Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latviešu braucēji Vācijā aizvadījuši "ADAC MX Masters" motokrosu

Juris Grīns
Juris Grīns

Latviešu braucēji Vācijā aizvadījuši "ADAC MX Masters" motokrosu
Edvards Bidzāns. Foto: Facebook.com/edvards.bidzans

Vācijas atklātā motokrosa čempionāta ("ADAC MX Masters") trešo posmu Randersas trasē aizvadījuši latviešu motosportisti. Augstākos rezultātus sasniedza Markuss Ozoliņš un Edvards Bidzāns, kuri katrs savā klasē izcīnīja septīto vietu.

"ADAC MX Junior Cup 125" kategorijā uz starta izgāja trīs latviešu motosportisti. Markuss Ozoliņš finālbraucienos guva astoto un sesto vietu, kas summā deva septīto rezultātu. Savukārt uzreiz aiz viņa, astotajā pozīcijā ierindojās Markuss Kokins, kurš sacensībās finišēja devītais un vienpadsmitais. Punktus izcīnīja arī Raivo Laicāns. Pirmajā braucienā finišs sasniegts 21. vietā, bet otrajā braucienā 19. rezultāts. Posmā uzvarēja dānis Madss Fredsoe, aiz sevis atstājot čehu Vitezslavu Mareku un citu dāņu braucēju Nikolaju Skovbjergu.

"ADAC MX Youngster Cup" klases dalīgbnieki veica trīs braucienus, bet uz starta stājās četri latvieši. Augstākos rezultātus guva Edvards Bidzāns, sacensības pabeidzot septītajā un divreiz astotajā vietā, kas kopumā ļāva nedēļas nogali pabeigt septītajam. Mairis Pumpurs finišēja 11., 16. un 17. vietā, bet kopsummā bija divpadsmitais. Punktos arī Roberts Lūsis, kuram 22., 15. un 16. vieta braucienos, bet posmā 18. pozīcija. Bez ieskaites punktiem palika Martins Platkēvičs - viņam finišs 31., 36. un 29. vietā. Braucienu summā uzvara spānim Oriolam Oliveram Vilaram, bet aiz viņa - vācietis Kato Nikels un šveicietis Maiks Gverdels.

Ātrākajā klasē "MX Masters" trešā, pirmā un pirmā vieta posmā uzvaru atnesa mājiniekam Tomam Koham, kurš sev aizmugurē atstāja citu vācu sportistu Maksimilianu Naglu, pirmās, otrās un trešās vietas ieguvēju finālsacīkstēs. Trešajā vietā vēl viens vācu braucējs Maksimilians Spīss. No latviešiem 40 braucēju konkurencē finālbraucienos sacentās Tomass Šileika, taču punktus sasniegt neizdevās. Braucienos viņam 23., 21. un 34. pozīcija.

"ADAC MX Masters" ceturtais posms notiks 17. un 18. jūnijā Bīlsteinā.

4. posma rezultāti: https://www.adac-motorsport.de/en/a...

Sezonas kopvērtējums: https://www.adac-motorsport.de/en/a...