Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kaspars Reišulis: "Nebiju domājis, ka tas būs tik sirdi plosoši"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kaspars Reišulis: "Nebiju domājis, ka tas būs tik sirdi plosoši"
EMX125 sacensību starts Pjetramuratā. Foto: mxgp.com

Brāļi Reišuļi aizvadījuši Eiropas motokrosa čempionāta sesto posmu EMX125 klasē, abi izceļoties ar labu sniegumu. Kārlis spēja uzvarēt kvalifikācijā un ātruma ziņā neatpalika no pirmā trijnieka braucējiem arī finālsacīkstēs, bet Kārlis, kuram šī bija debija, pārsteidza daudzus, jo uzreiz prata iesaistīties cīņā ar pašiem ātrākajiem.

Kārlis Alberts Reišulis Pjetramuratas trasē bija ātrākais gan treniņbraucienos, gan kvalifikācijā, taču starti finālbraucienos viņam nesekmējās, kas lielā mērā liedza cerības uz augstākiem rezultātiem finišā. Ātrums sportistam bija labs, kā rezultātā tika sasniegtas septītā un desmitā vieta. Jānis Reišulis debijas reizē pēc kvalifikācijā sasniegtā sestā rezultāta pirmā brauciena sākumā atradās starp līderiem, bija apdzinis pat Ivano van Erpu, kurš vēlāk kļuva par šī posma uzvarētāju, lai gan pēc kritiena jaunais latviešu motokrosa talants finišēja 20. vietā. Otrajā braucienā viņš aizvadīja cīņu ar savu brāli, kuram tomēr piekāpās un finišā ierindojās 11. vietā.

"Noslēdzies sestais EMX125 čempionāta posms Itālijā," no notikuma vietas ziņo brāļu Reišuļu komanda. "Kvalifikācijā brāļi startēja ļoti veiksmīgi. Kārlis trasē uzrādīja ļoti labu ātrumu, savā grupā uzvarot. Jānis pārsteidza daudzus, savā grupā uzrādot sesto ātrāko apļa laiku. Līdz ar to abi brāļi kvalificējās finālsacensībām. Braucieni noritēja mainīgām sekmēm. Kārļa pirmais brauciens iesākās ļoti neveiksmīgi - startā 33. vieta. Kārtējo reizi pierādījās, ka Kārļa ātrums trasē ir ļoti labs, ar skaistu un ātru braukšanu finišā septītā vieta. Jānis savukārt startēja ļoti labi, braucienu uzsākot piektajā vietā. Pirmos apļus spējot turēt līderu tempu, brauciena vidū Jānis kļūdījās vienā no līkumiem un nokrita. Pēc kritiena nespēja vairs atgūt brauciena ritmu, tāpēc viņu apsteidza vēl vairāki sportisti. Finišā 20. vieta. Tika izcīnīts pirmais punkts EMX125 čempionātā un pirmajās sacensībās ar šīs klases motociklu. Otrajā braucienā Kārlim starts nedaudz labāks, pirmajā aplī 12. vieta, bet diemžēl otrajā aplī līkumā neveiksmīgi izslīdēja motocikla rats un sekoja kritiens, pēc kura tika pazaudēts braukšanas ritms un trasē vairs tik labi negāja. Bet Kārlis cīnījās ļoti labi un finišā desmitā vieta. Arī kopvērtējumā izcīnīta desmitā vieta. Jānis otro braucienu uzsāka kā vienpadsmitais, braucienu aizvadīja ļoti stabili un bez kļūdām, vienubrīd pabojājot nervus vecākajām brālim. Priecēja tas, ka no malas nevarēja pateikt, ka Jancis šajā kompānijā ir jauniņais. Finišā Jānis 11. vietā, bet kopvērtējumā 15. vieta, ar ko viņš ir apmierināts. Liels paldies trenerim Robertam Justam par neatlaidīgu un mērķtiecīgu darbu ar abiem brāļiem, kā arī visiem kuri atbalsta Kārli un Jāni. Jau otrdien šajā pašā trasē notiks EMX125 septītais posms."

Abu sportistu tēvs Kaspars Reišulis atzina, ka vērot dēlu savstarpējo cīņu trasē emocionāli nav bijis viegli, tomēr pie tā esot jāpierod.

"Zināju, ka man viegli nebūs, bet, ka būs tik sirdi plosoši, nebiju domājis, īpaši otrajā braucienā, kad abi dēli cīnījās savā starpā," atzīst Kaspars. "Jāsāk pierast. Žēl par Kārlēna startiem, kas galīgi nesanāca, jo ar savu ātrumu bija pelnījis būt pirmajā trijniekā. Savukārt neviltots prieks par Janci, kuram izdevās "saduļķot ūdeni" šajā motociklu klasē. Jau pirmajās sacensībās ar 125cc moci abos braucienos cīnījās pirmajā desmitniekā. Paldies visiem, kuri seko līdzi abiem puikām un atbalsta gan morāli, gan finansiāli."

Brāļi startēs arī nākamajos Eiropas čempionāta posmos, kas notiks jau otrdien, 26. oktobrī un pēc tam sestdien, 30. oktobrī turpat Pjetramuratā.

Posma kopvērtējums:

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Ivano van ErpsNīderlandeYamaha47
2.Valerio LataItālijaKTM47
3.Bobijs BrūssApvienotā KaralisteGasGas38
4.Lukass KēnensBeļģijaKawasaki29
5.Kajs KarsemakressNīderlandeHusqvarnam28
10.Kārlis Alberts ReišulisLatvijaYamaha25
15.Jānis Mārtiņš ReišulisLatvijaKTM11
22.Roberts LūsisLatvijaKTM2

Sezonas kopvērtējums:

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Valerio LataItālijaKTM221
2.Bobijs BrūssApvienotā KaralisteGasGas201
3.Kajs KarsemakressNīderlandeHusqvarnam186
4.Ivano van ErpsNīderlandeYamaha164
5.Lukass KēnensBeļģijaKawasaki148
12.Kārlis Alberts ReišulisLatvijaYamaha94
36.Jānis Mārtiņš ReišulisLatvijaKTM11
46.Roberts LūsisLatvijaKTM2