Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Blakusvāģu motokrosa PČ pirmajā posmā startēs 32 ekipāžas

Juris Grīns
Juris Grīns

Blakusvāģu motokrosa PČ pirmajā posmā startēs 32 ekipāžas
Foto: WSC

Jau šīs nedēļas nogalē ar sacensībām Portugālē startēs pasaules čempionāts blakusvāģu motokrosā. Pirmajā posmā dalību apstiprinājušas 32 ekipāžas, bet no latviešiem uz starta izies brāļi Daniels un Bruno Lielbārži.

Notikušas arī dažas vērā ņemamas izmaiņas vadošajās ekipāžās. 2023. gada sezonā par čempioniem kļuva Marvins Vanlušens un Nikolā Musē. Šosezon Vanlušena kulbā sēdīsies Glens Jensenss, kurš pērn nestartēja pasaules čempionātā, bet 2022. gadā brauca Juliana Veldmana ekipāžā. 2023. gada vicečempioni Etjēns Bakss un Ondrejs Čermaks karjerai likuši punktu. Kopā turpinās startēt pagājušā gada bronzas ieguvēji Koens Hermanss ar Benu van den Bogārtu, tāpat ceturtajā vietā kopvērtējumā iekļuvušie Brets Vilkinsons un Džo Millards.

Brāļi Lielbārži no Latvijas savā pirmajā pilnajā sezonā pērn guva augsto piekto vietu kopvērtējumā. Tagad viņu mērķis visai noteikti ir arvien biežāk pacīnīties par vietām pirmajā trijniekā, varbūt iespējamas pat uzvaras. To, cik lielā mērā izdosies progresēt, redzēsim jau pavisam drīz, bet par brāļu talantu nevienam šaubu nav. Pirmssezonas treniņsacīkstēs Lielbārži bija stabili konkurenti uz uzvarām.

Spēcīgi sāncenši solās būt Džastins Keuvens un Dions Rītmans, kuri pagājušo sezonu pabeidza sestajā vietā.

Pirmais posms tiks aizvadīts Portugālē, Alkeidao trasē, sacensībām notiekot 20. un 21. aprīlī. Kopumā šogad plānoti desmit posmi, taču neviens no tiem vairs nenotiks Baltijas valstīs. Vēl 2023. gadā posms tika rīkots Igaunijā, bet Latvija pēdējo reizi pasaules čempionātu blakusvāģu motokrosā uzņēma 2019. gadā.

Pirmā posma dalībnieki:

  +2 [+] [-]

, 2024-04-16 15:16, pirms 2 nedēļām
Oho,šodien otrdiena un tādā informācija jau ielikta sportacentrā,malači. Liekās,ka Latvijā motokross ir. Veiksmi brāļiem un visiem pārējiem!

  +1 [+] [-]

, 2024-04-16 15:27, pirms 2 nedēļām
Tik žēl, ka neviena posma ne Latvijā, ne Igaunijā

     [+] [-]

, 2024-04-16 19:11, pirms 2 nedēļām
Veiksmi un izdošanos pasaules smiltīs un putekļos. Ir cerība čaļus satikt jau jaunnedēļ Aizputes trasē. Starp citu šogad Latvijas čempī blaķenes sestdienās startēs. Ar sezonas sākumu!