Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijai 15. vieta Nāciju motokrosā, teicams sniegums Sabulim

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijai 15. vieta Nāciju motokrosā, teicams sniegums Sabulim
Foto: mxgp.com

Latvijas komanda guvusi 15. vietu šī gada Nāciju motokrosa sacensībās, īpaši labu sniegumu nodemonstrējot Kārlim Sabulim, kurš pat spēja pabūt līdera lomā, kamēr Maira Pumpura rezultāti bija pieticīgāki, bet Toms Macuks aizvadīja pagalam neveiksmīgas sacensības.

Pirmajā braucienā (MXGP un MX2 klases) neveiksmīgs starts padevās vairākiem favorītiem, jo Glens Koldenhofs (Nīderlande) izslīdēja un "paķēra līdzi" Antonio Kairoli (Itālija), bet drīz pēc tam krita arī Toms Vialle (Francija). Tikmēr vadību bija pārņēmis Kārlis Sabulis, kurš pirmajā pozīcijā noturējās vairākus apļus. Vēl 11. aplī latviešu motosportists atradās piektajā vietā, taču tad pazaudēja piecas pozīcijas un tā arī finišēja desmitais. Otrs Latvijas pārstāvis Mairis Pumpurs 38 sportistu konkurencē finišēja 29. vietā.

Piektajā aplī tā brīža līderi Sabuli apdzina Tomass Kjers Olsens (Dānija), kurš šogad pasaules motokrosa čempionātā MXGP klasē nomainījis Paulu Jonasu "Husqvarna" rūpnīcas vienības sastāvā - viņš arī kļuva par pirmā brauciena galveno varoni un uzvarētāju. Vialle pēc kritiena atguvās un finišēja otrais, kamēr trešo vietu ieņēma Bens Vatsons (Lielbritānija). Starta neveiksminieki Koldenhofs un Kairoli finišu sasniedza tikai, attiecīgi, 15. un 21. vietā. Otrs itālis Matija Gvadanīni bija piektais.

Otrajā braucienā (MX2 un OPEN klases) atkal cīņā devās Pumpurs, kurš šoreiz starp 40 braucējiem ieņēma 28. vietu, savukārt Toms Macuks jau pēc pirmajiem apļiem piedzīvoja kritienu un izstāšanos, gūstot ķermeņa sasitumus un, iespējams, arī kādas nozīmīgākas traumas.

Viallem šoreiz padevās slikts starts, pēc kura viņš bija tikai 20. pozīcijā, bet pēc tam motociklam nokrita ķēde, tādēļ nācās izstāties, kas krietni sabojāja Francijas izredzes uz augstu rezultātu. Viņa komandas biedrs Matīss Boisrams ieņēma 19. vietu. Tikmēr priekšgalā dominēja Herlingss, kurš izcīnīja tik ļoti nepieciešamo uzvaru, taču otrs holandietis, Roans van de Mūsdijks atzīmējās ar 20. vietu, kas vairs nebija tik labs pavērsiens, rēķinot kopējos punktus. Lieliskas sacīkstes Valentīnam Guilo (Šveice), kurš ieņēma otro vietu, kamēr trešais bija Renē Hofers (Vācija). Itāļu sportisti Gvadanīni un Alesandro Lupino finišēja sestajā un septītajā vietā.

Pirms izšķirošā brauciena līdere bija Itālijas komanda, kas tikai par punktu tobrīd pārspēja visai stabili braucošo Beļģijas izlasi - pirmajā braucienā Sirils Ženo bija ieņēmis sesto vietu, bet Liams Evertss ierindojās 17. vietā, kamēr otrajā braucienā Brents van Doninks bija ceturtais, bet Evertss finišu šķērsoja trīspadsmitais.

Trešajā braucienā (MXGP un OPEN klases) atkal lielisks sniegums Sabulim, kurš sākumā bija izvirzījies ceturtajā pozīcijā, bet finišēja astotais. Macuks uz starta veselības problēmu dēļ neizgāja.

Herlingss bija līderis no sākuma līdz beigām, izcīnot pārliecinošu uzvaru, bet komandas biedrs Koldenhofs ieņēma trešo vietu finišā, ar ko tomēr nebija pietiekami, lai pārspētu itāļus cīņā par Nāciju kausu - Kairoli šajā braucienā ierindojās otrajā vietā, bet Lupino, saņemot desmit pozīciju sodu par pirmā līkuma noīsināšanu, bija septiņpadsmitais.

Līdz ar to 37 punktu Itālijai, bet ar 38 punktiem Nīderlande guvusi otro vietu, un turpat arī Lielbritānija, kam vēl par vienu punktu vairāk un godalgotā trešā vieta. To sasniegt jau pieminētajam Vatsonam palīdzēja Šons Simpsons un Konrāds Mjūzs. Beļģija pēc pēdējā brauciena no otrās vietas nokrita uz sesto.

No Baltijas valstīm, tāpat kā iepriekšējā Nāciju motokrosā, visaugstāk tika Igaunija, Harijam Kullasam, Gertam Krestinovam un Jorgenam-Matiasam Talviku kopīgiem spēkiem tiekot pie septītās vietas. Par mūsējiem augstāk arī Lietuva, kas ar MXGP zvaigzni Arminu Jasikoni (devītā un 14. vieta savos braucienos), Dovidu Karku un Erlandu Mackoni sastāvā ieņēma 13. pozīciju.

Latvija, kas kvalifikācijā bija sestā ātrākā, šoreiz finālbraucienu summā piecpadsmitā starp 31 nāciju. Tikmēr Sabulim augstā pietkā vieta individuālajā vērtējumā MXGP klasē, piekāpjoties tikai tādām braucējiem kā Vatsons, Vsevolods Briļjakovs, Olsens un Koldenhofs, kamēr Pumpurs ierindojās 14. vietā MX2 klasē. Macukam bez finišētiem braucieniem 20. rezultāts OPEN ieskaitē.

Pilni rezultāti: https://results.mxgp.com/mxgp/stand...

     [+] [-]

, 2021-09-26 18:41, pirms 3 gadiem
Ļoti labi starti un braucieni Sabulim. Pat holu izcēla, bravo. Un nebūtu kritiens pirmajā braucienā , b utu paris vietas augstāk. Lai arī Pumpuram švaki braucieni, bet malacis ka nobrauca līdz beigām, nocīnijās labi. Par macuku bez komentiem , auns. Pirmā virāža un viss ieguldītais darbs vējā, jacer va nekas nopietns

     [+] [-]

, 2021-09-26 18:42, pirms 3 gadiem
Bet nu gonka briesmīga, dubļu vanna visos braucienos, Atskaitot Hērlingu, pēc 1 apļa nevienu atšķirt vairs nevarēja

     [+] [-]

, 2021-09-26 18:50, pirms 3 gadiem
markkomartins rakstīja: Ļoti labi starti un braucieni Sabulim. Pat holu izcēla, bravo. Un nebūtu kritiens pirmajā braucienā , b utu paris vietas augstāk. Lai arī Pumpuram švaki braucieni, bet malacis ka nobrauca līdz beigām, nocīnijās labi. Par macuku bez komentiem , auns. Pirmā virāža un viss ieguldītais darbs vējā, jacer va nekas nopietns
Nu holu gan viņš neizcēla,bet malacis tāpat

  +1 [+] [-]

, 2021-09-26 18:55, pirms 3 gadiem
markkomartins rakstīja: Ļoti labi starti un braucieni Sabulim. Pat holu izcēla, bravo. Un nebūtu kritiens pirmajā braucienā , b utu paris vietas augstāk. Lai arī Pumpuram švaki braucieni, bet malacis ka nobrauca līdz beigām, nocīnijās labi. Par macuku bez komentiem , auns. Pirmā virāža un viss ieguldītais darbs vējā, jacer va nekas nopietns
Sabulis malacis, bet nav vēl fiziskā(bija trauma). Ja vēl tas makaronu rijējs 1.braucienā nebūtu sataisījis sū... pret Kārli, būtu izcili.

     [+] [-]

, 2021-09-26 19:04, pirms 3 gadiem
Viens braucējs nevar izvilkt visu komandu!
Ļoti vājš rezultāts Pumpuram un pilnīgi izgāzās Macuks.

     [+] [-]

, 2021-09-26 19:08, pirms 3 gadiem
Herlings vienkārši kosmoss.
Būtu bijis jautri redzēt Fevrē šadā trasē, viņš jau pa normāliem apstākļiem ir nenormāli ātrs, bet daudz un regulāri kļūdās, te būtu jautri.

  -1 [+] [-]

, 2021-09-26 19:20, pirms 3 gadiem
večukiņš rakstīja: Nu holu gan viņš neizcēla,bet malacis tāpat
Pirmajā braucienā vismaz izskatījās ka izcēla gan, bet lietas būtību tas nemaina

     [+] [-]

, 2021-09-26 19:33, pirms 3 gadiem
#22 SABULIS THE BEST!!!!Tā izcelt startus !!!
p.s.Jāuzlabo izturība un mums ir vēl viens MX GP braucējs!!!

     [+] [-]

, 2021-09-26 19:46, pirms 3 gadiem
Macuks atkal Nācijās neparādija savu potenciālu, 2019.gadā bija tas pats.

     [+] [-]

, 2021-09-26 20:03, pirms 3 gadiem
markkomartins rakstīja: Pirmajā braucienā vismaz izskatījās ka izcēla gan, bet lietas būtību tas nemaina
Eurosport parādīja visus trīs holeshot,kuri ieguva katrs 1000 euro... Sabulis tur nebija,jo pirmajā braucienā vadībā izvirzījās pēc baltās holeshot svītras šķērsošanas.

     [+] [-]

, 2021-09-26 20:33, pirms 3 gadiem
Neaizmirsīsim, ka Pumpurs galīgi nav radis braukt pa 35 minūtēm braucienus, pieredze lieliska. Kārlis pilnīgs monstrs - cepuri nost! Tomam nepaveicās, šādos dubļos gadās...

     [+] [-]

, 2021-09-26 21:38, pirms 3 gadiem
Easton77 rakstīja: Macuks atkal Nācijās neparādija savu potenciālu, 2019.gadā bija tas pats.
Viņš vismaz, atšķirībā no cita superstāra, tur aizbrauca, cīnījās un beigu beigās guva traumu. Paldies par to un cepuri nost