Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jānis Mārtiņš Reišulis uzvar Itālijas posmā un kļūst par EMX125 līderi

Juris Grīns
Juris Grīns

Jānis Mārtiņš Reišulis uzvar Itālijas posmā un kļūst par EMX125 līderi
Jānis Mārtiņš Reišulis. Foto: mxgp.com

Jānis Mārtiņš Reišulis šodien izcīnīja uzvaru arī Eiropas motokrosa čempionāta Itālijas posma otrajā braucienā EMX125 klasē, kļūstot par jauno sezonas kopvērtējuma līderi. Labs sezonas otrais posms padevās arī EMX250 klases braucējam Kārlim Albertam Reišulim, kurš otrajā braucienā ierindojās ceturtajā vietā.

EMX125

Pēc Šveicē sasniegtās trešās vietas divu braucienu summā, Jānim Mārtiņam Reišulim izdevies lielisks sniegums Pjetramuratas trasē. Sportists uzvarēja gan kvalifikācijā, gan pirmajā un otrajā finālbraucienā.

Otrā brauciena startu izcēla Eliass Eskandels, taču Reišulim nevajadzēja daudz laika, ka izvirzītos līderpozīcijā. Turpinājumā latviešu jaunā cerība parādīja izcilu veikumu, attālinājās no sekotājiem un finišā iebrauca nepilnas desmit sekundes priekšā spānim. Trešajā vietā ierindojās zviedrs Alms Labans.

Tomass Šaicāns arī otrajā braucienā punktus neizcīnīja, paliekot 23. vietā.

Itālijas posma kopvērtējumā Reišuļa tuvākie sekotāji divu braucienu summā bija vācietis Maksimilians Verners un Eskandels. Savukārt sezonas kopvērtējumā pēc diviem posmiem Jānis Mārtiņš izvirzījies līderpozīcijā. Matiss Valins šoreiz aizvadīja ne tik sekmīgas sacīkstes, paliekot 12. vietā, līdz ar to kopvērtējumā atkritis no pirmās uz trešo vietu. Eskandels tagad ir otrais, 13 punktus aiz Reišuļa.

Sacensības turpina Kārlis Alberts Reišulis, kurš startē EMX250 klasē.

EMX250

Kārlis Alberts Reišulis turpat Pjetramuratas trasē aizvadījis EMX250 klases otro posmu, kurā izcīnījis ceturto vietu. Pirmo braucienu sestdien viņš pabeidza piektais, bet šodien ierindojās ceturtajā pozīcijā.

Brauciena sākumā vecākais no brāļiem atradās pirmā desmitnieka beigu daļā, taču spēja pacelties augstāk. Jau otrajā aplī Reišulis ieņēma sesto pozīciju, bet ceturtajā aplī tika priekšā Markam Antuānam Rosi un Ivano van Erpam. Sportists tā arī sasniedza finišu, izcīnot ceturto vietu gan otrajā braucienā, gan posma summā.

Edvards Bidzāns palika soli aiz punktiem, izcīnot 21. vietu. Posmu viņš noslēdzis ar 22. rezultātu.

Otrajā braucienā jau kopš starta vadībā bija itālis Valerio Lata, kurš arī kļuva par uzvarētāju, sev aizmugurē atstājot tautieti Andreā Bonakorsi un Maksimu Grau. Franču motosportistam Reišulis piekāpās par nepilnām četrām sekundēm. Latam uzvara arī posmā, Bonakorsi otrā vieta, bet trešais divu braucienu summā Feručio Dzanki.

Pēc šī posma Kārlis Alberts Reišulis pakāpies uz astoto vietu kopvērtējuma tabulā, kamēr līderim Bonakorsi ir 23 punktu pārsvars pār Latu. Reišulim līdz līderim šobrīd 46 punkti.

EMX125 un EMX250 klašu braucējiem čempionāta trešais posms notiks 29. un 30. aprīlī Portugālē, Aguedas trasē.

     [+] [-]

, 2023-04-16 13:40, pirms gada
Jānovēl abiem bračkām sezonu bez traumām. Brauc labi. Būs jonasam sekotāji