49, pirms 13 gadiem
mister_negative_2 rakstīja: nu nu, es vēl Ožjē nenorakstītu.
Ja Ožjē uzvar ralliju un power Stage, tad viņam ir 221 pts, bet Lēbam jau 222
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-11-10 10:16, pirms 13 gadiem
"Pavisam kopā uz starta izies 78 ekipāžas, no kurām 20 brauks ar WRC. Šo pilotu vidū būs arī igaunis Ots Tanaks, kura rīcībā būs ''Ford Fiesta RS WRC" automašīna. Jāatzīmē, ka igaunis būs vienīgais pilots, kurš šajā posmā dosies ar jaunām ķīniešu DMACK riepām."

Vienīgais WRC pilots.

As well as Tanak, four Production Car World Rally Championship drivers, Martin Semerad, Bader Al-Jabri, Majed Al-Shamsi and Jarkko Nikara, will use the tyre.
, 2011-11-10 10:20, pirms 13 gadiem
saciaj-2 rakstīja: "Pavisam kopā uz starta izies 78 ekipāžas, no kurām 20 brauks ar WRC. Šo pilotu vidū būs arī igaunis Ots Tanaks, kura rīcībā būs ''Ford Fiesta RS WRC" automašīna. Jāatzīmē, ka igaunis būs vienīgais pilots, kurš šajā posmā dosies ar jaunām ķīniešu DMACK riepām."

Vienīgais WRC pilots.

As well as Tanak, four Production Car World Rally Championship drivers, Martin Semerad, Bader Al-Jabri, Majed Al-Shamsi and Jarkko Nikara, will use the tyre.
Nu tā arī bija domāts, tikai aizmirsās pielikties trīs maģiskie burti - WRC
, 2011-11-10 17:54, pirms 13 gadiem
gribaas jau tomeer lai vinnee Hirvonens jo jau apnicis ka vislaik tas Loebs kljuust par chempi ,kaut gan reaali skatoties vinsh kljuust par chempionu jo ir shobriid visaatraakais rallists...
Sebastjēns Ožjē. Foto: Vladislav Maschl
2

Ožjē sesto reizi uzvar Portugāles rallijā

LETA. Francijas autosportists Sebastjēns Ožjē svētdien Portugālē sesto reizi karjerā uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) Portugāles rallijā, sasniedzot rekordu Portugālē izcīnītajās uzvarās.
Kalle Rovanpera. Foto: Toyota Gazoo Racing

Turpinoties spraigai cīņai par uzvaru, Rovanpera līderis Portugāles rallijā

Šobrīd četras ekipāžas spraigi cīnās par uzvaru pasaules rallija čempionāta piektajā posmā Portugālē, bet pēc piektdienas ātrumposmiem vadībā atrodas Kalle Rovanpera, kuram tikai sekundi zaudē Sebastjēns Ožjē. Turpat aizmugurē arī Takamoto Katsuta un Ots Tanaks.
Ronalds Baldiņš. Foto: QNIGAN Rallycross Media
1

Baldiņš uzvar "RallyX" pirmajā posmā

Piektdien Zviedrijā aizvadīts RallyX seriāla pirmais posms. Sezona sākusies ar Ronalda Baldiņa izcilu sniegumu CrossCar klasē, kā arī Mārča Martinova debiju pilnpiedziņas salonauto klasē.