Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Brāļi Lielbārži izcīna piekto vietu pasaules čempionāta priekšpēdējā posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Brāļi Lielbārži izcīna piekto vietu pasaules čempionāta priekšpēdējā posmā
Daniels un Bruno Lielbārži. Foto: WSC

Latviešu motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži izcīnījuši piekto vietu pasaules čempionāta blakusvāģu motokrosā priekšpēdējā posmā, kas šajā nedēļas nogalē norisinājās Vācijā. Arī kopvērtējumā mūsu sportisti nostiprinājušies piektajā pozīcijā.

Pēc sestdien kvalifikācijas sacīkstē A grupā sasniegtās ceturtās vietas, šodien Lielbāržu ekipāžai pienācās septītā starta vieta.

Pirmajā finālbraucienā Rudersbergas trasē latviešu braucēji pēc starta ieņēma astoto pozīciju. Šajā trasē apdzīt nav viegli un vajadzēja desmit apļus, līdz izdevās pārspēt vairākas priekšā braucošās ekipāžas un aizkļūt līdz piektajai pozīcijai. Pēc tam bija jācīnās ar Bretu Vilkinsonu/Džo Millardu, kuri sezonas kopvērtējumā ir tieši priekšā brāļiem, taču sāncenšus izdevās uzveikt, un finišu Lielbārži sasniedza kā ceturtie.

Tikmēr otrajā braucienā sākotnēji brāļi atradās peletona vidū, bet sešu apļu laikā izdevās ielauzties vadošajā desmitniekā. Turpinājumā ar tikpat lielu cīņassparu iepriekš neiepazītajā trasē latvieši apdzina arī citus konkurentus un finišēja piektie. Līdz ar to arī Vācijas posma summā viņiem piektā vieta.

Pirmajā braucienā uzvarēja Koens Hermanss/Bens van den Bogārts, aiz kuriem ierindojās sezonas līderi Marvins Vanlušens/Nikolā Musē un vicelīderi Etjēns Bakss/Ondrejs Čermaks. Otrajā sacīkstē pirmā jau bija Baksa ekipāža, nodrošinot uzvaru arī posma summā, bet Vanlušens atkal ierindojās otrajā vietā un arī posmā ieņēma otro vietu. Hermanss šoreiz bija tikai ceturtais, bet posmā - trešais. Trešajā vietā otrajā braucienā un ceturtajā vietā posma kopvērtējumā ierindojās Vilkinsona ekipāža.

Kopvērtējumā posmu pirms čempionāta beigām Vanlušens/Musē ir 23 punktus priekšā Baksa/Hermansa ekipāžai, kamēr trešajā vietā esošajiem Koenam Hermansam/Benam van den Bogārtam faktiski nav cerību pakāpties augstāk. Lielbārži tagad nonākuši 17 punktu atstatumā no priekšā esošajiem Vilkinsona/Millarda, bet līdz 13 punktiem attālinājušies no Džastinu Keubena/Diona Rītmana.

Sezonas noslēdzošais posms norisināsies 30. septembrī un 1. oktobrī Francijā, Kastelnē de Luī trasē.

Vācijas posma kopvērtējums:

PČ kopvērtējums pēc 13. posma: