Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

''Saab'' un ''Volkswagen'', visticamāk, atgriezīsies WRC rallijā

''Saab'' un ''Volkswagen'', visticamāk, atgriezīsies WRC rallijā
Foto: www.boston.com

Kļuvis zināms, ka, sākot ar 2012. gadu, WRC plāno atgriezties zviedru auto ražotājs ''Saab'', bet no 2013. gada rallijā plāno braukt ''Volkswagen''.

Jau ziņojām, ka, sākot ar 2012. gadu, WRC atgriezīsies britu mazauto ražotājs ''Mini'', kurš tiks būvēts britu autosporta firmas ''Prodrive'' vadībā. Tiek plānots, ka ''Mini'' izmantos pirmo pilnpiedziņas modeli savā vēsturē – ''Countryman'', kas būs aprīkots ar 1,6 litru turbodzinēju, ko piegādās ''BMW Motorsport''.

Taču šie nav vienīgie patīkamie jaunumi, jo jaunie noteikumi arī citām komandām liek sarosīties un paziņot par atgriešanos rallijā. Tā, piemēram, nesen kļuvis zināms, ka 2012. gadā WRC rallijā plāno atgriezties zviedru autoražotājs ''Saab'', kurš pēdējo reizi WRC brauca 1979. gadā. Arī ''Saab'' paziņojis, ka tai dzinēju, visticamāk, piedāvās ''BMW Motorsport'''.

Tāpat parādījusies informācija, ka dažos WRC rallija posmos 2012. gadā mēs varētu ieraudzīt atgriežamies ''Volkswagen'', bet 2013. gadā šis vācu autoražotājs WRC varētu atgriezties jau pavisam.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

 +11 [+] [-]

, 2010-08-10 11:43, pirms 14 gadiem
Vel tik AUDI vajag un shovs var sakties

  +3 [+] [-]

, 2010-08-10 12:11, pirms 14 gadiem
Domāju ka gan jau arī Audi sarosīsies,ja šādos tempos viss turpināsies. Viņi tak negribēs būt vienīgie autoražotāji kuri nepiedalās WRC

  +5 [+] [-]

, 2010-08-10 12:16, pirms 14 gadiem
Rallijs-2002 rakstīja: Domāju ka gan jau arī Audi sarosīsies,ja šādos tempos viss turpināsies. Viņi tak negribēs būt vienīgie autoražotāji kuri nepiedalās WRC
cerams, ja jau 80tajos vareja uztaisit monstru - tad kadel lai tagad neuztaisitu?

  +5 [+] [-]

, 2010-08-10 13:02, pirms 14 gadiem
Pirmkārt, kāda jēga VW būtu uzturēt 2 rūpnīcas komandas. Otrkārt, Audi lozungs ir Vorsprung durch Technik, WRC nav palikuši vairs lielu tehnisku izaicinājumu, kurus Audi, piedaloties sacensībās, mēģina atrisināt. Jaunajā WRC formātā tehnisko izaicinājumu nav palicis, visas mašīnas būs +- vienādas, kas Audi neinteresē

     [+] [-]

, 2010-08-10 13:48, pirms 14 gadiem
es_mareks rakstīja: cerams, ja jau 80tajos vareja uztaisit monstru - tad kadel lai tagad neuztaisitu?
Tagad citrons taisa monstrus un algo labākos pilotus

     [+] [-]

, 2010-08-10 14:23, pirms 14 gadiem
esirwinner rakstīja: Pirmkārt, kāda jēga VW būtu uzturēt 2 rūpnīcas komandas. Otrkārt, Audi lozungs ir Vorsprung durch Technik, WRC nav palikuši vairs lielu tehnisku izaicinājumu, kurus Audi, piedaloties sacensībās, mēģina atrisināt. Jaunajā WRC formātā tehnisko izaicinājumu nav palicis, visas mašīnas būs +- vienādas, kas Audi neinteresē
Piekrītu par to, ka Audi visticamāk ralija trasē neredzēsim, bet iemesls gan tam būs pavisam cits. Audi šobrīd sporta programas ir ļoti neatīstītas.Palicis vairs DTM un šis tas sāk veidoties GT3 seriālā un tas arī viss.
Arī savos triumfa laikos Audi bija salīzdinoši neattīstīts automobīlis, kas galveno uzsvaru lika uz jaudu nevis modernām tehnoloģijām, tā ka šaubos vai tehnisks izaicinājums ir tas, kas interesē Audi.
Turklāt uzbūvēt konkurētspējīgu auto ierobežotos nosacījumos ir daudz lielāks izaicinājums nekā pilnīgos visatļautības apstākļos.

     [+] [-]

, 2010-08-10 14:52, pirms 14 gadiem
TransAm(A200), ImsaGTO(A80), Group B(Quattro), Leman(R15), DTM(v8), šajos visos seriālos Audi ienesa kaut ko jaunu, stingros tehniskajos noteikumos inženieru iespējas izpausties tiek ļoti ierobežota

  +6 [+] [-]

, 2010-08-10 14:54, pirms 14 gadiem
a123 rakstīja: Piekrītu par to, ka Audi visticamāk ralija trasē neredzēsim, bet iemesls gan tam būs pavisam cits. Audi šobrīd sporta programas ir ļoti neatīstītas.Palicis vairs DTM un šis tas sāk veidoties GT3 seriālā un tas arī viss.
Arī savos triumfa laikos Audi bija salīzdinoši neattīstīts automobīlis, kas galveno uzsvaru lika uz jaudu nevis modernām tehnoloģijām, tā ka šaubos vai tehnisks izaicinājums ir tas, kas interesē Audi.
Turklāt uzbūvēt konkurētspējīgu auto ierobežotos nosacījumos ir daudz lielāks izaicinājums nekā pilnīgos visatļautības apstākļos.
palasi vel so to netaa, savadak izklausaas diezgan jociigi sie tavi spriedeleejumi...
Le Mans pedejo 11 gadu laikaa Audi komandas ir triumfejusas 8 vai 9 reizes! turklaat, saakumaa ar benzina dzineejiem, bet pec tam lai butu interesantak - ar dizeljiem( ka gan jau tu to esi dzirdejis). Triumfs turpinaas!
Un ja runa ir par group B, ka tajaa laikaa audi bija mazattistiits - tad tu vispaar tikko pateici ka neko nesaproti no tehnikas! paskaties kas notiek visos rallijsprintos, mini rallijos, utt. Brauc subaru, mitsu un audi - tikai atskiriiba ir taa ka subaari un mitsu ir knapi 5-7 gadus veci, bet audi 20-25, pie kam ciinaas par pjedestaalu! piekritu ka tehnologijas ir vienkarsas, tomer vinjas ir sevi pieradijusas un ir zinams ko no taa visa sagaidiit, vai kaa noverst trukumus. jo tas vecais 20-gadiigais motors ir vienkarsi fantastiski elastiigs attiecibaa uz parbuvi! nu ir tacu smiekligi redzeet, kad evolucija, paarkrauta ar kompjuteriem, atpaliek no 25 gadiga audi 90...
protams, protams - visu nosaka bliive, bet ne tikai!
uzsvars uz jaudu nevis uz tehnologijaam...? Tavai zinasanai Audi AG pieder vairaak patentu uz tehnologijaam, nekaa NASAi kaudze lietu ko citi brendi izmanto, bet kas ir radits ingoldstatee, vecit.
nav inovaciju? Le Manaa plaano piedaliities audi sporta elektromobilis! nedomaju ka vinji taisa kautko, lai tikai piedalitos - domaju ka doma ir ari uzvaret trasi!

  +1 [+] [-]

, 2010-08-10 15:25, pirms 14 gadiem
Jo vairāk komandu, jo interesantāk