Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionāta noslēdzošais posms motošosejā norisināsies jau šonedēļ Lietuvā

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Latvijas čempionāta noslēdzošais posms motošosejā norisināsies jau šonedēļ Lietuvā
Ivo Vinniņš. Foto: Andris Smilšarājs

Šajā nedēļas nogalē 20. -21.augustā Latvijas motošosejas sportisti dosies uz Lietuvu, lai piedalītos Baltijas čempionāta trešā posma sacensībās, kas arī būs pēdējās Latvijas čempionāta ieskaitē. Šis ir vienīgais posms, kas notiks Lietuvā - Nemuno Žiedas trasē.

Tā ir Baltijas šosejas kalendāra īsākā un ātrākā trase, ar diezgan stāviem kalniem, kas strauji pēc brīža jau atkal liek ceļam iet lejup. Tīri ieskatam, trase ir 3350 metru gara un ātrākais lietuviešu braucējs, uzstādot trases rekordu šo distanci veica nedaudz virs minūtes (Šarūnas Pladas - 1:09.658).

Pasākuma pirmajā dienā paredzēti treniņbraucieni, bet otrajā dienā kvalifikācija un pašas sacensības. Kā pirmie uz startu dosies Superbike klases pārstāvji plkst. 15:10. Šajā klasē gan Baltijas, gan Latvijas čempionātā patreiz vadībā ir izvirzījies Šarūnas Pladas no Lietuvas, aiz viņa tūdaļ seko mūsu Ivo Vinniņš (”SFRT Motorsports”).

Superstock 600 klasē abās čempionāta ieskaitēs pirmo vietu ir ieņēmis motosportists no Latvijas Gints Apinis (”Motoaplis”). B1200 klasē Baltijā pirmais šobrīd ir Māris Grīviņš (“Road Racing Riga”), bet Latvijas čempionātā viņa komandas biedrs Kristaps Grietiņš, savukārt C1200 klases līderis Gatis Grosgalis (Privāti) Baltijā patreiz ieņem otro vietu. Arī C600 klasē abos čempionātos pirmo vietu ieņem mūsu motošosejas braucējs Alfrēds Lazdiņš (”SFRT Motorsports”).

Ar visiem Baltijas čempionāta rezultātiem var iepazīties: ŠEIT

Bet ar Latvijas: ŠEIT

Vairāk informācijas: ŠEIT

Izmantotie resursi:
https://www.lamsf.lv/latvijas-cempi...