Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Austrālijas WRC rallijā līderu maiņa - vadību pārņem Latvala

Austrālijas WRC rallijā līderu maiņa - vadību pārņem Latvala
Jari Mati Latvala jaunais Austrālijas WRC rallija līderis
Foto: AFP/Scanpix

Pēc Austrālijas WRC rallija otrās dienas vadībā jau atrodas Jari Mati Latvala, kamēr vakardienas līderis Miko Hirvonens atkritis uz otro vietu. Trešajā vietā atrodas Peters Solbergs.

Jau ziņojām, ka līderis pēc pirmās dienas bija Hirvonens, kamēr Sebastjans Lēbs un Sebastjans Ožjē kļūdījās un piedzīvoja avārijas. Pirmos šīs dienas četros posmos ļoti ātrs bija Latvala, kurš ne tikai noķēra Hirvonenu, bet arī apdzina to. Pēc servisa parka ātrs bija Ožjē, kurš uzrādīja ātrākos laikus četros posmos.

Arī šodien pēdējie divi bija Superspecial posmi, kuros uz asfalta ātrākos rezultātus uzrādīja gan Ožjē, gan Lēbs, taču tas kopvērtējumā viņu pozīcijas pēc otrās dienas nemainīja – Ožjē ir 11. vietā, bet Lēbs – 17. pozīcijā.

Līdz ar to jaunais līderis pēc otrās dienas ir Latvala, kuram seko Hirvonens un Solbergs. Rallija pēdējā dienā pilotiem būs jāveic pēdējie seši posmi, kas kopā sastādīs gandrīz 100 kilometrus.

Austrālijas WRC rallija rezultāti pēc otrās dienas:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.J.M.LatvalaFord Fiesta RS WRC2:43:47.4
2.M.HirvonensFord Fiesta RS WRC+22.7
3.P.SolbergsCitroen DS3 WRC+59.5
4.M.VilsonsFord Fiesta RS WRC+5:53.7
5.H.Al.KasimiFord Fiesta RS WRC+9:24.4
6.H.PadonsSubaru Impreza WRX STi+13:29.2
7.M.KoščuskoMitsubishi Lancer Evo X+13:32.1
8.A.Saļuks jr.Mitsubishi Lancer Evo IX+15:33.1
9.B.GueraMitsubishi Lancer Evo IX+16:35.0
10.J.NovikovsFord Fiesta RS WRC+17:00.8

Izmantotie resursi:
World Rally Championship