Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Brāļiem Reišuļiem spožs sniegums Eiropas motokrosa čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Brāļiem Reišuļiem spožs sniegums Eiropas motokrosa čempionātā
Kārlis Reišulis. Foto: Yamaha Racing

Kārlis un Jānis Reišuļi šodien Itālijā, Pjetramuratas trasē aizvadīja Eiropas motokrosa čempionāta septīto posmu EMX125 klasē, izceļoties ar lielisku sniegumu. Jānis otrajā braucienā pat finišēja otrais, bet posma summā abi ierindojās pirmajā desmitniekā.

Kvalifikācijā Kārlis Alberts Reišulis ("MJC Yamaha") savā grupā ieņēma ceturto vietu, kamēr Jānis Mārtiņš Reišulis ("KTM Motofavorīts"), kurš cīnījās tajā pašā grupā, uzrādīja sesto labāko apļa laiku. Turpat sacentās arī Markuss Ozoliņš, kurš starp 30 braucējiem uzrādīja 20. rezultātu, kvalificējoties finālbraucieniem. Otrajā grupā bija 31 dalībnieks, bet Roberts Lūsis sasniedza 21. laiku, kas viņam nedeva iespēju cīnīties finālos.

Pirmajā braucienā Kārlis sākotnēji bija atkritis aiz pirmā desmitnieka, taču jau otrajā aplī pakāpās uz desmito vietu. Turpinājumā progress visa brauciena garumā, līdz trīs apļus pirms finiša izdevās nokļūt jau piektajā vietā, kurā arī tika sasniegta finiša līnija. Uzvaru guva Lukass Kēnens, pārspējot Eiropas čempionāta līderi Valerio Latu, trešais finišēja Ivano van Erps, bet ceturtais - kopvērtējuma vicelīderis Bobijs Brūss.

Jānis Reišulis šajā nedēļas nogalē aizvada vien savu otro Eiropas čempionāta posmu EMX125 klasē un arī kopumā šīs viņam ir otrās sacensības ar 125cm3 kubatūras motociklu. Pirmajā braucienā veiksme nebija sabiedrotā, jo jau pēc starta braucējs bija atkritis uz trešā desmitnieka beigām, pēc tam izdevās pacelties augstāk, bet tika piedzīvota izstāšanās.

Tikmēr otrajā braucienā tieši Jānis bija lielākais starta varonis, jo tieši viņš izcīnīja holeshot, izvirzoties sacensību vadībā. Pēc tam sportistu apdzina Kēnens, kurš vēlāk krita, atdodot līderpozīciju atpakaļ latvietim. Sezonas līderis Lata sāka mīt līderim uz pēdām un ceturtajā aplī pārņēma pirmo pozīciju, ko noturēja līdz beigām. Jānis visu atlikušo brauciena daļu pavadīja otrajā vietā, ļoti stabili tajā arī finišējot - uzvarētājs viņu pārspēja par astoņām sekundēm, bet 11 sekundes aiz mūsu sportista finišēja Brūss.

Tikmēr Kārlim otrā brauciena starts nepadevās labs, pirmo apli viņš pabeidza tikai septiņpadsmitais, vēl pēc apļa bija jau trīspadsmitais un turpināja kāpt augstāk. Viņam izdevās tikt garām daudziem sportistiem un finišēt ceturtajā vietā.

Markuss Ozoliņš sacensības noslēdza 35. un 33. vietā, bet otrajā braucienā pie iespējas iziet uz starta tika arī Roberts Lūsis, aizcīnoties līdz 23. vietai.

Kārlis Reišulis arī kopvērtējumā guvis augsto ceturto vietu, kamēr Jānis Reišulis savās otrajās EMX125 sacīkstēs karjerā sasniedzis devīto pozīciju. Lata kļuva par uzvarētāju, Kēnenam otrā vieta, bet Brūsam - trešā. Kārli no pjedestāla šķīra četri punkti. Kamēr Latam divus posmus pirms sezonas noslēguma ir 29 punktu pārsvars pār Brūsu, Kārlis, kurš izlaida čempionāta atklāšanas posmu, ir pacēlies jau uz astoto vietu kopvērtējumā, bet Jānis ierindojas 25. vietā.

Pjetramuratā šodien notika arī Eiropas čempionāta astotais posms EMX250 klasē. Uzvaru izcīnīja Kornēlijuss Rendels, kurš abos braucienos finišēja otrais. Summā otro vietu sasniedza Kevins Horgmo, bet trešais bija Andreā Bonakorsi, kuram uzvara otrajā braucienā. Pirmo braucienu kā līderis noslēdza sezonas vadībā esošāis Nikolass Lapuči, bet otrajā braucienā viņam krietni vājāks rezultāts. Divus posmus pirms sezonas beigām Lapuči pārsvars pār Horgmo ir 33 punkti.

Gan EMX125, gan EMX250 klasēs nākamais posms notiks šo sestdien turpat Pjetramuratas trasē.

     [+] [-]

, 2021-10-26 20:07, pirms 2 gadiem
Liels prieks par abiem brāļiem Reišuļiem,tā turpināt!Roberts Lūsis ,kā pirmais rezervists, tomēr tika pie starta otrajā braucienā ,un no 34 pozīcijas aizcīnījās līdz 23 vietai..Markuss Ozoliņš otrajā braucienā 33.vietā.