Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonasam kritiens Eiropas GP, kopvērtējumā nosargāta 3. vieta

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonasam kritiens Eiropas GP, kopvērtējumā nosargāta 3. vieta
Pauls Jonass
Foto: mxgp.com

Kamēr Latvijā, Aizputē ar sīvām cīņām tika aizvadīts Latvijas čempionāta 1.posms, mūsu vārdu pasaulē aizstāvēja Pauls Jonass, Roberts Justs un Tomass Šileika. 25./26.aprīlī Nīderlandē norisinājās 5.Pasaules čempionāta un 2. Eiropas čempionāta posms motokrosā, kurā sportistiem neklājās viegli.

Pasaules čempionāta MX2 klases kvalifikācijas braucienā, kas norisinājās sestdien, Pauls Jonass uzrādīja 4.labāko apļa laiku. Taču svētdienas sacensību pirmais finālbrauciens Jonasam izvērtās pavisam nelāgs, sacensību sākumā piedzīvojot ļoti nepatīkamu kritienu un izstājoties. Neraugoties uz sasitumiem, Jonass tomēr nepadevās un otrajā braucienā atgriezās pie starta barjeras, lai cīnītos par vērtīgajiem punktiem. Sākums lielisks un uz brīdi Pauls atradās pat līdera pozīcijā, taču konkurenti mina uz papēžiem, līdz pamanījās apsteigt latviešu talantu. Finišā sportistam 6.vieta. Iegūtie punkti bija pietiekami, lai Jonass joprojām saglabātu 3.vietu Pasaules čempionāta kopvērtējumā.

Roberts Justs kvalifikācijā ieņēma 14.pozīciju un pirmajā braucienā finišēja 18.vietā. Taču ļoti labu sniegumu sportists uzrādīja otrajā finālbraucienā, pietuvojoties labāko desmitniekam un finišējot 11.pozīcijā. Līdz ar to arī Roberts saglabā stabilu 16.vietu Pasaules čempionāta kopvērtējumā, uzrādot savu līdz šim labāko rezultātu.

Noteikti jāņem vērā arī trases sarežģītība šajā posmā, kura kritienus piedzīvoja ne mazums sportistu un viens no tiem arī daudzkārtējais pasaules čempions MXGP klasē – Antonio Kairolī, kuram tāpat kā Paulam - arī izstāšanās pirmajā braucienā.

Savukārt Eiropas čempionātā pirmie finālbraucieni tikai aizvadīti jau sestdienas otrajā pusē. EMX250 klasē startēja arī Tomass Šīleika, kurš šogad pakāpies klasi augstāk. Kvalifikācijā Šileika uzrādīja 10.labāko apļa laiku, bet pirmajā braucienā Tomass izcīnīja 19.vietu, savā kontā ieskaitot divus punktus. Otrajā braucienā sportists finišēja 22.vietā. Zinot, uz ko Šileika ir spējīgs, šīs nebūt nav sportista labākais sniegums – esam pieraduši redzēt Tomasu labāko vidū, tiesa gan – 125cc klasē. Taču viss vēl priekšā un sportista sniegumu jau pavisam drīz varēsim vērot arī Latvijas čempionāta sacensībās.

Nākamais Pasaules un Eiropas čempionāta posms 9.un 10.maijā.

Izmantotie resursi:
Aktuāli - LaMSF

  +1 [+] [-]

, 2015-04-27 09:29, pirms 9 gadiem
Galīgi traks apdzīšanas manevrs Jonasa izpildījumā
https://www.youtube.com/watch?v=fqL...

     [+] [-]

, 2015-04-27 10:47, pirms 9 gadiem
bushish rakstīja: Galīgi traks apdzīšanas manevrs Jonasa izpildījumā
https://www.youtube.com/watch?v=fqLgc0eEmq8
Vajadzeja redzet kadu pigoru nostradaja Ferandis kad apdzina...Par to butu jadod DSQ...

     [+] [-]

, 2015-04-27 11:21, pirms 9 gadiem
Ferrandis mēģināja kaut ko no cīņas sporta ar kājām paspārdīties

     [+] [-]

, 2015-04-27 11:32, pirms 9 gadiem
bushish rakstīja: Ferrandis mēģināja kaut ko no cīņas sporta ar kājām paspārdīties
Parunaju ar Jonasu facebook,un vins ari iereca bet nu dizi patikami jau nav...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-27 13:36, pirms 9 gadiem
sportists32 rakstīja: Pirmais brauciens mx2 bija prieks skatīties,man patika brauciens un rezultāti finišā!
trollis?!!?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja