Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Citroen" cīņā par čempiontitulu turpinās atbalstīt Lēbu

"Citroen" cīņā par čempiontitulu turpinās atbalstīt Lēbu
Kamēr pārējie piloti Francijas rallijā cīnījās par uzvaru, Lēbs izmantoja laiku, lai tiktos ar faniem
Foto: AFP/Scanpix

Pēc aizvadītā Francijas WRC rallija, kurā uzvaru svinēja „Citroen” komandas pilots Sebastjans Ožjē, saasinājusies situācija kopvērtējumā, jo tagad uz čempiontitulu pretendē trīs piloti.

Jau ziņojām, ka vakar Francijas rallijā uzvaru izcīnīja Ožjē, kurš par 6,3 sekundēm apsteidza Dani Sordo, bet par trīs minūtēm un 26 sekundēm – Miko Hirvonenu. Sākotnēji gan trešais bija Peters Solbergs, taču tad norvēģis tika diskvalificēts (mašīna bija par četriem kilogramiem vieglāka nekā atļauts noteikumos).

''Pēc Lēba izstāšanās, šīs bija garas brīvdienas,'' saka Sebastjans Ožjē. ''Bija liels spiediens, tāpēc svarīgākais bija finišēt un izcīnīt punktus. Tagad situācija čempionāta kopvērtējumā ir ļoti sīva, jo trīs braucēji pretendē uz čempiontitulu. Turpināšu braukt tādā pašā garā un tad jau redzēsim, kas no tā sanāks. Šobrīd gribu atpūsties un nosvinēt savu panākumu.''

Tikmēr ''Citroen'' komanda likusi noprast, ka tā joprojām cīņā par čempiontitulu atbalstīs Lēbu, lai arī tikpat labas izredzes čempiontitulu izcīnīt ir arī Ožjē. ''Šobrīd lielākās briesmas sagādā zilais stūris – Hirvonens. Tās ir mūsu galvenās rūpes. Lēbs ir komandas līderis, tāpēc redzēsim, kas beigās sanāks,'' teikts ''Citroen'' paziņojumā.

Tāpat noskaidrojies, ka Lēba izstāšanās iemesls bija defekts eļļas sūknī. ''Lēba automašīnai Francijas rallijā bija jauns dzinējs. Domāju, ka pieļāvām kļūdu, taisot šo dzinēju. Pirms tam desmit gadus tādas problēmas nebija, taču šoreiz tas notika sezonas beigās un Lēba mašīnai. Mums žēl, bet tāds ir rallijs,'' saka ''Citroen'' šefs Olivjē Kesnels.

''Šī bija pirmā reize kopš 2003. vai 2004. gada, kad man rallija laikā mašīnai bija dzinēja problēmas. Ir bijušas problēmas testos, bet ne sacensību laikā. Esmu vienmēr teicis, ka uzvarēt rallijā nav viegli, bet izcīnīt čempiontitulu ir vēl grūtāk. Nulle punkti un situācija atkal ir nopietna, taču šobrīd par to vairs nedomāju,'' saka Sebastjans Lēbs.

''Nav patīkami pakāpties kopvērtējuma tabulā pēc konkurentu neveiksmēm, taču šajā laikā katram punktam ir liela nozīme. Kad līdz sezonas beigām atlikuši vairs tikai divi posmi, situācija kopvērtējumā ir pilnīgi neskaidra. Ceru, ka Spānijā būšu savas sportiskās virsotnes augšā,'' tā Miko Hirvonens.

Francijas rallija rezultāti:

V.BraucējsMašīnaLaiks
1.S.OžjēCitroen DS3 WRC3:06:20.4
2.D.SordoMini Cooper WRC+6.3
3.M.HirvonensFord Fiesta RS WRC+3:26.6
4.J.M.LatvalaFord Fiesta RS WRC+3:30.3
5.D.KuipersFord Fiesta RS WRC+6:42.0
6.H.SolbergsFord Fiesta RS WRC+7:08.3
7.M.OstbergsFord Fiesta RS WRC+7:58.3
8.K.BloksFord Fiesta RS WRC+8:25.5
9.P.KampanaMini Cooper WRC+8:38.7
10.M.VilsonsFord Fiesta RS WRC+10:00.8

Kopvērtējums:

V.BraucējsPunkti
1.S.Lēbs196
2.M.Hirvonens196
3.S.Ožjē193
4.J.M.Latvala131
5.P.Solbergs110
6.M.Ostbergs62
7.M.Vilsons53
8.D.Sordo43

Izmantotie resursi:
World Rally Championship

  +1 [+] [-]

, 2011-10-03 14:57, pirms 13 gadiem
Pēc Citroen retorikas var spriest, ka baumas par Ogier emigrāciju uz UK (lasi, Ford) var izrādīties visnotaļ patiesas. Arī Ogier retorika intervijās norāda uz palielām nesaskaņām ar komandas vadību. Ogier Fordā būtu pavisam jautri. Savukārt, Hirvonenam esošā situācija ir gan liela haļava, jo viņš ir vinnējis tikai 1 īstu ralliju šogad (Austrālijā uzvaru lika saņemt komanda, arī šeit 2-o vietu ieguva pateicoties komandas pavēlei), gan arī lielā iespēja pierādīt Fordam savu lietderību. Ja sarunas, kā baumo, notiek ar Ogier, tad tieši Hirvonens ir kandidāts uz "buy-buy" vai arī "Stobart". Domājams, ka pēc Tanaka (Estoņec) pārliecinošā un stabilā snieguma sezonas otrajā pusē, arī Tanakam vieta tiks mklēta tieši Ford staļļos.

Sezonas beigas un starpsezona būs ļoti interesanta. Vairākus gadus šādi nav bijis.

p.s. Sordo, Mini un Prodrive arī ir lieli malači - cepuri nost par šādiem rezultātiem īsi "out of blocks"

  +1 [+] [-]

, 2011-10-03 15:00, pirms 13 gadiem
To nepariezi uzrakstīto "buy" šī "bye" vietā var arī tulkot kā "buy your drive" - proti, ka Hirvonenam var likt maksāt par piedalīšanos, kā 3ajam pilotam.

  -1 [+] [-]

, 2011-10-03 18:17, pirms 13 gadiem
pirmajā rindkopā neliels bezsakars.