Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"MX Moduls" un "Rodeo MX" starpā Cēsīs tiks noskaidrota Latvijas čempione komandu vērtējumā

Juris Grīns
Juris Grīns

"MX Moduls" un "Rodeo MX" starpā Cēsīs tiks noskaidrota Latvijas čempione komandu vērtējumā
Foto: LaMSF

Latvijas motokrosa čempionātā atlicis tikai viens posms, kurā izšķirsies ne tikai sportistu vietu izkārtojums 11 dažādās klasēs, bet arī uzvarētāja liktenis komandu vērtējumā. Šobrīd vistuvāk triumfam klubu ieskaitē ir “MX Moduls” vienība.

Šī komanda līderpozīcijā turas jau no paša pirmā posma, sešu etapu laikā izveidot 78,5 punktu atrāvienu no sava sīvākā konkurenta “Rodeo MX”. Lai noturētu savas pozīcijas arī pēc Cēsu posma un uzvarētu Latvijas čempionātā, “MX Moduls” no kāršu kavas jau izvilcis vienu trumpi, atklājot “MX Factory” podkāstam, ka Cēsīs atkal šīs komandas formas tērpu vilks pērn motokrosa braucēja karjeru noslēgušais divkārtējais Latvijas čempions MX1 klasē Kārlis Sabulis.

Iespējams, arī “Rodeo MX” gatavo kādu pārsteigumu, savām rindām uz pēdējo posmu piesaistot kādu vai vairākus ātrus braucējus, kas varētu palīdzēt sadeldēt nepieciešamo punktu deficītu, kas klubu šķir no pirmās vietas čempionātā. Atceramies, ka iepriekšējā sezonā Ventspilī bāzētā kluba rindas uz dažiem posmiem papildināja slavenais somu sportists Jere Hāvisto. Nedrīkst aizmirts, ka “Rodeo MX” galvenais flagmanis Toms Macuks pēdējos divos posmos krita un guva savainojumu, taču kā minēja pats sportists – Cēsīs viņš startēs. Visticamāk, ka uz strīpas MX1 klasē būs arī lietuvietis Domantas Jazdauskas, kas ne tikai ir “Rodeo MX” komandas pastiprinājums, bet arī Macuka tiešais konkurents uz Latvijas čempiona troni.

Neapšaubāmi vislielākā uzmanība ir pievērsta “MX Moduls” un “Rodeo MX” duelim par zeltu, taču ne mazāk interesanta situācija ir cīņā par trešo vietu. Šobrīd šajā pozīcijā atrodas “Saldus motoklubs” (5670,25 p), kas jau sezonas sākumā bija nospraudis mērķi būt labāko trijniekā un ir ļoti tuvu tā realizēšanai. Vienīgie, kas tīri teorētiski var izbojāt Saldus kluba sapni ir “KTM Motofavorīts” (5414,75 p) vienība. Šos abus klubus šķir 255,5 punkti.

Cīņām trasē no Latvijas motokrosa čempionāta 7. posma sacensībām, kas risināsies 17. septembrī Cēsīs, visas dienas garumā tiešraidē varēs sekot TV kanālā “Best4Sport TV”.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv