Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē: ''Kādu dienu arī es uzvarēšu Somijas WRC''

Ožjē: ''Kādu dienu arī es uzvarēšu Somijas WRC''
Sebastians Ožjē
Foto: AFP/Scanpix

''Citroën Total World Rally Team'' komandas pilots Sebastians Ožjē, kurš aizvadītajā nedēļas nogalē izcīnīja otro vietu Somijas WRC, piekāpjoties vietējam pilotam Jari Mati Latvalam, atzinis, ka nākotnē viņš ir apņēmības pilns braukt vēl ātrāk un kādu dienu arī uzvarēt Somijas rallijā.

26 gadus vecais francūzis aizvadītajā nedēļas nogalē izcīnīja otro vietu Somijas WRC rallijā, kas bija sezonas astotais posms. Cīņā par uzvaru Ožjē, kurš Somijas rallijā šogad piedalījās trešo reizi, par 10,1 sekundi piekāpās pašmāju pilotam Jari Mati Latvalam. Kopumā Somijas ceļos Ožjē šogad izcīnīja četras uzvaras atsevišķos ātrumposmos (kopā bija 19), beigās esot priekšā arī savam komandas biedram Sebastianam Lēbam, kurš finišēja trešajā vietā.

''Man ir jābūt priecīgam, jo šī bija tikai otrā reize, kad braucu šeit ar WRC mašīnu, tāpēc finišēt otrajā vietā, protams, ir labs sasniegums,'' iesāk Ožjē. ''Bet esmu sportists, tāpēc finišēt otrajā vietā nekad nav diez ko liels prieks. Nākotnē ceru uzvarēt šajā rallijā, jo Somijas WRC ir viens no lielākajiem izaicinājumiem pasaules rallijā,'' piebilda franču braucējs.

Ožjē sniegumu novērtējis arī septiņkārtējais Somijas rallija uzvarētājs Markuss Gronholms, kurš atzina, ka Ožjē noteikti nākotnē uzvarēs šajā rallijā. ''Ir patīkami dzirdēt šādus vārdus no tāda liela vīra kā viņš. Protams, pašreiz esam uz pareizā ceļa, bet joprojām jāturpina uzlabot daudz lietu. Taču, ja turpināsim tādā pašā garā, tas noteikti izskatās cerīgi,'' atzina Ožjē.

Jāatzīmē, ka Ožjē jau strādā pie tā, kā būt vēl ātrākam nākamajā gadā. ''Ir vietas, kur varam iegūt laiku. Ja paskatāmies uz Jari Mati sniegumu Somijā, tad redzam, ka dažās vietās viņš bija ātrāks. Beigās braucām uz maksimumu, lai turpinātu izdarīt spiedienu uz Jari Mati, bet vēl ātrāk braukt diemžēl nebija iespējas. Taču, ja mēs centīsimies, tad esmu pārliecināts, ka kādu dienu arī mēs šeit uzvarēsim,'' tā Ožjē.

Šajā sezonā Ožjē piedalījies visos astoņos posmos, izcīnot arī pirmo uzvaru karjerā, triumfējot Portugāles rallijā. Tāpat pilots divas reizes finišējis otrajā vietā, bet reizi – trešajā.

WRC kopvērtējums pēc astoņiem posmiem

Pilotu ieskaite

VPilotsMašīnaPunkti
1.Sebastien LoebCitroen C4 WRC166
2.Sebastien OgierCitroen C4 WRC118
3.Jari-Matti LatvalaFord Focus RS WRC 09105
4.Petter SolbergCitroen C4 WRC90
5.Mikko HirvonenFord Focus RS WRC 0986
6.Dani SordoCitroen C4 WRC77
7.Matthew WilsonFord Focus RS WRC 0848
8.Federico VillagraFord Focus RS WRC 0826
9.Henning SolbergFord Focus RS WRC 0825
10.Mads OstbergSubaru Impreza S12B WRC16
11.Kimi RaikkonenCitroen C4 WRC15

Konstruktoru kauss

VKomandaPunkti
1.Citroën Total World Rally Team265
2.BP-Ford Abu Dhabi World Rally Team210
3.Citroën Junior Team145
4.Stobart M-Sport Ford Rally Team108
5.Munchi’s Ford World Rally Team40

Izmantotie resursi:
MaxRally

  +4 [+] [-]

, 2010-08-03 19:24, pirms 14 gadiem
gan jau. tev vēl viss priekšā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja