Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Bidzāns par LČ: ''Alojā mērķis nav konkrētas vietas - mērķis ir braukt labāk''

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Bidzāns par LČ: ''Alojā mērķis nav konkrētas vietas - mērķis ir braukt labāk''
Edvards Bidzāns. Foto: Andris Smilšarājs

Jau šajā nedēļas nogalē Alojā tiks aizvadīts ceturtais no pieciem Latvijas čempionāta posmiem motokrosā. Paredzams, ka vienas no kaislīgākajām cīņām trasē notiks MX2 klasē, kurā nesen par Eiropas čempionu kronēto Tomu Macuku (''Rodeo MX'') mēģinās sarūgtināt Edvards Bidzāns. AMK ''Bieriņi'' pilots pēc traumas sadziedēšanas ir iegājis ritmā un ar katru posmu paliek aizvien ātrāks.

Šobrīd sezonas kopvērtējuma tabulā Toms Macuks atrāvies no Eiropas junioru čempiona 65 un 85 kubikcentimetru klasēs Edvarda Bidzāna par 27 punktiem. Atstarpe priekš Macuka ir diezgan droša, taču Bidzāns ir gatavs mēģināt šo punktu starpību sadeldēt. Tabulas trešajā ailītē pagaidām ir Erlandas Mackonis no Lietuvas. Protams, arī viņš mēģinās iespraukties pa vidu Macuka un Bidzāna cīņā.

''Plāns priekš nākamā posma ir vienkāršs - uzlabot rezultātu kāds bija Dobeles posmā. Gribētos cīnīties ar Macuku, tāpat arī ar Kārli Sabuli būtu forši pacīnīties, bet pa lielam es vienkārši gribu uzlabot savu braukšanu. Mērķos nav nekādas vietas, mērķis ir braukt labāk,'' atklāja Edvards Bidzāns, kurš Dobeles posmā kādu laiciņu turējās priekšā Tomam Macukam, taču līdz finišam noturēt sev aiz muguras titulēto ''Rodeo MX'' sportistu tā arī neizdevās.

''Manuprāt, līdz šim sezona man bijusi laba. Viss ir paticis, izņemot tas, ka sacensībās man ir stīvums, nav tik liela pārliecība, it īpaši startos, ko es ļoti cenšos uzlabot. Pa lielam ir bijis labi. Arī atlikušajos posmos šķiet, ka būs labi. Īsti nekādām problēmām nevajadzētu būt,'' turpināja sportists.

Lai uzlabotu savu braukšanu un novērtētu savas spējas starptautiskajā konkurencē, Bidzāns startējis arī Eiropas čempionātā un ADAC sacensībās Vācijā.

''Eiropā šogad esmu startējis tikai vienā posmā, kas bija Somijā. Man nesanāks piedalīties Francijas posmā, jo tas iekrīt vienā dienā ar Latvijas čempionāta posmu Alojā. Es tomēr vairāk koncentrējos uz Latvijas čempionātu. Savukārt, ADAC es braukšu visos posmos. Pagaidām, ir bijuši pieci posmi un atlikuši vēl trīs. Plāns ir uzlabot rezultātu ar katru posmu, un pagaidām viss ir bijis labi, bet domāju, ka var vēl labāk - pa lielam tāds arī ir mērķis.''

Latvijas čempionāta motokrosā pirmspēdējais posms paredzēts šo svētdien - 21. augustā, Alojā. Notikumiem no sacensībām līdzi varēs sekot arī Best4Sport TV.

Izmantotie resursi:
https://www.lamsf.lv/edvards-bidzan...